Poikien valtakunnallisissa sarjoissa neljän kotipelin ja kolmen voiton viikonloppu

05.11.2018

Poikien valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin neljän koti-ottelun viikonloppu. Lauantaina U16-pojat saivat vastaansa Keravan Kori-80 ja U19-pojat ottivat mittaa Jyväskylän Honsusta. Sunnuntaina U17-pojat pelasivat Äänekosken Huimaa vastaan ja U15-pojat kohtasivat Vantaan Pussihukat.

Tulokset:

U19 – Honsu 97-52

U17 – Äänekosken Huima 109-60

U16 – Keravan Kori-80 56-69

U15 - PuHu 111-42

Kuvassa: Markus Kataja, Kuva: Harri Vallila Kuvassa: Markus Kataja, Kuva: Harri Vallila

U19-pojat lähtivät metsästämään kauden avausvoittoa SM-sarjassa, kun kotiluolaan saapui jyväskyläläinen Honsu. Namika hallitsi ottelussa korinalustaa alusta loppuun ja se näkyi tulostaululla, kun ero kasvoi läpi ottelun. Muun muassa 33 hyökkäyslevypalloa ja 72 pistettä kolmen sekunnin alueelta kertovat namikan vahvasta sisäpelaamisesta. Ansaittu kauden avausvoitto HNMKY:lle lukemin 97-52.

Valmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta: Pelasimme ensimmäiset 16 minuuttia melko passiivisesti puolustuksessa, onneksi vastustajalla oli huono heittopäivä, joten selvisimme siitä. Paransimme otteitamme tämän jälkeen ja moni pelaajistamme pelasi kauden parasta koripalloaan. Hieno esitys toisella puoliajalla ja tärkeä kotivoitto, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Kuvassa: Iiro Tuomi, Kuva: Harri Vallila Kuvassa: Iiro Tuomi, Kuva: Harri Vallila

U17-pojat saivat vieraita Äänekoskelta asti, kun Huima saapui sunnuntaina Malmin palloiluhallille. Namika jatkoi hyviä otteitaan U17 SM-sarjassa ja Huima kaatui lukemin 109-60. Hyökkäyspäässä namika oli vaarallinen erityisesti kolmen sekunnin alueella, josta kotijoukkue viimeisteli 62 pistettä kahden pisteen heittoprosentin ollessa erinomainen 62%.

Valmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta: ”Puolustuksemme ja keskittymisemme omaan pelaamiseen olisi voinut olla paljon parempaa. Onneksi pääsimme järjestäen korintekopaikkoihin ja vastustaja väsyi ottelun edetessä. Seuraavaksi kolme kovaa joukkuetta vastassa jolloin läsnäolon ja keskittymisen täytyy olla huipussaan.”

Kuvassa: Jose Botti, Kuva: Harri Vallila Kuvassa: Jose Botti, Kuva: Harri Vallila

Helsingin NMKY:n U16-pojat kohtasivat SM-sarjan neljännellä kierroksella kotiluolassaan Keravan Kori-80. Ottelu alkoi kotijoukkueen lyödessä ensitahdit saamalla stoppeja puolustuspäässä ja onnistuen hyvin kaukoheittopelissä. Ensimmäisen neljänneksen aikana namika kävi jo 18-5 johtoasemassa kunnes Kori-80 alkoi kuroa eroa umpeen. Tilanne ensimmäisen neljänneksen jälkeen 22-18. Toinen neljännes edettiin tasaisesti ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 38-35. Toisella puoliajalla Helsingin NMKY kaukoheitot eivät uponneet enää samalla tavalla ja Kori-80 suojeli erittäin hyvin koria pitäen namikan heittoprosentit alhaisina. Levypalloista ja riistoista Kori-80 juoksi myös paljon pisteitä nopeilla hyökkäyksillä. Kolmas neljännes 9-26 vierasjoukkueen hyväksi ja lukemat tauolla 47-61 Keravan hyväksi. Viimeinen neljännes oli tasaista vääntämistä eikä kumpikaan joukkue päässyt heiluttamaan korisukkaa kovin usein. Pelin loppulukemat ansaitusti Kori-80 hyväksi 56-69.

Valmentaja Eero Levän kommentit ottelusta: ”Saimme otteluun hyvän alun saamalla stoppeja ja onnistuen kaukoheitoissa hyvin. Päästimme kuitenkin Kori-80 peliin mukaan liian helposti hölmöillä menetyksillä. Läpi pelin meillä oli ongelmia päästä korin läheisyyteen laadukkaisiin korintekopaikkoihin ja siitä kertoo 2p heittojen alhainen prosentti 23%. Lisäksi päästimme Keravan tekemään 28 pistettä nopeilla hyökkäyksillä.  Otamme opiksi pelistä ja olemme parempia seuraavassa kohtaamisessa.”

u16 joukkuekuva

U15-pojat pelasivat kauden kolmannen Robert Petersen Cupin ottelun vantaalaista PuHua vastaan. HNMKY oli tässä ottelussa vastustajaa selkeästi edellä ja vei jokaisen neljänneksen selkein lukemin ja koko ottelun lukemin 111-42.

Valmentaja Eero Levä kommentoi ottelua seuraavasti: ”Pojat pelasivat todella hyvällä asenteella läpi ottelun ja onnistumisia tuli jokaiselle. Olimme aggressiivisia ja pakotimme PuHun menettämään pallon usein, jonka seurauksena juoksimme paljon nopeita hyökkäyksiä.”