Poikien valtakunnallisissa sarjoissa kolmen ottelun viikonloppu

08.10.2018

Helsingin NMKY:n poikien joukkueet pelasivat kolme valtakunnallisten sarjojen ottelua menneenä viikonloppuna. 19-vuotiaat hävisivät kotiluolassa paikalliskamppailun Sykille lukemin 89-93. 17-vuotiaat kävivät ryöstöretkellä Hyvinkäällä. HyPo kaatui lukemin 73-95. 16-vuotiaat aloittivat SM-sarjakautensa kotivoitolla BC Nokiasta 67-63.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

19-vuotiaiden SM-sarjan toisella kierroksella Helsingin NMKY sai kotiluolaansa vieraaksi paikallisvastustaja Sykin. Peli ailahteli puolin ja toisin. Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue kävi parhaimmillaan 13 pisteen johtoasemassa, mutta Sykki kuroi eron umpeen ja meni puoliajalle 41-46 johtoasemassa. Toisella puoliajalla Sykki repäisi eron jo 16 pisteeseen ennen kun namika aloitti loppukirin. Sykki oli pelin lopussa vahvempi ja korjasi voiton lukemin 89-93.

Valmentaja Timo Saukkolan kommentit:

”Olimme ottelussa yhteensä 6 minuutin ajan valmiina taistelemaan toistemme eteen voitosta. Loppuja minuutteja leimasi tietynlainen apaattisuus ja epäusko omaan toimintaan. Hyvä asia on se että suunta voi olla vain ylöspäin ja joukkue alkaa pelaamaan yhdessä ja paremmin.”

17-vuotiaiden SM-sarja käynnistyi Helsingin NMKY:n osalta lauantaina, kun joukkue matkasi Hyvinkäälle ottamaan mittaa HyPo:sta. Pelissä namika hallitsi erityisesti ensimmäistä ja kolmatta neljännestä, joissa ero syntyi. Toinen ja neljäs neljännes pelattiin tasan. Arvokas voitto kauden avauspelissä namikalle lukemin 73-95.

Valmentaja Jarkko Lohikosken kommentit:

"Painotimme ennen ottelua erityisesti joukkuepuolustusta ja pelitemmon pitämistä korkealla. Olimme erinomaisen valmiita pelaamaan alusta alkaen ja toteutimme pelitapaamme hyvin. Puolustimme aktiivisesti, hallitsimme levypalloja ja pääsimme juoksemaan helppoja koreja nopeista hyökkäyksistä. Saimme kaudelle haluamamme alun tärkeällä vierasvoitolla. Jokainen pelaaja toi arvokkaan panoksensa kentälle. Tästä on hyvä jatkaa päivittäistä työtä harjoituksissa!"

16-vuotiaat pelasivat ensimmäisen SM-sarjan ottelunsa, kun BC Nokia saapui lauantai-iltana vieraaksi Malmin palloiluhallille. Peli eteni tasaisissa merkeissä alusta loppuun. Namikan suurin johto oli pelissä viisi pistettä ja BC Nokia johti parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä. Pelin lopussa kotijoukkue oli vahvempi ja korjasi voiton kotiin lukemin 67-63.

Valmentaja Eero Levän kommentit:

”Joukkue taisteli hyvin yhdessä läpi ottelun. Pelaajat kamppailivat levypalloissa erittäin hyvin ja onnistuimme voittamaan levypallot 53-41. Annoimme Nokialle vain 9 hyökkäyslevypalloa.  Tämän lisäksi toisen puoliajan puolustus lämmitti sydäntä. Painotimme puoliajalla vastustajan vaarallisimpien pelaajien pysäyttämistä ja onnistuimme siinä hyvin. Hieno avaus SM-sarja kaudelle ja onnittelut pelaajille voitosta.”