Poikien valtakunnallisissa sarjoissa jälleen neljän pelin viikko

26.11.2018

Viikonloppuna U17-pojat pelasivat kahden paikallisottelun tuplakierroksen. Perjantaina HNMKY hävisi dramaattisten vaiheiden jälkeen kotiluolassaan Sykille lukemin 101-103. Sunnuntaina HNMKY vieraili Munkkiniemen Kisapoikien vieraana ja kävi hakemassa arvokkaat sarjapisteet lukemin 73-91. U16-pojat pelasivat lauantaina kotona Ura Basketia vastaan ja nappasivat 75-55 voiton myötä kaksi sarjapistettä. U15-pojat matkasivat sunnuntaina Salon Vilppaan vieraaksi ja joutuivat toteamaan Vilppaan tällä kertaa paremmaksi lukemin 71-66.

Kuvassa: Jaspar Kapanen, Kuva: Harri Vallila Kuvassa: Jaspar Kapanen, Kuva: Harri Vallila

Perjantaina 23.11. Helsingin NMKY:n U17-pojat kohtasivat Sykin klo 17.30 alkaneessa pelissä. Ottelu kääntyi dramaattisten vaiheiden jälkeen Sykin kahden pisteen voittoon 101-103, (57-42).

Valmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelusta: ”Olimme täysin omassa konseptissa ensimmäisellä puoliajalla, puolustamme hyvin ja pääsimme koko kentälle nopeasti. Joukkuepuolustuksemme hajosi toisella puoliajalla täysin ja päästimme sykin tehoduon liian kuumaksi. Teimme enemmän kun tarpeeksi koreja mutta 103 pistettä on vastustajalle ihan liikaa. Henkinen kantti petti ja siinä on peiliin katsomisen paikka meillä jokaisella. Jatkossa täytyy pystyä olemaan kurinalainen vaikka kaikki asiat eivät toimi samaan aikaan.”

Ottelutilastot

U17-pojat pelasivat viikonlopun toisen ottelun sunnuntaina 25.11. klo 17.00 Munkkiniemen Kisapoikia vastaan vieraskentällä. Ottelusta saldona 73-91 (35-44), voitto ja kaksi sarjapistettä.

Valmentaja Jarkko Lohikoski kommentoi ottelua seuraavasti: "Ottelun alussa meillä ei ollut puolustuspäässä tarvittavaa intensiteettiä. Kuten usein käy, puolustuspään tason noston kautta myös hyökkäykseen löytyi parempi jouhevuus ja joukkuetoteutus. Kolmanteen erään kuitenkin osui toinen heikko hetki otteluun, emme olleet omassa tavassamme pelata ja MuKi tuli tasoihin. Neljännessä erässä joukkue osoitti jälleen kerran luonteensa, puolustimme MuKin 13 pinnaan ja tiputimme heidät kyydistä juoksemalla kenttää sekä hyökkäämällä kurinalaisesti puolella kentällä. Pelaamalla liikkuvasti ja yhdessä olemme todella hyviä, se pitää vielä saada koko 40 minuutin ajalle. Tärkeä voitto aina vaikeasta MuKista ja pääsemme jatkamaan harjoittelua erinomaisista asetelmista."

Kuvassa: Jose Botti, Kuva: Harri Vallila Kuvassa: Jose Botti, Kuva: Harri Vallila

U16-pojat saivat vastaansa Kaarinan Uran lauantaina 24.11. klo 17.45. Helsingin NMKY oli hieman parempi jokaisessa neljänneksessä ja vei sarjapisteet lukemin 75-55 (38-32).

Valmentaja Eero Levä ajatukset ottelusta: ”Viime peleissä puolustamisen taso on ailahdellut paljon pelien sisällä. Tavoitteenamme oli puolustaa aktiivisesti joukkueena koko kentällä ja estää nopeat puolenvaihdot. Onnistuimme pelaamaan kauden parhaan pelin puolustuksen näkökulmasta. Joka jätkä oli valmiina antamaan kaikkensa joukkueelle. Tässä varmasti auttaa Jooan ja Darifin esimerkki. Heidän kaksinkamppailusta ja asenteesta on hyvä ottaa mallia. Puoliajalla puhuimme aktiivisemmasta hyökkäyslevypallopelaamisesta ja saimmekin toisella puoliskolla peräti 17 hyökkäyslevypalloa.  Hyökkäyspäässä kunnostautui kolmikko Lenni Hervola, Eric Chime ja Henri Mennander, jotka tekivät yhteensä 57 pistettä ottelussa.”

xHNMKY_18092018_MV_0033

U15-pojat matkustivat sunnuntaina 25.11. Saloon klo 14.00 alkaneeseen Robert Petersen Cupin otteluun Salon Vilpasta vastaan. Ensimmäinen puolisko oli HNMKY:n hallintaa ja puoliajalle mentiin lukemissa 29-38. Toisella puoliskolla Vilpas paransi omia otteitaan ja tiukka peli kääntyi lopussa Salon voittoon lukemin 71-66.

Valmentaja Eero Levän kommentit ottelusta: ”Ennakkoon oli tiedossa että kova vastus on vastassa. Salo oli pelannut viisi ottelua voittaen toistaiseksi kaikki pelinsä. Tavoitteena oli pelata aggressiivista miespuolustusta läpi pelin ja pelata kaikin puolin rohkeasti molemmissa kenttäpäädyissä. Erityisesti ensimmäinen puolisko oli kauden parasta joukkuepuolustusta. Pallossa oli hyvä paine ja avut olivat useimmiten oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Seurauksena oli paljon stoppeja ja hyvää avoimen kentän pelaamista meille. Toisella puoliskolla puolustuksessa tuli muutamia virheitä liikaa ja Salo runttasi väkisin tasoihin ja ohi. Viimeisellä minuutilla oli vielä kaikki mahdollisuudet, mutta tällä kertaa peli kääntyi Salon voitoksi. Aapo Kuivalainen ja Leo Mäkipää olivat tekkoaita hyökkäyspäässä, yhteensä 48 pinnaa.”