Olet täällä

Ottelukatsaus: Nuorten valtakunnalliset sarjat

18.12.2015

ottelukatsaus

HNMKY pelasi menneenä viikonloppuna 12.-13.12 viisi ottelua nuorten valtakunnallisissa sarjoissa. A-poikien ottelut pelattiin lauantaina ja B-junioreiden ottelut sunnuntaina.

A-poikien 1. divisioona: HNMKY 97/98 - Pyrintö 2

Namika pelasi erinomaisen ottelun Tampereen Pyrintöä vastaan lauantaina Malmin palloiluhallilla. HNMKY onnistui  vauhdikkaassa ottelussa repäisemään tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen kaulan tamperelaisiin voitettuaan kolmannen neljänneksen 34-9. Päätösneljänneksellä Namikan vakuuttavat otteet sinetöi taululle 112-73 voittolukemat.

HNMKY:n paidassa Nuutti Kortelainen (28/8/4) oli kovassa heittovireessä kolmenpisteen heittojen upotessa jäätävän tarkasti 5/8.  Jyri Eboreime (25/7/4) johti peliä mallikkaasti ja pelasi varmoin ottein.

A-poikien päävalmentaja, Timo Saukkola:

ts"Meillä oli jalkeilla kohtuullisen pieni joukkue verrattuna vastustajaan, pelisuunnitelmamme oli koko kentän agressiivisuus, jolloin pääsisimme hyödyntämään kokoamme nopeudessa. Ensimmäisellä puoliajalla emme pystyneet puolustuspäässä toteuttamaan suunnitelmaa ja Pyrintö pääsi pelaamaan liikaa omaa puolen kentän peliään. Kolmannella jaksolla kelkka kääntyi ja saimme kovan temmon kentälle. Tämän lisäksi varsinkin Nuutti Kortelaisen heittopeli toi meille lisää energiaa ja juoksimme vastustajalta jalat alta toisella puoliajalla. Hieno voitto ja koko joukkueen panos!"

A-poikien 1. divisioona: KTP2 - HNMKY99

Nuorempi Namika matkusti lauantaina Kotkaan KTP2:n vieraaksi ja taistetli voitosta kynsin ja hampain pelin loppuhetkiin asti. Ottelu eteni tasaisena koko pelin, mutta lopussa Kotka oli kuitenkin tällä kertaa parempi lukemin 78-72.

Namikasta nousi tehojen puolesta esiin Urho Saarinen (18/5), Aapeli Syrjämäki (13/6) sekä varmasti viimeistellyt Teemu Tumanoff (14pst).

A-poikien valmentaja, Kari Kämppi:

kari"Tiedossa oli vaikea vieraspeli Kotkaan vastustaja oli parantanut peliään koko ajan. Tavoite oli voittaa irtopallokamppailut ja juosta kenttää. Epäonnistuimme tässä pahasti ensimmäisellä puoliajalla. Saimme toiselle puoliajalle vähän ryhtiä pelaamiseen mutta tänään energisempi Kotka joka halusi voittaa meitä enemmän korjasi ansaitun voiton."

B-poikien SM-sarja: HNMKY - KTP

BPojat_rgb

B-poikien SM-sarjassa pelattiin vuoden viimeinen ottelu. Pelistä sarjan kovimpiin lukeutuvaa KTP:tä vastaan jäi kaksijakoiset tunnelmat. Ensimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä Namikan kuitenkin hallitessa kentän tapahtumia. Puolessa välissä tilanne oli HNMKY:lle 53-46.

Namika ei kuitenkaan ollut valmiina pelaamaan toisen puoliajan alkaessa kun KTP puolestaan onnistui nostamaan pelinsä tempoa ratkaisevasti. Vaikeudet alkoivat kun KTP pääsi heti kolmannen neljänneksen alussa juoksemaan siirtymätilanteista helppoja koreja ja Namika alkoi hätäilemään hyökkäyspään ratkaisujen kanssa vastustajan tullessa kovaa rinnalle ja ohi. Namika ei onnistunut kokoamaan peliään kuntoon neljänneksen aikana. Kolmas neljännes päättyi KTP:n hyväksi 6-35.

Päätösneljännekselle HNMKY lähti taas hyvällä peli-ilmeellä. Viimeisellä neljänneksellä namikalaiset onnistuivat ottamaan pelin takaisin hallintaansa ja nousivat mukaan otteluun kuitenkaan missään vaiheessa enää saavuttamatta Kotkan johtoasemaa. Päätösneljänneksen 27-14 kirin jälkeen sarjapisteet lähtivät Kotkaan lopulta lukemin 86-95.

bpsm

B-poikien ottelun tehomiehinä kunnostautuivat Ville Tahvanainen (26pst/15reb/4s) sekä hyvän ottelun pelannut Markus Kataja (16pst/3reb/3s/5 riistoa). Alkukauden loukkaantumisista kärsinyt Joel Kuosmanen esiintyi ensimmäisessä SM-ottelussaan varmasti ja johti peliä esimerkillisesti.

B-poikien päävalmentaja, Jani Salo:

js_eybl"Me pelasimme ottelussa erittäin hyvin 30 minuuttia. Kolmannella neljänneksellä KTP onnistui nostamaan puolustuksensa intensiteettiä ja juoksemaan stopeista helppoja koreja eikä me pystytty vastaamaan siihen koko synkän neljänneksen aikana.

Parhaimmillaan pelasimme kauden parasta koripalloa. Voitimme sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa Kotkaa vastaan kolme neljännestä. Ottelu oli ehdottomasti lupauksia herättävä ja tästä on hyvä lähteä valmistautumaan kohti kevään pelejä.

B-poikien 1. divisioona: LoU Basket - HNMKY 2

B-poikien 2. joukkue lähti haastamaan sunnuntaina valtakunnallisen 1. divisioonan kärkijoukkueisiin lukeutuvaa LoU Basketia Lohjalle. HNMKY esiintyi heti ottelun alussa vakuuttavasti. Namika onnistui pelin avausneljänneksellä aloittamaan kovalla tempolla ja pääsi lähtemään toiselle neljännekselle 22-27 johdossa. Toisella neljänneksellä Lohja sai otteen pelistä. LoU:n tiivis puolustus sai pidettyä HNMKY:n kymmenessä pisteessä ja nousemaan puoliaikaan mennessä 11 pisteen johtoon. Jälkimmäinen puoliaika eteni kori korista. Lopussa tulostaululla lohjalaisille 82-70.

nipa

Tehokkaimpia namikalaisia sunnuntain valtsikaottelussa olivat hyvässä heittovireessä ollut Niilo Anttila (15/4) sekä irtopalloista taistellut Onni Peltola (13/11). Lohjan Eemeli Laaksonen (47/13/7) vakuutti tehokkuudellaan kaikki paikalla olleet!

B-pojat 2 päävalmentaja, Jarkko Lohikoski:

jarkko1"Koripallossa erittäin harvoin yksilöt kaatavat joukkueita, mutta nyt LoU:n tähden Eemeli Laaksosen 47 pistettä olivat meidän kannalta liikaa.

Valtaosa hänen koreistaan olivat nimenomaan hänen hyvyyttä, tällä kertaa emme yksinkertaisesti löytäneet keinoja hänen pysäyttämiseksi.

Pelasimme hyvän ottelun ja varsinkin ensimmäisessä erässä esitimme erittäin iloista hyökkäyspeliä, osuimme läheltä ja kaukaa. Toisessa erässä ote kuitenkin siirtyi Lohjalle, kun emme saaneet puolustuksessa riittävästi stoppeja ja heitot eivät enää uponneet ottelun alun tapaan.

70 pinnaa meidän tekemänä yleensä riittää ottelun voittoon, mutta ei tällä kertaa.

Lohjalla nähtiin erittäin tasokas B-poikien divariottelu. Pelaajien puolesta voi olla todella tyytyväinen siitä, kuinka tasaiselta ja tasokkaalta sarja tänä vuonna vaikuttaa."

B-tyttöjen SM-sarja: HNMKY - EBT

BTytot_rgb

B-tytöt pelasivat vuoden 2015 toisiksi viimeisen ottelunsa SM-sarjassa sunnuntaina EBT:ä vastaan MPH:lla. Viimeisille hetkille jännittävä ottelu alkoi Namikan komennossa. HNMKY onnistui avausneljänneksellä pitämään espoolaiset 11 pisteessä. Erän päättyessä tilanne Namikalle 18-11. EBT terävöityi toiselle neljännekselle ja pystyi kuromaan eron neljään pisteeseen puoliaikaan mennessä. 35-31. Peli jatkui tiukkana, mutta HNMKY vankisti kuitenkin johtoaan jo kymmeneen pisteeseen ennen päätösneljännestä.

Namikalaiset eivät onnistuneet lopussa enää säilyttämään piste-eroa turvallisena ja EBT pääsi mukaan peliin taistelemaan voitosta. Espoolaiset puolustivat neljännellä jaksolla hyvin. Namika menetti pallon viimeisellä kymmenminuuttisella 8 kertaa ja EBT rankaisi toisessa päässä helpoista paikoista varmasti. Voitosta taisteltiin loppuun asti. Hyvän ottelun pelannut Namika hoiti viime hetkillä sarjapisteet kotiin lukemin 75-73.

btytötvshelmi

HNMKY:n Joanna Kallela (22/12/6 riistoa) sekä Emma Vanninen (15/12) olivat hyvässä pelivireessä. Iina Kaisaniemi teki Namikalle kolme tärkeää perättäistä koria kolmannella neljänneksellä.

B-tyttöjen päävalmentaja, Juuso Milén:

juusom"Lähtökohtamme EBT peliin ei ollut paras mahdollinen kun kokoonpanossamme oli vain kahdeksan pelaajaa loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi. Toisen puuttuminen pelistä on kuitenkin aina toisen mahdollisuus. Taistelimme joukkueena erinomaisesti läpi pelin! Valmentajan näkökulmasta peli ei ollut kauneinta mahdollista omien lukuisten menetysten vuoksi, mutta katsojille peli tarjosi viihdettä koko rahan edestä, sillä peli pysyi tasaisena läpi pelin. Tällä kertaa viimeisten minuuttien pelaaminen oli joukkueeltamme hieman tehokkaampaa ja voitto jäi MPH:lle! Hieno taistelu koko joukkueelta ja jaksoimme uskoa voittoon koko ajan!"