Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa pelattiin useita otteluita

08.03.2016

ottelukatsaus

ebt

Namika pelasi nuorten valtakunnallisissa sarjoissa kuusi ottelua. Viikonloppuun lähdettäessä riitti haasteita, mutta lopputulemana kuitenkin jälleen kerran namikalaisittain onnistunut viikonloppu. (Kuvat Harri Vallila)

Valtakunnallinen 1. divisioona: Forssa Loimaa Akatemia - HNMKY

A-pojat 97/98 pelasivat vieraissa Forssa Loimaata vastaan tasaisen ottelun. HNMKY hoiti sarjapisteet kuitenkin kotiin onnistuttuaan päätösneljänneksellä karkaamaan viiden pisteen voittoon 82-87.

jyritunmky

A-poikien valmentaja, Kari Kämppi:

kari"Haasteelliset lähtökohdat vaikeaan vierasotteluun. Loukkaantumisten ja sairastelujen johdosta, saimme mukaan seitsemän pelaajaa. Ottelu eteni tasaisena ensimmäiset kolme jaksoa. Neljännellä jaksolla joukkuepuolustus parani huomattavasti, saimme pakotettua kotijoukkueen vaikeampiin ratkaisuihin. Etenkin Arvi Saarisen puolustuspelaaminen oli erinomaista läpi ottelun. Hyökkäyspäässä pelasimme paljon palloa Eemil Räisäselle korin alle, jossa hän oli tänään loistava molemmilla koreilla. Ottelun loppuhetkillä hyökkäsimme kärsivällisesti joukkueena ja puolustimme uhrautuvasti, pitäen johtoaseman hallussa."

A-poikien 1. divisioona: HNMKY 99 - MaSu

Odotettu paikallisvääntö Malmin palloiluhallilla alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Namika oli ensimmäisen puoliajan jälkeen johdossa 35-29. Vierasjoukkue löysi kuitenkin erätauolla uuden vaihteen peliin. MaSu onnistui puolustuksen taktisilla muutoksilla sekoittamaan HNMKY:n pelin ja lopulta hoitamaan ottelun nimiinsä lukemin 64-99.

ap hos

A-poikien päävalmentaja, Timo Saukkola:

ts"Pelasimme hyvin kaksijakoisen ottelun. Ensimmäisellä puoliajalla meidän puolustuksen suunnitelma toimi todella hyvin. Tiesimme vastustajan pelitavan ja pojat reagoivat hienosti ja nopeasti kentällä tapahtuneisiin tilanteisiin.

Puhuimme puoliajalla, että  tästä eteenpäin heidän avainpelaajat tulevat ottamaan enemmän ratkaisuja ja he tulevat joukkueena kovempaa hyökkäyslevypalloihin, kuin ensimmäisellä puoliajalla. Oikeastaan kaikki, mitä puhuimme yhdessä kopissa, tapahtui juuri käänteisesti ja Masu juoksi kohtalaisen tylysti meidän yli toisella puoliajalla. Vastustajan agressiivinen paikkapuolustus sekoitti tehokkaasti meidän hyökkäystä ja heidän saadessa tästä virtaa, meidän energia katosi täysin. Tuloksena melko ikävä toinen puoliaika.

Tällaisista peleistä voi onneksi oppia paljon ja kun katsomme videolta yksittäiset tilanteet, ainakin tiedämme mitä hyvän joukkueen voittaminen vaatii koko 40 minuutin ajalta. Meillä on muutama tämänkaltainen tappio tältä kaudelta, jossa selkärankamme katkesi aivan liian helposti ja olemme saaneet korjattua tappiot koviksi voitoiksi, joten ei auta muu, kun keskittyä tulevaan ja varsinkin harjoittelun laatuun."

B-tyttöjen SM-sarja: HNMKY - Helmi Basket

btvsturiB-tytöt taisteli Helmi Basketista voiton sunnuntaina. Molemmat joukkueet hallitsivat vuorollaan kentän tapahtumia, mutta HNMKU onnistui hoitamaan sarjapisteet itselleen lukemin 60-57.

B-tyttöjen päävalmentaja, Juuso Milen:

juusom"Pelimme ei ollut silmiä hivelevää, mutta lopun hyvä puolustuspelaaminen ja niistä seuranneet nopeat hyökkäykset olivat ratkaisevia hyvän levypallopelaamisen lisäksi.

Ilona Sutinen pelasi erittäin hyvän ottelun. Hän esiintyi vahvasti ja ennakkoluulottomasti molemmissa päissä kenttää. "

B-pojat

B-pojat pelasivat lauantain ja sunnuntain aikana kolme ottelua valtakunnallisissa sarjoissa. Lähtökohdat viikonloppuun olivat vähintäänkin haastavat lukuisten loukkaantumisten ja sairasteluiden takia. SM-sarjan kahdesta ottelusta saldona yksi voitto. Valtakunnallisessa 1. divisioonassa tiukka vääntö kääntyi Kaarinassa Uran voitoksi.

B-poikien SM-sarja

valtsu

Namika lähti SM-sarjan otteluihin vajaalukuisena. HoNsU:lle tiukan kamppailun päätteeksi lauantaina voitto lukemin 78-72. Sunnuntaina Namika otti taisteluvoiton Keravasta 65-72.

B-poikien päävalmentaja, Jani Salo:

janisalo_140x160"Meillä oli tähän viikonloppuun haastavat lähtökohdat kun viimehetkillä tapahtuneet loukkaantumiset karsivat flunssa-aallon lisäksi kokoonpanoa entisestään.

Lehtisaaressa HoNsU:a vastaan voitimme tilastollisesti pelin jokaisella osa-alueella pistesaraketta lukuun ottamatta. Vastustaja onnistui pelin aikana muutamassa todella kovassa kaukoheitossa, jotka käänsivät pelin kotijoukkueelle. HoNsU:n Tiitus Kuukkanen oli tänään hyvässä vireessä ja latasi kaaren takaa kovia koreja. Emme onnistuneet lähestymään heittoja vastustajalta pois ja väsähdimme pelin lopussa. Ansaittu voitto HoNsU:lle.

Myös Keravalla pelattiin tiukka vääntö. Pelin kulkua määritteli vastustajan ihailtavan aggressiivinen puolen kentän paikkaprässi. Erityisesti toisella neljänneksellä meillä oli haasteita prässin kanssa ja vastustaja onnistui ottamaan hieman etumatkaa. Kolmannella jaksolla me saimme puolestaan hyviä stoppeja, joista pääsimme juoksemaan kenttää ennen kuin vastustaja kerkesi organisoitua puolustukseen. Ottelu eteni tasaisena, mutta onnistuimme ottamaan tästä tahtovoiton!

Valtteri Vuorio onnistui erityisesti Keravan ottelussa erinomaisesti. Hän taisteli jokaisesta irtopallosta kovaa, teki tärkeitä koreja ja jaksoi tehdä puolustuspäässä läpi ottelun kovaa duunia. Aleksi Rikka puolusti meille kolmannella neljänneksellä tärkeitä pallonhallintoja. Alen riistoista päästiin juoksemaan helppoja koreja. Tämä oli ennen kaikkea joukkueen voitto!

B-poikien 1. divisioona: Ura - HNMKY 2

bpvkura

Pienellä kokoonpanolla mentiin myös valtakunnallisessa divisoonassa. Ura-ottelun alussa oli sunnuntaina käynnistymisvaikeuksia, mutta Namika onnistui kuitenkin hienosti vielä nousemaan mukaan taistelemaan tosissaan voitosta. Lopussa Ura oli parempi lukemin 98-91.

B-pojat 2 päävalmentaja, Jarkko Lohikoski:

jarkko3"Olimme matkassa vain seitsemällä pelaajalla. Pelin alussa kookas ja aggressiivisesti puolustanut vastustaja teki tuhoisaa jälkeä, he johtivat peliä toisen erän alkupuolella jo 20 pisteellä.  Tämän jälkeen pystyimme vastaamaan pelikovuuteen koko ajan paremmin. Hyökkäyspäässä saimme erinomaisesti rytmistä kiinni, juoksimme nopeita hyökkäyksiä, puolen kentän hyökkäyksessä pallo liikkui ja loimme meidän heittäjille erinomaisia heittopaikkoja, joista he kiittivät osumalla 13 kertaa kaaren takaa.

Parhaimmillamme kävimme kolmannessa erässä 3 pisteen päässä. Korinläheisyydessä emme saaneet Urasta riittävää otetta, he pystyivät vyöryttämään palloa korin läheisyyteen helpoille korintekopaikoille ja tekivät kolmen sekunnin alueelta peräti 68 pistettä.

Kaarinassa nähtiin tasokas, vauhdikas, korkean intensiteetin kamppailu. Tekemäämme 91 pisteeseen voimme olla erittäin tyytyväisiä. Samoin kuin joukkueena pelaamiseen ja periksiantamattomuuteen, jolla tulimme peliin mukaan vaikean alun jälkeen ja teimme pelistä tiukan."