Nuorten valtakunnalliset sarjat - Ottelukatsaus

04.11.2015

ottelukatsaus

Namikan jokkueet pelasivat nuorten valtakunnallisissa sarjoissa viisi ottelua. Lauantaina A-pojat pelasivat voitokkaasti. Sunnuntaina B-junioreiden ottelut tarjosivat haasteita. (Kuvat: Harri Vallila)

A-pojat

Valtakunnallinen 1. divisioona: HNMKY 99 - Tampereen Pyrintö 2, 80-58

Nuoremmat A-pojat avasivat voittosarakkeensa kotiottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan viime lauantaina.

Valmentaja, Kari Kämppi:

kk"Hyvä tasapainoinen esitys joukkueelta. Meillä oli isoina teemoina levypallopelaaminen ja hyökkäyspäässä pallonliike. Pärjäsimme hyvin levypallopelissä ja pelikovuus oli riittävällä tasolla. Hyökkäyspäässä toteutus oli myös hyvällä tasolla, emme sortuneet pomputteluun vaan saimme pallon liikkeelle 20 koriin johtanutta syöttöä joukkueena kertoo siitä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!"

Valtakunnallinen 1. divisioona: Ura - HNMKY, 100-108 (ja)

Vanhemmat A-pojat matkustivat Littoisten monitoimitalolle lauantaina Kaarinan Uran vieraaksi. Namika hallitsi ottelua hävityn avausneljänneksen jälkeen. Viimeisellä neljänneksellä Ura kuitenkin onnistui kuromaan HNMKY:n 21 pisteen johdon kiinni ja ottelu venyi jatkoajalle. Jatkoajan jälkeen Namikalle voitto. Joukkue jatkaa tappioitta kolmen kierroksen jälkeen.

Päävalmentaja, Timo Saukkola:

ts"Pelasimme erittäin tapahtumarikkaan pelin. Hyökkäsimme monipuolisesti ja laadukkaasti läpi ottelun ja saimme luotua ne heittopaikat, mitkä halusimmekin. Puolustuspäässä meillä oli hyvä yritys ja mentaliteetti, mutta hävisimme 1-1 tilanteita siitäkin huolimatta aivan liikaa. Meille tuli neljännellä jaksolla hyvänolontunne liian aikaisin ja vastustaja pääsi tasoihin ja jatkoajalle, jatkoajalla olimme henkisesti vahvoja ja puolustimme Uran korintekijät pimentoon. Hyvä voitto tavanomaisesti vaikeasta vierahallista!"

B-juniorit

B-tyttöjen SM-sarja: Pyrintö - HNMKY, 77-60

BTytot_rgb

B-tyttöjen päävalmentaja Juuso Milén kommentoi sunnuntain vieraspelin jälkeen:

juuso"Pyrintö puolusti todella agressiivisesti ja tuli kovaa hyökkäsylevypalloihin. Ensimmäisellä puoliajalla pystyimme kollektiivisella levypallopelaamisella pääsemään nopeisiin hyökkäyksiin, mutta toisella puoliajalla Pyrintö haki 16 hyökkäyslevypalloa, jonka seurauksena he saivat monta helppoa koria. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella joukkuettamme vastaan puolustettiin agressiivisesti ja tähän emme ollut valmiita, vaikka olemme harjoituksissa itse pyrkineet agressiiviseen puolustamiseen. Parhaimmillaan joukkuepuolustus toimi todella mallikkaasti. Hätäilimme hyökkäyspäässä turhaan, emmekä saaneet palloa liikkumaan haluamallamme tavalla. Peli oli hyvää oppia loppukautta ajatellen! "

B-poikien SM-sarja: HNMKY - Honka, 68-101

BPojat_rgb

Namikan B-pojat avasivat pitkän odottelun jälkeen SM-sarjakautensa Tapiolan Honkaa vastaan sunnuntaina MPH:lla. Vastustaja oli pojille tuttu kun samainen joukkue oli kaadettu ennen SM-karsintoja harjoitusottelussa tiukan väännön päätteeksi. Sunnuntain ottelussa Honka oli kuitenkin valmiimpi pelaamaan heti ottelun alkuvaiheista alkaen.

Päävalmentaja, Jani Salo

janisalo_140x160" Honka puolusti kovaa ja tuli vahvasti hyökkäyslevypalloihin. Erityisesti ottelun alussa emme olleet valmiina vastaamaan tilannekovuuteen ja eroa pääsi syntymään luvattoman paljon heti ottelun avausneljänneksellä.

Meillä oli ottelussa myös hyviä jaksoja, jolloin pääsimme hyödyntämään urheilullisuuttamme avoimella kentällä juoksemalla puolustuksen stopeista nopeita hyökkäyksiä.

Hyökkäyksessä haastoimme vastustajan sumppuun emmekä löytäneet kaarelta vapaita pelaaja ulossyötöillä. Joukkuehyökkäyksemme puolella kentällä avasi meille kuitenkin hyviä heittopaikkoja kun saimme palloa paremmin liikkeelle.

Puolustuksen siirtymätilanteissa ja levypallopelaamisessa on paljon parannettavaa tuleviin peleihin. Lähdemme lauantain Pyrintö-otteluun jo huomattavasti valmiimpana "

B-poikien valtakunnallinen 1. divisioona: HNMKY 2 - Honka 2, 63-72

vkhonka2

HNMKY 2 joukkueen päävalmentajan Jarkko Lohikosken katsaus ottelusta:

jarkko1"Peli lähti liikkeelle meidän hallinnassa, kun puolustimme tiiviisti ja pääsimme sitä kautta tekemään helppoja koreja. Olimme jo 23-9 -johdossa.

Aloimme kuitenkin nopeasti joutua virhevaikeuksiin, ja päästimme vastustajan läpi pelin yrittämään helpompia koreja vapaaheittoviivalta.

Viiden pisteen puoliaikajohto valui käsistämme hyvästä taistelusta huolimatta, kun kaikki isot pelaajamme saivat virhetilinsä täyteen ja vastustaja sai otteen alussa hallussamme olleesta levypallopelistä.

Suurimpana ongelmanamme ovat tällä hetkellä pallonmenetykset (nyt 32), jotka tarkoittavat sitä, että emme pääse edes yrittämään korintekoa, vastaavasti  kun vastustajalle tätä kautta aukeaa usein ylivoimatilanne ja helppo korintekopaikka. Joukkuepelaamisemme ja pelinopeutemme kehittyy koko ajan ja hyvä tulee, kun saamme menetysten määrää vähennettyä ja "turhat" virheet pois."