Olet täällä

Nuorten valtakunnalliset sarjat 30.-31.1.2016

02.02.2016

ottelukatsauskuva

HNMKY pelasi viikonloppuna 30.-31.1 neljä valtakunnallista ottelua. A-pojat pelasivat divarissa lauantaina kaksi ottelua ja B-tytöillä oli SM-sarjassa tuplakierros. (Kuvat: Harri Vallila)

bt janette

• B-tytöt SM-sarja: HNMKY - Turun Riento, 68-65 (ja)
  • A-pojat 1. divisioona: Tampereen Pyrintö II - HNMKY 99, 75-88
  • A-pojat 1. divisioona: HNMKY - Ura Basket, 75-72
  • B-tytöt SM-sarja: HNMKY - Tampereen Pyrintö, 57-76

B-tyttöjen SM-sarjassa tuplakierros

BTytot_rgb

B-tyttöjen SM-sarjassa viikonlopun tuplakierrokselle lähtökohdat olivat haastavat. Namika lähti lauantain otteluun vajaalla kokoonpanolla ja kun ottelussa sattui kaksi harmittavaa nilkkavammaa, sunnuntaina tilanne ei ollut sen parempi.

bt turi

Haasteista huolimatta HNMKY esiintyi viikonlopuna hyvin. Lauantaina pelatussa ottelussa Turun Rientoa vastaan yleisö pääsi nauttimaan loppumetreille asti jännittävästä tapahtumasta jatkoaikaa myöten. Hieno venyminen jatkoajalla toi sarjapisteet Helsinkiin. Sunnuntain kamppailu SM-sarjan kärkijoukkuetta, Tampereen Pyrintöä vastaan oli mielenkiintoinen. Molemmilla joukkueilla oli hyvät hetkensä ja ennen päätösneljännestä tilanne Namikalle 48-47. Viimesellä neljänneksellä HNMKY ei onnistunut säilyttämään johtoaan kun Pyrintö löysi peliinsä uuden vaihteen. Lopputulos Pyrinnön hyväksi 57-76

A-poikien molemmille joukkueille voitot tiukan kamppailun jälkeen

A-poikien joukkueet pelasivat divarissa tasaisest ottelut. HNMKY 99 osittivat olevansa hyvällä pelipäällä Tammelan koululla Tampereella pelatussa ottelussa Pyrintöä vastaan. Pienen alkukankeuden jälkeen Namika sai otteen pelistä ja onnistui hoitamaan pelin nimiinsä lukemin 75-85.

ap hos

A-poikien päävalmentaja, Timo Saukkola:

ts"Erittäin hyvä voitto vaikeasta vieraspelistä. Pyrintö pelasi omaan tapaansa hyvällä agressiivisuudella ja sai meidät vaikeuksiin ensimmäisellä puoliajalla. Pallonliike ja pallon ylöstuonti vei meiltä liikaa energiaa ja hyökkäyksen tehokkuus laski. Puoliajalla sovimme, että liikutamme palloa aiemmin ja tulemme pallottomina nopeammin palloa vastaan, jotta saamme pallonliikkeen tehokkaammaksi jo hyökkäyksen alussa. Pojat keskittyivät hyvin omaan tekemiseen toisella puoliajalla ja pystyivät nousemaan tappioasemasta hienoon voittoon.

Ensimmäisellä puoliajalla Aapeli Syrjämäki laittoi kovalla prosentilla palloa koriin ja toisella puoliajalla Niko Hervola käytti nopeat ja puolinopeat tehokkaasti hyödyksi. Oskari Koskelan puolustus ja Benjamin Vannisen monipuolinen hyökkäysuhka olivat toisella puoliajalla voittomme kannalta avainasioita. Tästä hyvä jatkaa kohti uusia haasteita!"
HNMKY:n vanhempien A-poikien joukkue oli valmiina kun Ura Basket saapui Malmille lauantaina. Avausneljännes oli namikalaisten hallinnassa ja kaikki näytti hyvältä. Ottelun edetessä Ura sai pelistä kiinni ja loppua kohti ottelusta kehkeytyi varsinainen jännitysnäytelmä. Ennen päätösneljännestä peli oli jo tasatilanteessa. Viimeisellä neljänneksellä HNMKY voitti tarvittavat kaksinkamppailutilanteet ja veivät voiton loppunumeroin 75-72.
A-poikien valmentaja, Kari Kämppi:
kari"Tiukka ja tasainen peli, taktiikkana oli tehdä Uran isojen pelaamisesta vaikeaa. Onnistuimme loistavasti kiitos Kalle Copelandin ja Matias Salon erittäin hyvän puolustus pelin. Muutenkin puolustuspeli oli hyvää, saimme painostettua Uran vaikeisiin ratkaisuihin ja heidän 2p heittoprosentti jäi 36%. Hyökkäyspäässä Uran paikkapuolustus ajoittain passivoitti peliä. Loppua kohden saimme palloon liikettä ja luotua hyviä korintekopaikkoja. Tämä oli kolmas peräkkäinen peli, kun selviydymme tiukasta pelistä voittajina. Tällaiset voitot antavat paljon lisää itseluottamusta pelaajille, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin."