Koripallo: NaPo raivasi tiensä B-tyttöjen SM-finaaleihin

06.04.2014

NaPo eli HNMKY/KaPon yhteinen B-tyttöjen edustusjoukkue raivasi tiensä B-tyttöjen SM-finaaleihin kaatamalla Kotkalaisen PeKan joukkueen välierissä voitoin 2-0.

btsm

Välierien avauksessa Helmi Centerin kotisaliin NaPon vastaan juossut PeKa kiusasi runkosarjan voittajaa tiukasti puoliaikaan asti. 24-12 puoliaikalukemien jälkeen NaPo meni menojaan ja lopputulos suvereeni 68-27 NaPolle. Voiton avaimina raudan luja puolustus ja paikoin erittäin hyvä hyökkäyspeli.

Toisessa osaottelussa Kotkan karhulassa kotijoukkue PeKa pisti NaPon ahtaalle sumputtavalla paikkapuolustuksellaan. Vierasjoukkueen puolustuksesta paras terä oli jäänyt lauantain peliin ja PeKa pääsikin ensimmäistä kertaa kauden kohtaamisissa yli 40:n pisteen. NaPon tyttöjen rutiini riitti kuitenkin tiukan väännön ratkaisevilla hetkillä ja voittolukemat kirjattiin vieraille 50-64.

Pisteiden valossa peleissä onnistuivat erityisesti Nenna Lindström ja Sofia Rajala vaikka kaikki 12 pelaajaa pisteille ylsivätkin. Joukkuepuolustuksen kovuudesta kertoo jotain se että PeKalle merkittiin kahdessa ottelussa yhteensä 79 menetystä.

Onnittelut tytöille ja taustajoukoille sekä menestystä SM-finaaleihin jotka alkavat lauantaina 12.4.2014 klo 15:30 Helmi Centerissä, vastus on tällä hetkellä vielä Hongan ja Topon taistellessa paikasta finaaleihin.