27.10.2015

Kuvat: Harri Vallila

Logo_JPG

eybl01joukkue

Toista kauttaan EYBL:iä pelaavat Namikan 01-pojat aloittivat U15 2. divisioonan turnauksella Tallinnassa. jarkko1Kolmeen päivään pelattiin viisi kivikovaa ottelua neljästä eri maasta tulevia joukkueita vastaan.

Joukkueen tavoitteena oli pystyä vastaamaan vastustajien fyysisyyteen parhaamme mukaan yksi tilanne kerrallaan ja pelata omaa liikkuvaa joukkuekoripalloa.

Joukkueen valmentaja, Jarkko Lohikoski tiivisti turnauksen tapahtumat ottelu ottelulta

Turnaus ottelu ottelulta

HNMKY - Tsmoki-Minsk, 41-84

tsmoki01

Heti ensimmäisessä ottelussa perjantai-aamupäivällä saimme kokea valkovenäläisen Tsmoki-Minskin huippujoukkueen fyysisen ylivoiman, kun he puolustuspäässä kävivät aggressiivisesti päälle usein kahden miehen voimin pakottaen meidät menetyksiin ja hyökkäyspäässä vyöryttivät palloa korin läheisyyteen. Alkushokin jälkeen pystyimme taistelemaan levypalloissa melko tasaväkisesti ja liikuttamaan palloa sekä luomaan heittopaikkoja hyökkäyksessä hyvin, mutta heittoprosenteissa oli valtava ero. Heitimme ilahduttavasti seitsemän kolmen pisteen koria, mutta vastustaja runttasi vastauksesi niille mykistävät 66 pistettä kolmen sekunnin alueelta. Avausottelun jälkeen taululla lukemat 41-84.

HNMKY - Grand Sport, 36-52

santeri_grands

Seuraavaan otteluun armenialaista Grand Sportia vastaan lähdettiin toiveikkaina, olihan heidät voitettu viime kaudella Pietarin turnauksessa. Vastustajan pitkän pojat olivat viime vuottakin pidempiä, mutta aloitimme ottelun vauhdikkaasti pääsemällä tekemään helppoja koreja ja siirryimme 6-0-johtoon. Jobin postia tuli kuitenkin heti alkuminuuteilla, kun pisin pelaajamme Onni Peltola loukkaantui ja olimme siitä lähtien vieläkin pienikokoisempia. Voitetun avauserän (11-7) jälkeen ote pelistä alkoi siirtyä vastustajalle, kun se löysi keinot hyödyntää pituusylivoimaansa ja sai toimitettua palloa korin läheisyyteen helpoille tekopaikoille. Taistelimme levypalloissa ja pyrimme hyydyttämään vastustajaa pitämällä pelitempon korkealla. Näissä osin onnistuimmekin ja loimme lukuisan määrän hyviä heittopaikkoja niin läheltä kuin kaukaa, mutta valitettavasti ei ollut meidän päivämme kolmosen kaaren takana (3/25). Vastustajan karattua 13 pisteen johtoon kolmannessa erässä, tulimme vielä 8 pinnan päähän 4,5 minuuttia ennen loppua, mutta vastustaja lopetti orastaneen nousumme kovilla hyökkäyspään suorituksilla. Loppulukemat 36-52, paljon positiivista sisältäneestä peliesityksestä huolimatta.

HNMKY - Enisey-Union, 37-63

eniseyLauntai-päivään lähdettiin hyvin levänneina ja valmistautuneina tietäen, että päästään kohtaamaan kaksi venäläistä huippujoukkuetta. Ensimmäinen vastustaja kaukaa Uralin takaa tullut Enisey-Union Krasnoyarsk. Olimme edellispäivää paremmin valmiina vastaamaan pelikovuuteen ja pelasimme melko tasapainoisen ottelun. Onnistuimme kuudessa kolmen pisteen heitossa vastustajan nollaa vastaan, mutta toisaalta vastustaja antoi oppitunnin siitä, että pelit keskimäärin ratkaistaan korien läheisyydessä nostamalla peräti 29 kahden pisteen koria meidän kahdeksaa vastaan. Korin läheisyyteen pääsy ja varsinkin sieltä viimeistely oli meille vaikeaa parimetristen kaverien suojellessa omaa koriaan kuudella torjunnalla. Nousujohteinen suunta ja loppulukemat 37-63.

HNMKY - Admiralteiskaya, 41-68

Launtai-illan pelissä maineikasta pietarilaista urheilukoulua Admiralteiskayaa vastaan esitimme turnauksen parasta peliämme. Voitosta voittoon marssineet venäläiset olivat hetkittäin ihmeissään, kun saimme hyviä pysäytyksiä puolustuspäässä ja juoksimme mallikkaasti nopeita hyökkäyksiä, joista saimme kaipaamiamme koreja korin läheisyydestä.

Hyvin rullaavasta puolen kentän hyökkäyksen toteutuksesta huolimatta emme saaneet palkintoa onnistuneiden kolkkien muodossa, kun heittosuhde oli tällä kertaa koruton 1/21. Pietarilaiset esittivät tyylikästä perusasioiden joukkuekoripalloa, lukemat meidän tappioksi 41-68.

HNMKY - Kalev, 42-63

ottokalev

Sunnutai-aamun otteluun lähdettiin näytönhaluisina ja toivoa täynnä.

Neljästä kovasta ottelusta huolimatta virtaa piti riittää laittaa viimeisessä ottelussa kaikki peliin paikallista Kalevia vastaan. Usein olemme hyvin valmiina pelaamaan alusta lähtien, mutta nyt pari herpaantumista puolustuksessa ja levypalloissa antoi kotijoukkueelle hengen päälle heti ottelun alussa. Vastustaja vei ensimmäisen erän peräti 23-5. Erätauolla todettiin, että huono eka erä unohdetaan, ja laittamalla puolustuspää kuntoon saadaan myös hyökkäyspää aukeamaan.

Toiseen erään tulimmekin uudella ilmeellä ja saatuamme stoppeja puolustuksessa pääsimme omaan hyökkäyspeliimme avoimelle kentälle.

Seitsemällä pinnalla voitettu toinen erä antoi uskoa toiselle puoliajalle. Kuitenkin myös Kalev tuli latautuneena kolmanteen erän ja otti jälleen korin läheisyyden haltuun. Loppuun asti taistelimme ja saimme aktiivisuudella pakotettua vastustajan menetyksiin, mutta levypallopeli ei antanut mahdollisuutta taistella tämän pelin voitosta.

Myöskin kun kaikki heittoprosentit vapareita myöten oli alle 35, niin heittopelin loksahtaminen kansainväliselle tasolle jäi odottamaan seuraavaa turnausta. Tappiolukemat 42-63.

Turnaus tarjosi meille viisi erittäin kovaa ja opettavaista ottelua

jakobSaimme jälleen maistaa kansainvälistä pelitempoa ja -kovuutta koko rahan edestä. Kehitystä on tapahtunut niin yksilö- kuin joukkuetasolla ja valitsemamme suunta pelinopeuden ja liikkuvan joukkuepelaamisen kehittämisestä näytti lupaavia merkkejä. Nyt meillä on näiden arvokkaiden oppien myötä 2,5 kuukautta aikaa ennen seuraavaa turnausta siirtää kansainvälinen pelikovuus yhä paremmin päivittäiseen harjoitteluun ja kotimaan kentille, jotta saamme puolustuspelaamisen ja levypallopelin sille tasolle, että joukkueessa oleva hyökkäyspään potentiaali pääsee myös paremmin esiin. Tällä reissulla emme olleet valmiita kaatamaan isompiamme - vielä. Joukkueen parhaana palkittiin Jakob Sajantila.