Viulu ja alttoviulu

Musiikkiopiston viulun- ja alttoviulunsoitonopiskelijat ovat monen ikäisiä ja tasoisia: mukana on lapsia ja aikuisia, harrastajia ja pidemmälle ehtineitä ja tähtääviä. Soiton voi aloittaa noin 3-4 vuotiaana. HNMKY:ssä viulunsoittoa on opetettu jo toistakymmentä vuotta.

Viulunsoittoa opiskellaan soittoteknisten harjoitusten, kuten asteikkojen ja etydien hallinnan sekä taiteellisemman ohjelmiston kautta. Oppilas omaksuu pikkuhiljaa erilaisia musiikinhistoriallisia tyylisuuntia ja kasvattaa teknistä valmiuttaan. Painotamme viulunsoitonopetuksessa myös pienryhmissä soittamista!

Viulun ja alttoviulunsoitonopiskelijoilla on mahdollisuus opiskella myös kamarimusiikkia pienryhmissä. Kamarimusiikkikokeilu sai alkunsa syyslukukaudella 1995 ja on vakiinnuttanut paikkansa yhteismusisointimuotona positiivisilla esiintymiskokemuksillaan.

Viulunsoitonopiskelijat esiintyvät musiikkiopiston matineoissa sekä oman instrumenttinsa luokkatunneilla. Omassa pääinstrumentissa on mahdollisuus suorittaa musiikkiopiston oppimäärä.

Opettaja
Pia Sävelkoski