Musiikkiopisto / Avoin osasto

HNMKY:n Musiikkiopisto

Vuonna 1966 perustettu Helsingin NMKY:n musiikkiopisto tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille monipuoliset mahdollisuudet harrastaa musiikkia. HNMKY:n musiikkiopistossa voi opiskella soittoa, laulua, musiikinteoriaa ja sävellystä joko varsinaisessa opistossa tai avoimen opiston puolella. Perheen pienimmille on musiikkileikkikouluja Katajanokalla.
Helsingin NMKY:n musiikkiopisto on Suomen musiikkioppilaitosten liiton (SML) jäsen ja musiikkiopisto noudattaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa.
Opistossa suoritettavat tasokurssit noudattavat SML:n antamia musiikin tasosuoritusten vaatimuksia. Musiikkiopistopuolen opinnot tähtäävät musiikkikoulun ja -opiston päättötodistuksiin.

Varsinaisen musiikkiopiston lisäksi lapset, aikuiset ja seniorit voivat opiskella musiikkiopiston avoimen osaston puolella, jossa tasokurssien suorittaminen on vapaaehtoista.

Musiikkiopiston seuraava pääsykoe järjestetään toukokuussa 2019.
Pääsykokeeseen voi ilmoittautua rehtori Anu Kurkaalle sähköpostilla anu.kurkaa@hnmky.fi tai puhelimitse 050 3033052.
Musiikkileikkikouluihin ja avoimelle osastolle otetaan oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä ja myös kesken lukukauden.
Tarvittaessa järjestämme pääsykokeen myös syyslukukauden alussa.

Avoin osasto

Kaikki musiikista kiinnostuneet ovat tervetulleita opiskelemaan HNMKY:n musiikkiopiston avoimelle osastolle. Avoimella osastolla voi valita samoja aineita kuin varsinaisen musiikkiopiston puolella.
Kurssitutkinnot eivät ole pakollisia, mutta niitä voi halutessaan suorittaa. Tasosoitto 1 sisältyy lukukausimaksuun. Tasosoitoista 2 ja 3 perimme erillisen suoritusmaksun. Opiskelemme ja harrastamme musiikkia musiikkiopiston ammattitaitoisten opettajien johdolla.

Oppitunnin pituus avoimella osastolla on 30 tai 45 minuuttia ja musiikinteorian opinnot suositellaan aloitettavaksi heti ensimmäisenä vuotena. Teoriatunnit sisältyvät lukukausimaksuun.

Tiedustele vapaita paikkoja musiikkiopiston rehtorilta, puhelin  050 303 3052 tai anu.kurkaa@hnmky.fi.

Syyslukukausi alkaa maanantaina, 3.9.2018.