Miesten voittoputki poikki, naisille kotitappio

27.11.2017

Kuluneella viikolla pelattiin jälleen kierrokset aikuisten valtakunnallisissa sarjoissa. Miehet pelasivat torstaina ennätysyleisön edessä ottelunsa PeU Baskettia vastaan. Naiset saivat sunnuntaina vieraita Nokialta, kun Bc Nokia saapui Malmille.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

HNMKY kohtasi miesten 1-divisioona B:ssä kotonaan PeU Basketin Perniöstä. Seitsemän ottelun voittoputkessa otteluun lähtenyt Namika oli alusta alkaen vaikeuksissa PeU:n fiksun puolustuspelaamisen kanssa. Kotijoukkue sai koneensa vain ajoittain kulkemaan ja kävi parhaillaan 4 pisteen päässä ottelun ratkaisuhetkillä, mutta PeU hoiti ottelun tyylikkäästi maaliin lukemin 56-63.

Miesten joukkueen valmentaja Timo Saukkola kommentoi ottelua seuraavasti: ”PeU oli tehnyt hyvin kotiläksynsä meidän pelaamisesta ja onnistui puolustuksen ottelusuunnitelmassa erittäin hyvin. Kun PeU vaihtoi skriinejä, emme saaneet aikaan etua näistä vaihdoista, emmekä oikein päässeet hyökkäyksen omaan rytmiin kiinni. Tästä kunnia Perniölle. Meidän pelaaminen perustuu kovaan tempoon hyökkäyspäässä ja Perniö sai otettua sen pois. Kun vastustaja tekee 63, puolustuksemme antaa meille mahdollisuuden voittaa, mutta hyökkäyspäädyssä täytyy onnistua paremmin omassa pelaamisessa. Seuraavassa pelissä olemme valmiimpia. Ottelun todellinen ikävä asia oli Aapon loukkaantuminen, tsempit kuntoutukseen ja vieläkin kovempana takaisin!”

unified puoliaika Puoliajalla nähtiin HNMKY Unifiedin järjestämä vauhdikas puoliaikashow Special Olympics -koripalloviikon kunniaksi. (Kuva Harri Vallila)

Naisten vuoro oli kohdata vain yhden tappion sarjassa kirjauttanut BC Nokia sunnuntai-illan kamppailussa Malmilla. Ensimmäiset 20-minuuttia pelattiin tasaisissa tunnelmissa vierasjoukkueen hienoisessa johdossa. Toisella puoliajalla vierasjoukkueen ruutini pelaamiseen korostui ja vierasjoukkue ei jättänyt kotijoukkue HNMKY:lle saumaa kavuta otteluun mukaan. Loppulukemat 57-73 BC Nokian hyväksi.