Miehet varmistivat sarjapaikkansa kotivoitolla.

06.02.2017

Miehet pelasivat sunnuntaina kotisalissaan Malmin Palloiluhallilla Namika Lappeenrantaa vastaan. Panokset otteluun olivat selkeät: voitolla varmistetaan ,että myös kaudella 2017-2018 pelataan miesten divisioona B:tä. Ottelun ennakkoasetelmat olivat hankalat, sillä ensimmäisestä pelistä Lappeenrannassa oli irronnut selkeä voitto, mutta vierailijat olivat vahvistuneet selkeästi yhdellä amerikkalaisvahvituksella joulutauon aikana.

Isännät tulivat peliin kovalla pelivalmiudella ja itseluottamuksella ja hoiti näin itselleen heti pelin alussa turvallisen johdon nopeilla vastahyökkäysillä sekä korkeaprosenttisilla heitoilla. Ero pysyi lähes koko ottelun tasaisesti yli viidessätoista pisteessä ja kotijoukkue piti tyylikkäästi huolta pallosta ja siitä ettei vierasjoukkueelle jäisi saumaa kivuta peliin mukaan. Loppulukemat HNMKY:lle 88-73

Miesten päävalmentaja Juuso Milen kommentoi ottelua seuraavasti: "Painotimme ennen peliä pelivalmiuden merkitystä. Olemme saaneet peleihin viime aikoina huonoja alkuja, joten halusimme olla heti valmiina. Saimmekin peliin hyvän alun ja menimme nopeasti 9-0 johtoon. Lähdimme hyvin nopeisiin ja niistä saimme eron toisella jaksolla jo 19 pisteeseen. Toisen jakson lopussa Lappeenranta sai hetkeksi sekoitettua pelaamistamme paikkaprässillä ja paikalla, mutta toivuimme nopeasti. Puoliajalle lähdettiin 10 pisteen johtoasemassa. Kolmannelle jaksolle tulimme taas hyvällä ilmeella ja pääsimme juoksemaan kenttää puolustuspään onnistumisten kautta. Kolmannen jakson jälkeen eroa oli 16 pistettä. Neljännellä jaksolla Lappeenranta pääsi lähimmillään 13 pisteen päähän, mutta ei päässyt iskuetäisyydelle. Onnistuimme pitämään tempoa ja pääsimme juoksemaan kenttää hyvin. Puolen kentän hyökkäyksessä maltoimme liikuttaa palloa ajoittain erittäinkin hyvin ja siitä seurauksena 22 koriin johtanutta syöttöä. Joukkueessamme oli tänään paljon onnistujia niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Aapo Pietiläinen lunasti aloitusviisikon paikan tähän peliin ja käytti sen loistavasti! Pelin voitto tarkoittaa sitä, että sarjapaikkamme ensi kauden 1B sarjaan on nyt varmistettu jo tässä vaiheessa kautta, joka antaa meille hyvät ja vapautuneet lähtökohdat loppukauden peleihin."

joukkue-miehet

Sunnuntain voitolla HNMKY:n miesten joukkue varmisti sarjapaikkansa. (kuva Harri Vallila)