Miehet vakuuttavaan kotivoittoon sunnuntaina

11.12.2017

HNMKY Miesten taival Miesten I-divisioona B:ssä jatkui sunnuntaina Malmin palloiluhallilla, kun Malmille saapui Jywe Jyväskylästä. Kotijoukkue HNMKY majailee sarjassa sijalla kolme (8/3), kun taas vierasjoukkue JyWe pari pykälää alempana sijalla kuusi (6/5).

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Ottelu alkoi tasaisissa tunnelmissa, kun kummatkin joukkueet hakivat vielä rytmiään puolustuspäässä. Koreja syntyi tasaiseen tahtiin ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen vierasjoukkue johti ottelua luvuin 23-25. Toisella ja kolmannella neljänneksellä kotijoukkue iski suurempaa vaihdetta silmään ja teki vierasjoukkueen hyökkäyspelaamisesta ajoittain äärimmäisen hankalaa (2. neljännes 27-16). Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue tykitti huikeat 37 pistettä ja samalla piti vastustajan kymmenessä pisteessä. Viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue HNMKY ei tarjonnut vierasjoukkueelle enää mahdollisuutta nousta mukaan otteluun ja näin kirjautti itselleen kaksi sarjapistettä lukemin 109-63.

Miesten joukkueen päävalmentaja Juuso Milenin kommentit ottelusta: ”JyWen kova kolmikko: Kantonen, Stokes ja Barry olivat tehneet yhteensä 54pistettä per peli ennen kohtaamistamme. Meidän gameplan oli siis saada hidastettua heidän pelaamistaan ja päästä juoksemaan kenttää stoppien jälkeen. 1.jakso mentiin kori korista molempien tehdessä koreja kovalla prosentilla. 2.jaksolla saimme jo enemmän stoppeja ja pääsimme puoliajalle 9 pisteen johdossa. 3.jakso oli meiltä erinomaista peliä. Olimme puolustuksessa aktiivisia ja pääsimme juoksemaan nopeita. 3.jakson jälkeen ero oli jo selvä. Onnistuimme pelissä pitämään tempoa, nopeisiin lähtö oli parempaa kuin viimeisissä peleissä, samoin puolustuksen intensiteetti erityisesti kolmannella jaksolla lämmitti mieltä.”

Miesten viimeinen ottelu ennen joulutaukoa pelataan MPH:lla, kun Petteri Ruutiaisen LoKoKo Bisons (10/1) saapuu Namikan vieraaksi sunnuntaina 17.12 klo 16:00. Tervetuloa kannustamaan, HOS!