Leiritunnelmia Talvileiriltä 2014

Talvileiri 2014

Odotettu talvileiri 2014 alkoi jännittävissä merkeissä, maassa ei ollut lunta kuin siellä ja tuolla hyvin vähän. Onneksi se ei haitannut leirille lähtijöitä, joita oli tullut maanantai aamuksi vuorikadulle 24 kappaletta. Kellon koittaessa 10 päästiin bussilla matkaan ja osalle matka olikin jo tuttu aikaisemmilta vuosilta. Perille päästyä majoittauduttiin, syötiin ja tutustuttiin uusiin leiriläisiin ja vähän vanhoihinkin. Päivä meni vauhdikkaasti ja illalla meitä odotti lämmin sauna. Hauska päivä kaiken kaikkiaan!

Tiistana herättiin rokin räimeeseen ja aamutoimien jälkeen päästiin tekemään jokaiselle ihan oma leirityynyliina. Päivällä päästiin sitten satuilemaan oikein kunnolla, ryhmien yrittäessä saadan lehtien päätoimittajat vakuuttuneeksi heidän juttujensa todenpitävyydestä. Illan hämärän hiipiessä käytiin vielä metsän puolella leikkimässä viimeiset ulkoleikit, jonka kruunaksi sitten makkaran paisto nuotiolla. Muutama laulu ennen nukkumaan menoa ja toinen leiripäivä oli sen osalta sittten valmis.

Keskiviikkona aamutoimien jälkeen askarreltiin ja pelailtiin monenlaisia pelejä. Ruuan jälkeen meitä odottikin Mikon vetämät leiriolympialaiset. Lajeja oli monta ja monet niistä vaativat keskittymistä ja ryhmäntoimintaa. Olympialaiset kruunasi sitten Suomen peli, joka oli halukkailla mahdollisuus katsoa. Illalla päästiin sitten nauttimaan kylmästä ja kuumasta. Saunan sekä avannon muodossa, varsinkin avanto osoittautui suureksi hitiksi. Pienen iltaohjelman jälkeen oltiinkin sitten jo valmiita taas nukkumaan.

Torstaina päästiin viimeiseen kokonaiseen leiripäivään luvassa oli jälleen monenlaista mukavaa ohjelmaan päivän täytteeksi. Ryhmät kohtasivat haasteita ja tehtäviä päivän aikana, joista he suoriutuivat hyvin toisiaan kannustaen. Illan huipennukseksi sitten olikin päätäjäiset leirin osalta, jossa saatiin nauraa mahat kippurasa erilaisia esityksia katsellessa, sekä huikeaa tansii moppien kanssa lähetystä suorana pellin tunkelosta. Ilta päättyi elokuvan merkeissä, jonka jälkeen suoritettiin nopeat iltatoimet ja unten maille vaan.

Perjantaina oltiinkin jo sitten lähdön tunnelmissa. Laitettiin paikkoja kuntoon ja huolehdittiin omat tavarat mukaan. Jäihän siihen vielä aikaa käydän kiskalla ja pelailla viimeiset pelit ennen kotiin lähtöä. Näin saatiin taas yksi leiri onnellisesti loppumaan ja monelle uusia kavereita sekä mukavia muistoja pellistä.