Leiritunnelmia kesäleireiltä 2015

Salaisuuksien kammio- leiri 14.-18.6.

1. Päivä: Leirille lähti 39 innokasta leiriläistä, joista suurin osa oli ollut Pellissä jo monena vuotena aiemminkin. Toki joukkoon mahtui muutamia ensikertalaisiakin. Ensimmäisenä päivänä leiriläiset lajiteltiin tupiin ja  moni jännitti lajitteluhatun päätöstä omasta tuvastaan. Tupalaiset tutustuivat nopeasti toisiinsa ja alkoi jännittävä taistelu tupamestaruudesta. Ensimmäiset tupaottelut nimittäin kisattiin jo ensimmäisenä päivänä!

2. päivä: Aamupäivällä pelattiin seuraavat huispausottelut ja tiukkojen taisteluiden jälkeen voiton veivät Wilin Wihreät ja Juustokingit. Iltapäivällä ryhmät vierailivat kahdella seuraavista oppitunneista: Liemet, Lento, Loitsut ja taikasauvojen valmistus. Illalla lämmiteltiin saunan lämmössä ja uitiin hyytävässä järvessä rohkeimpien kanssa!

3. Päivä: Aamun huispausotteluissa jännitettiin, mitkä joukkueen saavuttavat finaalipaikan ja ketkä joutuvat pronssiotteluun. Voitoilla finaaliin selvisivät Fazerin siniset ja Juustokingit. Iltapäivällä ryhmät kävivät niillä oppitunneilla, joilla eivät edellisenä päivänä vielä olleet. Illalla leiriläiset pääsivät käyttämään opittuja taikojaan loitsulipunryöstössä ja paistamaan makkaraa sekä vaahtokarkkeja iltanuotiolla.

4. päivä: Aamulla huispausfinaalissa Fazerin siniset veivät lopulta leirin huispausmestaruuden tiukassa ottelussa. Haastelissä Pellin mestarit veivät tuttuun tapaan voiton leiriläisitä. Päivällä uitiin ja saunottiin. Illalla oli luvassa kenties monen leiriläisen kohokohta, jännittävä loppuseikkailu, jossa valmistettiin taikaliemiä, vakoiltiin Luihusia, etsittiin salaisuuksien kammio, tuhottiin päiväkirja ja päihitettiin pelottava Voldemort. Loppuseikkailun jälkeen maistui iltapala ja uni makoisasti kaikille!

5. Viimeinen päivä alkoi tuttuun tapaan aamiaisen ja lipunnoston merkeissä. Hiljalleen alkoi myös tavaroiden pakkaaminen ja telttojen purku. Tupamestaruutta ehdittiin vielä hetki juhlia, jonka jälkeen alkoi matka kotia kohti. Heihei Pelli, kiitos leiristä, toivottavasti nähdään taas ensi kesänä!

Kuoleman varjelukset -leiri 22.-26.6.

1. Päivä: Pelliin saavuttiin bussin kyydittämänä ja tunnelma oli odottava ja innokas. Aluksi tutustuttiin Pellin leirikeskukseen ja käytiin sääntöjä läpi. Lounaan jälkeen vuorossa oli majoittuminen, eli telttojen pystytys. Sitten olikin jännittävimmän kohdan vuoro: tupiin lajittelu. Heti ensimmäisenä päivänä kaikki tuvat pääsivät tekemään lauluja ja runoja omasta tuvastaan sekä mittelemään huispauksen merkeissä muita tupia vastaan. Hermoja hivelevien otteluiden jälkeen uskaliaimmat saivat vielä mahdollisuuden pulahtaa järveen uimaan. Illalla sitten leikittiin ja laulettiin koko porukan voimin ja lopuksi hammaspesun kautta omaan lämpimään makuupussiin nukkumaan. Isoset ja ohjaajat tietenkin valvomassa leiriläisten unta! Huomiseen!

17313_828593047247764_7841571659447731916_n 1801406_828812437225825_6286117556617226456_o

2.Päivä: Ensimmäisen päivän harmaus sai väistyä ja Pellissä saatiin herätä auringon lämpöön ja valoon. Tuttuun tapaan hilattiin lippu salkoon ja tankattiin aamupala koneistoon niin jaksetaan koko päivä mennä! Heti ensimmäisenä ohjelmasssa oli: huispaus! Taas kerran päästiin jännittämään omien tiimien puolesta ja kannustus oli hirmuinen! Monelle uusi laji alkoi nyt sujua jo paremmin! Huispauksen jälkeen saivat halukkaat käydä järvessä virkistäytymässä. Ja mikäs siinä nyt kun sääkin suosi! Lounaan jälkeen suunnattiin kohti taikahistorian tuntia, jonka jälkeen pääsivät lapset tutustumaan Pellin kiskaan. Nyt oli vuorossa pieni hetki vapaa-aikaa, joka käytettiinkin ulkona pelailuun ja säästä nauttimiseen! Pellin kellon seuraavan kerran soidessa olikin oppituntien aika! Luvassa oli sauvojen tekoa, loitsujen harjoittelemista ja liemien tekoa. Yhdeltä oppitunnilta suoritettiin joukkopako Hagridin avustuksella Pellin Saareen suorittamaan jännittävää tehtävää hirnyrkkien tuhoamiseksi. Illan tullessa tuli myös sade, niimpä sauna sattuikin siihen juuri sopivasti. Sade ei laantunut iltaan mennessä, joten iltapalan yhteydessä vietettiin aikaa lauta-pelien parissa. Hiljaista sateen ropinaa kuunnellessa oli hyvä kömpiä makuupussin lämpöön nukkumaan. Hyvää yötä Pelli!”

11236558_828758260564576_8129631779808887827_o

3.päivä: Hieman eri tunnelmissa saatiin tänä aaamuna herätä kun vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Tämä ei kuitenkaan menoa haittaa! Aamuharhautus vietettiin kappelin lämmössä ja aamupalan jälkeen on aika suunnata kohti myrskyisää huispauskenttää. Säästä huolimatta taistelu oli kovaa ja meininki huispauksessa oli kohdallaan! Märkien pelien jälkeen siirryttiin vaihtamaan kuivat vaatteet ja pelaamaan ruokalaan. Lounaan jälkeen oli luvassa taikahistorian tunti, josta johti tie kiskaan namujen luokse ja pienen vapaa-ajan jälkeen jälleen oppitunneille. Taas kerran saivat loputkin leiriläiset tehdä oman taikasauvan, oppia loitsimaan ja keittämään liemiä. Ja viimeisetkin hirnyrkki medaljongit tuhottiin onnistuneesti! Päivällisen jälkeen siivoiltiin yhdessä koko Pelliä. Siivoilun jälkeen olikin vuorossa jotain jännää… TAIKALIPUNRYÖSTÖÄ! Kisat olivat tiukkoja! Loitsuja vaihdettiin ja kirouksia heiteltiin ja kaatosade ei meitä haitannut! Kisailun jälkeen vaihdettiin kuivat vaatteet ja valmistauduttiin yöpuulle iltapalan kautta! Pää tyynyyn ja sormet ristiin että huomenna on auringon paistetta!

1540421_829030927203976_753831543279128489_o 1557170_829031190537283_5715780856276507473_o 11412240_829031520537250_3459180973287791284_o

Viisasten kivi -leiri 5.-8.6.

Päivä 1: Aurinko helli ja lapset nauroi. Päivä pyhitettiin suurelta osin majoitukseen, sääntöihin, rajojen kiertämiseen, tupien jakoon ja tutustumiseen. Yhteisiä leikkejäkin ehdittiin ottamaan ja huispaustakin päästiin treenaamaan ja uimaankin.

Päivä 2: Aamulla aamutoimien jälkeen päästiin heti pelaamaan huispausta! Huispauksessa vierähtikin sen verran aikaa että päästiin syömään, jonka jälkeen otettiin pieni lepohetki eli siis taikahistoriaa ja sitten oppitunneille! Oppitunteina meillä oli luonnollisesti sauvat ja taiat, mutta myös lisäksi taikajuomat ja lentotunti! Myöhemmin olikin jo niin tuulista ettei notskille päästy, saunaan ja uimaan kyllä mentiin. Illalla uni tuli nopeasti hurjan päivän jälkeen.

Päivä 3: Samat setit aamusta, huispausta ja ruokaa, parhautta! Oppituntien jälkeen kun lapset opiskelivat taikahistoriaa, niin päästiin me muut valmistelemaan loppuseikkailua! Toki vielä ennen loppuseikkailua oli oppitunnit ja taikalipunryöstöä! Tästä päivästä ei jännitystä, rohkeutta eikä iloa puuttunut! Loppuseikkailu meni vauhdikkaasti velhojen ja noitien hyödyntäessä viikon aikana oppimiaan taikoja. Iltapala nautittiin takkatulen ääressä, jonka jälkeen uni maistui hyvin!

Päivä 4: Mitä!? leiri loppuu jo!! Aamupalan jälkeen oli pakkausta ja siivousta ja tietenkin huispausfinaalit! Lounaan korvilla julkistettiin tupamestarit ja jaettiin palkinnot. Kun kaikki olivat käyneet antamassa palautteen ja ostostelemassa kiskalla, niin oli aika hyvästellä Pelli ja Pellin lampaat ja lähteä kohti kotia.