Iltapäiväkerholaisen info

Yleisiä ohjeita HNMKY iltapäiväkerhon vanhemmille

Alta löytyy yleisiä ohjeita iltapäiväkerhon arkeen. Ohjeet saattavat hieman poiketa eri yksiköittäin, tarkemmat yksikkökohtaiset ohjeet löytyvät iltapäiväkerholaisille lähetetystä infokirjeestä.

ILTAPÄIVÄKERHON ARKI
Lapset haetaan koululta ensimmäiset kaksi viikkoa. Lapsia noutavilla ohjaajilla on päällään HNMKY-paidat. Ensimmäisenä päivänä iltapäiväkerholaisten kanssa käydään läpi yhteisen elämän pelisääntöjä ja opetellaan tuntemaan muut ryhmän lapset sekä ohjaajat.

Iltapäiväkerho on auki kello 12-17. Koulusta tullessa rauhoitutaan ensin tekemään läksyt (ilmoitathan, mikäli haluat, ettei lapsi tee läksyjä kerhossa), läksyjen tekemisen jälkeen on aikaa leikkiä, ulkoilla tai lepäillä välipalaan asti, joka tarjotaan n. klo 14. Välipala ei korvaa koulun lounasta, joten kotona kannattaa kuulostella, miten lapsi syö koulussa. Välipalan jälkeen menemme ulos ja kello 15-16 on ohjelman vuoro. Ohjelma toteutetaan ryhmissä, joihin lapset jaetaan ensimmäisillä IP-viikoilla. Ohjelma sisältää vaihtelevasti liikkumista, askartelua, ulkoilua, leikkejä ja pelejä.

Alkuviikosta maanantain ja torstain välillä on lapsilla erilaista ohjattua toimintaa. Perjantaisin ohjattua toimintaa ei yleensä ole mutta iltapäiväkerhoon voi tuoda mukaan oman lelun tai pelin – kerhoon ei kuitenkaan voi tuoda pelikonsoleita, tietokoneita, mp3-soittimia tai muuta herkästi rikkoutuvaa elektroniikkaa. Myös erilaisten pelikorttien aika iltapäiväkerhossa on perjantaisin.

HAKUKÄYTÄNTÖ/ ILMOITUSPERIAATTEET
Lähetä tekstiviesti iltapäiväkerhon numeroon tai soita, jos lapsesi on sairaana tai muuten poissa iltapäiväkerhosta. Koulusta pääsemisen jälkeen odotamme puoli tuntia, jonka jälkeen soitamme vanhemmille, mikäli lasta ei kerhoon kuulu.

Mikäli lastasi hakee joku muu kuin perheenjäsen, laita siitä etukäteen tekstiviesti, sähköposti tai soita.

Iltapäiväkerho sulkeutuu klo 17.00 joten lapset on haettava siihen mennessä. Mikäli huomaat myöhästyväsi, ilmoitathan siitä etukäteen niin ohjaajan kanssa voi sopia järjestelyistä. Jos hoitopaikka on kello 16.00 saakka, on lapsi haettava siihen mennessä. Kaikista hoitoajan ylityksistä laskutetaan 20€ jokaisesta alkavasta tunnista.

VAATETUS
Olemme iltapäiväkerhossa ulkona päivittäin. Säänmukaista ja varavaatetusta on hyvä olla päällä/ mukana repussa/ lokerossa. Mukaan kannattaa ottaa myös verkkarit tai muut mukavat vaatteet, vaihtosukat ja – alushousut. Salissa ollaan ilman sukkia tai sisäpelikengillä/ -tossuilla.

KÄNNYKÄT
Lapsen kännykän paikka iltapäiväkerhossa on omassa repussa äänettömänä. Saat lapsesi kiinni päivän aikana iltapäiväkerhon puhelimesta. Mikäli puhelinta haluaa käyttää, on siitä sovittava erikseen ohjaajan kanssa, tämä koskee myös vanhemmille soitettavia puheluita. Kaverivierailut ja muut vastaavat on hyvä sopia vanhempien kanssa edellisenä päivänä, ei iltapäiväkerhon aikana.

TIEDOTUS
Iltapäiväkerhon asioista tiedotetaan sähköpostilla ja myös laskut tulevat sähköisesti sinne. Huolehdithan siis, että s-postiosoitteesi on oikea ja tiedossamme!

Mieltä askarruttavissa kysymyksissä voi olla yhteydessä iltapäiväkerhon numeroon tai iltapäivätoiminnan vastaavaan Tuomas Mäkelään (050 449 9289)