Olet täällä

Koripallo: HNMKY:n joukkueille seitsemän voiton viikonloppu valtakunnallisissa sarjoissa

20.03.2015

ottelukatsaus

Korisgaalaviikonloppuna valtakunnallisia otteluita pelattiin poikkeuksellisen paljon kun sekä C-pojilla että C-tytöillä oli SM-turnaus samaan aikaan. Namikan joukkueet pelasivat valtakunnallisen tason otteluita lauantain ja sunnuntain aikana yhdeksän.

Kuvat: Harri Vallila | Video: Pasi Kortelainen

Lauantain Korisgaala ja A-poikien valtakunnalliset ottelut

Helsingin NMKY kiittää kaikkia Korisgaalassa mukana olleita huikeasta päivästä!

Gaalajuhlallisuudet

A-poikien SM-sarjan ottelu: HNMKY-KTP

tipoff

Osana gaalaa uudistetun hallin pääkentällä pelattiin ensimmäinen virallinen sarjaottelu. A-poikien SM-sarjan ottelussa HNMKY - KTP oli tunnelma kohdillaan, mutta namikalaisittain pelin alku oli vaikea. HNMKY ei saanut joukkuepuolustustaan toimimaan ja kotkalaiset pääsivät rankaisemaan helpoilla koreilla. Benjamin Vannisen onnistumiset hyökkäyspäässä piristivät Namikan peliä. Puoliajalle sirryttäessä piste-ero oli päässyt kuitenkin muodostumaan voiton kannalta jo liian isoksi. Tauolle lähdettiin 29-53 tilanteessa.

Toisella puoliajalla HNMKY esiintyi pirteästi ja onnistui hieman kaunistelelemaan numeroita. Lopulta ottelu päättyi kuitenkin KTP:n selvään 20 pisteen voittoon 66-86.

A-poikien valtakunnallinen 1. divisioona: Korihait - HNMKY2

Toinen A-poikien joukkueista matkusti Uuteenkaupunkiin pelaamaan valtsikaottelun Korihaita vastaan. Edellinen kohtaaminen Malmilla oli päättynyt vaiherikkaan ottelun jälkeen namikalaisten 2 pisteen voittoon.

Myös lauantaina ottelu oli äärimmäisen jännittävä. SM-sarjan ottelun tavoin myös Korihaita vastaan namikalaisryhmällä oli isoja vaikeuksia pelin alkumetreillä. 10-2 alun jälkeen HNMKY kokosi itsensä hienosti ja pelasi itsensä takaisin peliin. Avausneljänneksen jälkeen tilanne 23-19 Korihaille. Toisella neljänneksellä Korihait lisäsivät eroa 11-0 runillaan ja erän päättyessä Korihait oli jo 12 pisteen johtoasemassa.

Toiselle puoliajalle HNMKY löysi peliin uuden vaihteen ja hallitsi ottelun tapahtumia. Piste-eroa ei kuintekaan saatu kurottua umpeen ja lopussa eroa jäi taululle 8 pistettä. 78-70.

Sunnuntai: Seitsemän kautta seitsemän

C-tyttöjen SM-sarja

Päävalmentaja: Teijo Perälä

teijo"Joukkueen koko kentän pelaaminen oli parhaimmillaan todella hyvällä tasolla. Tytöt toteuttivat sovittuja asioita. Pelasimme isolla sydämellä ja saimme energiaa kotiyleisöltä etenkin puolustuspäähän."

HNMKY - LePy, 71-57

Namikan C-tytöt kohtasivat SM-sarjan turnauksessa ensimmäisessä ottelussaan Leppävaaran Pyrinnön. Ottelusta odotettiin edellisten kohtaamisten perusteella tiukkaa kamppailua. HNMKY onnistui ottamaan nopeasti ottelun hallintaansa ja kasvattamaan piste-eron ensimmäisen neljänneksen aikana 8 pisteeseen. Toinen ja kolmas neljännes väännettiin tiukasti ja ennen päätösneljännestä Lepy onnistui kuromaan eroa 5 pisteeseen.

Viimeinen nejännes oli namikalaisittain upeaa koripalloa. HNMKY onnistui nostamaan pelin tempoa ja pääsi aggressiivisen puolustuspelaamisen kautta pelaamaan vahvuuksiensa kautta. Namika onnistui joukkuepuolustuksellaan pakottamaan vastustajan huonoihin ratkaisuihin ja juoksemaan nopeilla hyökkäyksillä helppoja koreja.

Kouvot - HNMKY, 23-74

Namikan jälkimmäinen ottelu Kouvoja vastaan oli onnistunut tapahtuma. Namika onnistui tässä pelissä nostamaan pelin tempon haluamalleen tasolle heti ottelun ensimmäisten minuuttien aikana. Tytöt pelasivat joukkueena ja ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta. Hieno ottelu!

C-poikien SM-sarja

PeKa - HNMKY, 69-100 | HNMKY - Kataja 93-47

mb

HNMKY lähti itsevarmana Joensuun turnaukseen vaikka kokoonpanosta puuttui pari poikaa, jotka pelasivat Biddy Basket -otteluita samaan aikaan Yhdysvalloissa. Pojat pelasivat namikalaiseen tapaan kovalla intensiteetillä ja onnistui pitämään pelin nopeatempoisena koko kuormittavan turnauspäivän ajan. HNMKY on vaikea joukkue voittaa kun se pääsee toteuttamaan koko kentän peliään.

C-pojat voittivat turnauksessa molemmat ottelunsa ja on omassa lohkossaan tällä hetkellä neljäntenä. Runkosarjan viimeinen turnaus pelataan jo tämän viikon sunnuntaina Summahallilla. Tuolla HNMKY saa vastaansa sarjan kovimpiin joukkueisiin lukeutuvat Tampereen Pyrinnön ja Tapiolan Hongan.

B-tyttöjen valtakunnallinen 1. divisioona: PuHu - HNMKY, 46-74

B-tytöt hakivat voiton Vantaalta PuHu Junioreista. Ottelun alussa kummallakin joukkueella oli vaikeuksia hyökkäyspäässä ja ottelu oli vielä ensimmäisen neljänneksen jälkeen tiukka 11-10 PuHu:lle. Toisella neljänneksellä Namika onnistui kokoamaan itsensä eikä kuudella pelaajalla otteluun lähtenyt kotijoukkue enää jaksanut HNMKY:n vauhdissa. Puoliajalla tilanne oli Namikalle 26-35.

PuHun avainpelaajiin kuuluvan Alexandra Huhtalan loukkaannuttua avausneljänneksellä, PuHu:n viisikko joutui pelaamaan ilman vaihtopelaajia koko loppupelin. Namika piti pelin tempon nopeana ja karkasi ansaittuun 46-74 voittoon.

HNMKY:llä on vielä jäljellä kaksi runkosarjaottelua Salon Vilpasta ja KlaNMKY:ä vastaan, joiden jälkeen alkaa valmistautuminen sarjan välierävaiheeseen.

B-poikien valtakunnalliset ottelut:

SM-sarja: HNMKY - Honka 75-64

B-poikien SM-sarjan ottelussa HNMKY-Honka oli panoksena ei enempää eikä vähempää kuin paikka välierissä. Tilanne näytti namikalaisittain ajoittain todella pahalta. Honka hoiti avausneljännekseltä selkeän johtoaseman 16-22. Namika terävöitti peliään toiselle ja onnistui pitämään ottelun tiukkana. Puolessa välissä ottelua peli oli tasan 33-33.

Kolmanteen jaksoon lähdettäessä Honka painoi kovaa päälle ja Namikalla oli isoja haasteita Hongan aggressiivista puolustusta vastaan. Erän päätyttyä Hongalle 8-16, tilanne alkoi jo näyttämään huolestuttavalta. HNMKY:n Leevi Karjalainen onnistui tärkeään paikkaan päätösneljänneksen alkuun kahdessa kaukoheitossa, mikä sytytti namikalaiset jälleen taistelemaan. Kolmen pisteen kaaren takaa viimeisellä neljänneksellä onnistuivat useaan kertaan Leevin lisäksi myös Urho Saarinen, Benjamin Vanninen ja Niko Hervola.

leevi

Hieno loppukiri nosti Namikan nopeasti Hongan rinnalle ja lopulta 11 pisteen voittoon. Päätösnejänneksen päätyttyä lukemiin 34-15, ottelu päättyi huikean taistelun jälkeen HNMKY:n voittoon 75-64. Onnittelut joukkueelle pudotuspelipaikasta!

VK 1. divisioona: HNMKY 2 - Vilpas 64-57

Päävalmentaja: Jani Salo

js_eybl"Joukkue kokosi itsensä heikon alun jälkeen ja onnistuimme ottamaan kovan voiton todella hyvästä joukkueesta. Olimme pelin ensimmäisen puoliajan todella pehmeitä ja haluttomia kummassakin kenttäpäädyssä. Toisella neljänneksellä menetimme pallon 10 kertaa Vilppaan nostettua puolustuksensa intensiteettitasoa.

Olen tyytyväinen, että pojat pystyivät kokoamaan itsensä ja nousemaan omalle tasolleen toisella puoliajalla. Päätösneljänneksellä pelasimme kovaa ja parhaimmillaan kauden parasta koripalloa. Vilpas on hyvä joukkue ja lopputulokseen on ehdottomasti oltava tyytyväinen!"

Pelit jatkuvat huomenna lauantaina ja sunnuntaina

C-pojat pelaavat seuraavan SM-sarjan turnauksen jo huomenna lauantaina. A-pojat kohtaavat SM-sarjassa Martinlaakson koululla PuHu Juniorit klo 17:00 ja valtsikassa JKS:n MPH:lla klo 11:30.

Sunnuntain ohjelmassa on B-tyttöjen valtsikaottelu Klaukkalan NMKY:tä vastaan klo 13:15 MPH:lla. B-pojat päättävät runkosarjan ottelulla Uraa vastaan Littoisten monitoimitalolla klo 14:00.

Tervetuloa kannustamaan ja tsemppiä peihin! HOS!