Keskiviikkona pelattiin kaksi kovatempoista nuorten valtakunnallista ottelua

18.03.2016

ottelukatsaus

ap

A-poikien ja B-poikien valtakunnallisessa divarissa pelattiin poikkeuksellisesti viikon ottelut jo keskiviikkoiltana. A-poikien valtsikassa HNMKY 97/98 syntyneet voittivat MPH:n paikallisväännössä nuoremman HNMKY 99:n lukemin 89-52. B-poikien 2. joukkue laittoi valsikan kärkijoukkueisiin kuuluvalle LoU Basketille tosissaan kampoihin, mutta voitto valui lopussa lohjalaisille 78-85.

(Kuvat Harri Vallila)

A-poikien 1. divisioona: HNMKY - HNMKY99, 89-52

A-poikien päävalmentaja, Timo Saukkola:

ts"Ottelun tavoite oli molempien joukkueiden kohdalla se, että pystymme pelaamaan tasomme ylärajoilla. Edellisessä kohtaamisessa nuoremmat alistuivat liikaa vanhempien käsittelyssä ja lähtökohta oli, että kumpikaan joukkue ei mieti vastustajaa ja varsinkaan sitä, että vastassa on omat joukkuekaverit.

Ensimmäisellä puoliajalla oli nähtävissä edellisen ottelun tavoin henkistä alistumista nuorempien osalta, mutta toisella puoliajalla kentällä oli jo kaksi joukkuetta pelaamassa yksittäisiä tilanteita tasaväkisesti. Fyysinen ero ja pelaamisen rutiini oli kuitenkin erona kahden joukkueen välillä ja 97/98- syntyneet namikalaiset rynnistivät kohtuullisen vaivattomaan rutiinivoittoon. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia ja keskittymisen taso pysyi tavoitteen mukaisesti tarpeeksi korkealla."

B-poikien 1. divisioona: HNMKY2 - LoU Basket, 78-85

bpvkura

B-pojat 2 päävalmentaja, Jarkko Lohikoski:

jarkko3"Ottelu noudatti meille viime ajoilta tuttua kaavaa; olimme erinomaisesti pelissä mukana, pelasimme haluamallamme tavalla korkealla intensiteetillä ja joukkueena, mutta vastustaja korjasi lopussa palkinnon voiton muodossa.

Johdimme peliä pisteellä alle puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta sitten sarjan kovin pelaaja Eemeli Laaksonen astui esiin ja tehtaili 40 sekunnin sisään kahdeksan ratkaisevaa pistettä.

Heitimme 14 onnistunutta kolmosta, mutta helppojen korien määrässä kolmen sekunnin alueelta ja vapariviivalta vastustaja hallitsti.

Levypallopelissä ja ratkaisevissa kaksinkamppailutilanteissa vastustaja oli meitä kovempi.

Pystyimme pistämään sarjajohtajan erittäin ahtaalle,  pelasimme tasapainoisesti ja kurinalaisesti. Olemme kehittyneet kauden aikana isoin askelin."