HNMKY:n U19 -tytöt SM -FINAALIIN

18.04.2018

WhatsApp Image 2018-04-15 at 18.28.20

Viikonloppuna pelattiin 19 -vuotiaiden tyttöjen SM -sarjan välierät. Helsingin Namika kohtasi Tampereen Pyrinnön ja finaalipaikkaan tarvittiin kaksi voittoa. Toisessa välieräparissa pelasivat Honka Espoosta ja Helmi Capitals.

Ensimmäinen ottelu pelattiin Malmin palloiluhallilla, missä kotijoukkue ei ole vielä tällä kaudella hävinnyt yhtään peliä. Pelin alkuun Namika oli tarkempi viimeistelyssä ja meni alussa niskan päälle. Pyrintö sai kuitenkin erän edetessä juonesta kiinni ja kävikin johdossa erän aikana. Erä päättyi kuitenkin 19 – 16 kotijoukkueelle. Toisessa erässä HNMKY:n puolustus tiivistyi ja levypallopeli parani huomattavasti, Pyrintö sai aikaseksi erässä 9 pistettä kotijoukkueen 23 vastaan. Puoliajalle lähdettiin tilanteessa 42 – 25. Kolmas jakso meni lähes toisen toisintona ja kotijoukkue sai revittyä eroa lisää. Viimeiselle neljännekselle kotijoukkue pääsi turvallisen tuntuisessa johdossa 69 – 35. Tämän myötä viimeinen erä meni aika lailla pelaillessa. Ottelu oli fyysinen ja kotijoukkue onnistui tukkimaan Pyrinnöltä korinalustan sekä levypallot Namika pystyi voittamaan. HNMKY tuli laajalla rintamalla, kaikki 12 pelaaja pelasivat pelissä. Ottelun lopputulos oli 85 – 58 kotijoukkueelle.

Sunnuntaina Tampereella pelattuun toiseen otteluun asetelma oli selkeä, HNMKY voitolla finaaliin ja tappiolla pelataan vielä kolmasosaottelu. Otteluun oli keräytynyt isot fanijoukot Helsingistä ja Tampereelta, mukana toinen toistaa isompia rumpuja. Ottelu alkoi jälleen Namikan kahdella korilla. Ottelu oli jälleen fyysinen ja ensimmäinen erä oli hieman hakemista, mutta HNMKY sai muutaman onnistumisen hyökkäyspäässä enemmän ja johti erän jälkeen 19 – 12. Toisessa erässä edettiin fyysisesti ja lähes kori korista, Pyrintö oli hieman niskan päällä levypalloissa ja sai kurottua eroa yhden pisteen puoliajalle, jolloin tilanne 30 – 36 Namikalle. Toisella puoliajalla vääntö jatkui, eikä hienouksia juurikaan nähty. Viimeiseen erään lähdettiin Namikan johtaessa enää viidellä pisteellä. Viimeinen erä käynnistyi Namikan kahdella nopealla korilla ja Pyrintö oli pakotettu aikalisään. Tämän jälkeen kumpikaan joukkue ei tuntunut saavan koria mistään aikaiseksi. Seuraava momentum tuli vielä vierasjengille, jolla ero saatiin venytettyä kymmeneen pisteeseen. Pyrintö joutui jälleen turvautumaan aikalisään, kun peliä oli jäljellä reilu neljä minuuttia. Tämän jälkeen Tamperelaiset joutuivat jo pelaamaan hieman riskillä, Namika kesti prässin ja pääsi juhlimaan finaalipaikkaa 77 – 63 turvin ja 2 – 0 ottelusarjavoitolla.

Välierissä HNMKY pelasi erittäin hyvin, ennen kaikkea jokainen tyttö oli valmis pelaamaan joukkueelle. Lauantaina Namikan yhdentenätoista kentälle tullut Aino Lampinen taisteli jokaisesta kentällä olleesta irtopallosta sekä viimeisteli pelitilanneheittonsa 100% tarkkuudella. Lisäksi lauantaina U16 ikäiset Ollilainen ja Aarnio olivat erinomaisia puhkomaan Pyrinnön puolustusta, toisessa pelissä kaksikko teki yhdessä 40 pistettä HNMKY:n 77 pisteestä. Annika Suhonen upotti kolmenpisteen heittonsa viikonloppuna 6/11. Maud Agyei ja Camilla Himmelroos olivat joukkueen ruumiillistuma irtopallotaistelussa. Mainittakoon, että Kati Ollilainen valittiin kummassakin pelissä HNMKY:n parhaana pelaajana ja Katihan pelaa tätä sarjaa neljä vuotta nuorempana, sillä hän on syntynyt  2003.
Näistä lähtökohdista on hyvä lähteä SM -finaaliin, jossa vastaan tulee radan toiselta puolelta Helmi Capitals. HNMKY lähtee korjaamaan viime vuoden finaalitappiota.

Ensimmäinen finaali pelataan MPH:lla lauantaina 21.4. klo 17.30