HNMKY:n U16-tytöt niukkaan kotivoittoon

05.02.2018

HNMKY:n U16-tytöt pelasivat sunnuntaina kotiottelun Malmin Palloiluhallilla kun vastaan asettui sarjassa viidentenä majaileva Tampereen Pyrintö I. Ottelun lähtökohdat olivat kutkuttavat, kun joukkueet pelasivat tiukan ottelun  Tampereella.

(kuva Jaakko Köninki) (kuva Jaakko Köninki)

HNMKY:n U16-tytöt joutuivat sunnuntaina todelliseen testiin, kun nälkäinen vierasjoukkue Tampereen Pyrintö saapui haastamaan yhä voittamattoman HNMKY:n. Ottelu alkoi vierasjoukkueen hallinnalla (1.erä 16-21). Toisella kymmenminuuttisella kotijoukkue selvästi heräsi kamppailuun mukaan ja kirjautti erän itselleen numeroin 21-13. Kolmannella neljänneksellä taisteltiin helpoista koreista molempien joukkueiden onnistuessa etenkin läheltä koria. Viimeisellä neljänneksellä vierasjoukkue Pyrintö sai hyvän kirivaiheen päälle, mutta kotijoukkueen rutiini riitti tällä kertaa voittoon. Sarjapisteet jäivät Malmille lukemin 77-73. HNMKY 1 jatkaa sarjakärjessä voittamattoman ja joukkue venytti voittoputkensa peräti 12. voittoon. U16-tytöt pelaavaat seuraavan kerran 11.2. radan toisella puolella Helmi Centerissä, kun vastaan asettuu Helmi Basket. Tervetuloa kannustamaan!

U16-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelua seuraavasti: "Ottelun alku oli vaikea. Tamperelaiset tekivät liian monta helppoa koria layupeilla. Muutimme hieman puolustustamme puoliajalla ja tavoitteena oli mennä kovempaa hyökkäyslevypalloihin. Joukkue toteutti suunnitelmaa hyvin!

Vaikka menetysmääräme oli korkea, niin meiltä kiitettävä irtopallopelaaminen kookkaampia vastustajia vastaan oli voiton avain tänään! Joukkueen asenteesta ja halusta voittaa kertoo paljon toisen puoliskon 11 hyökkäyslevypalloa (puoliajalla 3 hyökkäyslevypalloa).
Joukkueesta löytyi paineen alla ja kovassa paikassa uusia ratkaisijoita. Tämänkaltainen esitys antaa lisää itseluottamusta ryhmäämme"!