HNMKY:n U14-tytöt yhteisleirillä EBT:n kanssa Rakveressa

EBT:n ja HNMKY:n C-tytöt kävivät yhteensä 60 tytön voimin yhteisellä syyskauden päättävällä leirillä Viron Rakveressa upeissa puitteissa.

 

Joukkueiden kapteenit EBT:n Kiia Mäntylä & HNMKY:n Anna Välimaa kirjoittivat yhdessä matkasta leiripäiväkirjan:

hnmykebt

”Perjantai 15.12.

 

Tapasimme klo 6.30 Helsingin länsiterminaalissa. Aikamme odotettuamme pääsimme laivaan, laivassa kävimme syömässä aamupalan. Saavuimme satamaan kymmenen aikoihin josta suuntasimme bussilla Rakveren hotellia kohti. Bussimatka kesti noin tunnin. Kävimme jättämässä kamat pikku huoneeseen, jonka jälkeen lähdimme treeneihin kävellen. Kävelymatka kesti noin 5minuuttia. Treeneissä jakauduimme kahteen ryhmään ja harjoittelimme puolustamista ja vitospelaajan liikkeitä. Treenien jälkeen lähdimme hotellille, jossa meille luovutettiin huoneet. Sen jälkeen lähdimme syömään kävellen Laada Cafeehen. Syömisen jälkeen kävelimme hotellille ja hyppäsimme bussin kyytiin, joka vei meidät treenipaikalle, bussimatka kesti noin 15 minuuttia. Toinen harjoittelu ryhmistä lähti ulos ja toinen jäi sisälle pelaamaan koripalloa. Aluksi sisällä harjoittelimme viimeistelyjä, sen jälkeen pelasimme 5 vastaan 5 siirtymäpelejä. Tämän jälkeen lähdimme ulos. Ulkona ohjeena oli pysyä liikkeessä ja teimme toisten keksimiä liikkeitä. Sen jälkeen lähdimme sisälle venyttelemään sekä tutustumaan toisiimme. Venyttelyn jälkeen lähdimme bussilla takaisin hotellille, jätimme kamat sinne ja lähdettiin kävellen syömään Laada Cafeehen. Sen jälkeen menimme uimaan kylpylään, jonka jälkeen saimme iltapalan. Sitten kymmenen aikoihin puhelimemme kerättiin pois ja oli aika mennä nukkumaan.

hnmky ebt4

Lauantai 16.12

 

Aamulla herätys oli 7.30 ja kello 8 oli aamupala. Jonka jälkeen lähdimme hallille, jossa meillä oli pelejä. Pelasimme EBT ja HNMKY sekajoukkueilla vastakkain. White voitti ottelun. Sen jälkeen lähdimme hotellille pakkaamaan kamamme ja veimme ne pikkuhuoneeseen. Sitten lähdimme syömään Laada Cafeehen. Sen jälkeen suuntasimme hallille ja meillä oli uusi peli. Samoilla joukkueilla paidat vain käännettiin. Pelin jälkeen teimme yhdessä loppuverkan ja menimme käymään suihkussa. Sitten menimme hotellille hakemaan kamamme pikkuhuoneesta ja odotimme bussia. Kun viimein bussi saapui, hyppäsimme bussiin ja suuntasimme kohti Tallinnaa. Tallinnassa laivamme lähti 19.30 ja menimme syömään buffetin. 21.30 laiva saapui Helsingin satamaan ja matkamme päättyi iloisissa tunnelmissa.”

hnmkyebt3

EBT:n ja HNMKY:n päävalmentajien Jarin ja Teijon ajatuksia leiristä:

”Ajatus yhteisleiristä syntyi syksyllä, kun mietimme voisimmeko yhteistyöllä tarjota tytöille uusia kokemuksia ja virikkeitä. Sarjatauko ajankohtana ja Rakveren tarjoamat puitteet tarjosivat siihen hyvän mahdollisuuden. Leirin harjoittelu kulki koripallon perusasioiden ympärillä yhteisillä teemoilla. Harjoittelussa asenne ja keskittyminen oli koko ryhmällä kohdallaan ja se sujui erinomaisessa yhteishengessä. Oli ilo seurata kuinka tytöt tutustuivat, saivat virikkeitä uusilta harjoituskavereilta sekä oppivat toisaltaan. Leiripelit sekajoukkueilla antoivat tytöille mahdollisuuden toteuttaa harjoiteltuja asioita sekä kohdata uusia tilanteita. Pienen alkutunnustelun jälkeen tytöt pystyivät pelaamaan viihdyttävää ja monipuolista peruskoripalloa, jossa kommunikaatio, pelirohkeus ja oikeiden valintojen tekeminen korostuivat uusien pelikaverien myötä. Yhteistyöstä ja leiristä jäi todella positiivinen fiilis!”