Olet täällä

HNMKY:n U14-ikäiset vauhdissa viikonloppuna

09.04.2018

HNMKY U14-ikäisten SM-sarja taival jatkui kuluneena viikonloppuna, kun kaikki kolme joukkuetta pelasivat turnauksen. U14-pojat pelasivat kotiturnauksena MPH:lla, vastaan asettui Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu. U14-tyttöjen White joukkue pelasi turnauksensa Heinolassa, vastaan asettui YMCA Heinola ja Feeniks Basket. U14-Black joukkue varmisti paikkansa SM-lopputurnauksessa, viimeisessä runkosarjan turnauksessa vastaan asettui LePy ja Tampereen Pyrintö. Blackin turnaus pelattiin Tampereella.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

U14-poikien päävalmentaja Eero Levä summasi kotiturnauksen pelit seuraavasti: " U14-pojat pelasivat kauden viimeisen SM-turnauksen sunnuntaina 8.4. omassa kotiluolassaan MPH:lla. Vastassa tällä kertaa olivat Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu. Ensimmäisessä pelissä kohtasimme Vilppaan. Pelin ensimmäisellä puoliskolla emme jostain syystä olleet valmiina kamppailemaan ja puolustamaan joukkueena ja Vilpas pääsi tekemään helppoja koreja jatkuvasti. Toinen puoliaika oli meiltä paljon parempi, puolustimme joukkueena, saimme stoppeja ja pääsimme juoksemaan muutamia helppoja koreja. Loppulukemat 44-69 voitto Salon Vilppaalle. Päivän toisessa ja kauden viimeisessä SM-pelissä kohtasimme Karhun. Tavoite oli nauttia pelistä, puolustaa joukkueena hyvin ja jättää kaikki kentälle. Pelin alussa Karhu sai nykäistyä reilun 10 pisteen johtoaseman. Hyvän toisen erän myötä taistelimme pelin tasoihin puoliaikaan mennessä. Toisella puoliskolla teimme liikaa helppoja virheitä molemmissa päissä kenttää, joista  Karhu rokotti armotta. Loppulukemat 77-60 Karhun voitto.
Onnittelut vastustajille voitoista."

(kuva Antti Kaisaniemi) (kuva Antti Kaisaniemi)

U14-tyttöjen valmentaja Emma Malm kommentoi: "HNMKY Black oli pelaamassa Tammelassa viimeisiä SM-pelejä joissa ratkottiin paikka lopputurnaukseen. Ensimmäinen ottelu LePy:ä vastaan oli, varsinkin 3. Ja 4.erässä, erittäin mallikasta suorittamista koko joukkueelta. Tiivis joukkuepuolustus ja aktiivinen irtopallopelaaminen sekä monipuoliset hyökkäyspään valinnat toivat tarvittavan voiton ja lopputurnauspaikka varmistui.
Jälkimmäisessä pelissä Pyrintöä vastaan joukkuepuolustaminen ei ollut yhtä korkealla tasolla ja vastustaja pääsi tekemään helppoja koreja. Omassa hyökkäyspäässä luotiin hyviä korintekotilanteita mutta vapaistakin paikoista oli haastavaa laittaa palloa pussiin. Hyökkäyslevypalloaktivisuus oli erittäin kiiteettävällä tasolla koko ottelun ja toisia yrityksiä saatiin useita, valitettavasti nämäkään yritykset eivät useinkaan johtaneet koriin.
Blackilla takana 4 hyvää turnausta joista tyttöjen kovan työnteon tuloksena upeasti SM-lopputurnauspaikka."

U14-tytöt white

U14-tyttöjen valmentaja Katariina Kaikkonen summasi Whiten turnauksen seuraavin sanoin: "Päivän ensimmäinen ottelu YMCA Heinolaa vastaan alkoi hyvin, 1.erän jälkeen peli oli hyvin tasainen. Toisessa erässä aloimme hätäilemään pallon kanssa, mikä johti moneen menetykseen. Sulkeminen unohtui ja vastustaja sai kokeilla korin tekemistä useampaan otteeseen. Loppua kohden saimme tosin levypallot haltuumme paremmin.

Toisessa ottelussa ennalta tappioton Feeniks Basket otti pelin haltuunsa heti alusta alkaen. Viimeiseen neljännekseen Namikan tytöt painoivat kuitenkin hienosti ja pelissä näkyi välähdyksiä laadukkaasta tekemisestä. Kova paine pallossa ja forssalaisten tuoreet jalat ottelussa olivat kuitenkin liikaa Namikan tytöille. Peli-ilme ja asenne olivat turnauksessa kuitenkin erittäin hyviä, näillä kohti seuraavia haasteita!"