Helsingin NMKY välieriin miesten 1B divisioonassa

19.03.2018

Helsingin NMKY on selvittänyt tiensä Miesten I-divisioona B:ssä neljän parhaan joukkoon. Puolivälierän ottelupari HyPo kaatui eilen ratkaisevassa kolmannessa ottelussa lukemin 82-56.

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Ensimmänen ottelu pelattiin Malmin palloiluhallilla keskiviikkona, tiukka ja tasainen ottelu pelattiin huikeassa tunnelmassa. Ottelussa HyPo onnistui toisella puoliajalla hidastamaan pelin tempoa paikkapuolustuksella ja käänsi ottelun edukseen numeroin 73-81.

Sarjan toinen osaottelu pelattiin perjantaina Martinhallissa, Hyvinkäällä. Ensimmmäisessä pelissä tappiollisesti pelannut HNMKY oli pakkoraon edessä. Lähtökohdat otteluun olivat selvät: tulos tai ulos. HNMKY vahvana vierasjoukkueena onnistui hallitsemaan peliä ylösheitosta lähtien. Ensimmäisellä puoliajalla mustanuttuisten vierailijoiden hyvä joukkuepuolustaminen (18-50) takasi joukkueelle voiton lukemin 53-83.

Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelattiin eilen lähes 400 katsojan silmien alla Malmin Palloiluhallilla. Ottelun panos oli jälleen selvä: voittanut joukkue jatkaa neljän parhaan joukkoon ja hävinnyt kesälomille. Vierasjoukkue HyPo aloitti ottelun äärimmäisen vahvasti ja hallitsi ottelua ensimmäiset 15-minuuttia suvereenisti. Kotijoukkue kuitenkin paransi ilmettään toisen neljänneksen loppua kohti ja pitkälle tauolle siirryttäessä lukemat taululla olivat vielä HyPo:n eduksi 35-38. Toisella puoliajalla vimmatusti taistellut kotijoukkue löysi yhteisen sävelen molemmissa päissä kenttää ja käänsi ottelun voitoksi näyttävällä tavalla. Loppulukemat 82-56, HNMKY eteni otteluparista välierävaiheeseen otteluvoiton 2-1.

Miesten joukkueen päävalmentaja Juuso Milen kommentoi ottelusarjaa seuravaasti: "Puolivälieräsarja Hypoa vastaan oli tiukkaa taistoa! HyPo on erittäin fyysinen joukkue ja hyvä hyökkäyslevypalloissa. Tämä tuotti meille aika ajoin vaikeuksia, vaikka asia olikin hyvin tiedossa. Sarjassa peli aaltoili paljon. Molemmille joukkueille tuli isoja runeja peleissä. Meidän aggressiivisuus puolustuksessa, kentän juokseminen ja 3s pääseminen hyökkäyspäässä toivat meille sarjassa riittävän edun. HyPolle iso hatunnosto hienosta sarjasta ja hyvästä kaudesta nuoren joukkueen kanssa."

Miesten pudotuspelit jatkuvat keskiviikkona, kun Malmilla pelataan ensimmäinen välieräottelu klo 18:30. Vastaan asettuu paikallisvastustaja MuKi. Mökki täyteen keskiviikkona! HOS!