HNMKY:n miehet yhdeksän vuoden tauon jälkeen maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle!

Miesten joukkue

Kevään M1DB:n finaaleiden jälkeen Namikalla jäi hieman hampaankoloon, sillä joukkue ja seura kokivat pystyvänsä kilpailemaan myös sarjaporrasta ylempänä miesten I -divisioona A:ssa. Tiedettiin, että yhdelle joukkueelle myönnetään villikortti -paikka M1DA:han tulevaksi kaudeksi. Niinpä sarjapaikkaa lähdettiin hakemaan villikortilla. Eilen koripalloliiton liittohallituksen kokouksesta kantautui ilouutisia koko seuralle, kun miesten joukkueelle myönnettiin sarjapaikka maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Huhujen mukaan villikorttia hakivat useammat joukkueet ja kilpailun oletettiin olevan tiukka. Oletettiin, koska hakemukset jätetään suoraan koripalloliitolle eikä siitä tule muille hakijoille virallista tietoa. Siksipä jokainen piste oli äärimmäisen tärkeä. HNMKY laski saavansa hyvin pisteitä monesta kategoriasta, mutta olosuhdekategoriassa Namika jäi vajaaksi. Tilannetta kartoitettuaan Namika löysi yhden ratkaisun, joka on myös historiallisesti hieno uudistus. HNMKY pelaa kauden 2018 – 19 kotipelinsä legendaarisella Helsingin urheilutalolla, sama kenttä jossa HNMKY voitti edellisen miesten Suomen mestaruutensa kauden 1991 – 92 päätteeksi. Samalla tämä tuo lisähaasteen joukkueelle ja seuralle, kun tavoitellaan Malmin palloiluhallilta viime kaudelta tuttua runsasta yleisöä, kannustusta ja meininkiä nyt myös urheilutalolle.

Joukkueen harjoittelu on käynnistynyt toukokuun puolessavälissä ja harjoittelu on ollut koko ajan divari A:han tähtäävää. Joukkueessa on säilynyt pitkälti sama runko viime kaudelta, harjoituksissa on nähty mukana myös muutamia korisliigaa viime kaudella pelanneita pelaajia, lisäksi Namikan U19 poikia haastaa ja kehittää itseään harjoituksissa päivittäin. Joukkueen toiminnasta uutisoidaan ennen kauden alkua.

Namikan miesten joukkue kilpailullisten koripallojunioreiden välietappi tai maali

HNMKY:n miesten joukkue toimii eteenpäin menevien Namikan junnujen ja tavoitteellisten nuorten koripalloilijoiden joukkueena. Namikassa on jo muutaman vuoden nähty tarve kilpailullisemmalle miesten joukkueelle, jotta tyhjiö Namikan junnujen ja korisliigan välillä saadaan täytettyä. Kolme kautta miesten I -divisioona B:ssä olivat erittäin opettavaisia pelaajille ja seuralle. Ensimmäisen M1DB kauden Namikan pelaajista noin kourallinen on jo pelannut tai tehnyt sopimuksen jo korkeampiin sarjoihin korisliigaan tai M1DA:han. Nyt on aika ottaa seuraava askel. Namikan pelaajamäärät ovat olleet kovassa kasvussa ja tämän myötä myös kilpailullisten pelaajien määrä kasvaa jatkuvasti seurassa. Tällä hetkellä esimerkiksi U14 poikia (s.2005 – 2006) seurassamme on yhteensä 110 pelaajaa. Seurassa uskomme, kun nostamme junioreiden maalia kilpailullisemmaksi niin samalla pelaajien taso ja mahdollisuudet kasvaa.

Tarkempaa tietoa Villikortti -järjestelmästä