HNMKY:n c-tytöt upeasti SM-pronssia!

10.05.2017
18448079_1706315056049501_1773913269_n
C-tyttöjen SM-sarja huipentui Lohjan Kisakalliossa 5.-7.5. pelattuun lopputurnaukseen. HNMKY White lähti turnaukseen oman lohkonsa 2. sijalta kärsittyään runkosarjassa vain yhden tappion (Honka1). Viisi koripallo-ottelua kolmeen päivään oli edessä ja Suomen kahdeksan parhaan joukkueen loppuratkaisu. Namikan joukkue oli valmistautunut hyvin ja vastaan asettui kovia joukkueita lopputurnauksen jatkolohkossa: OrJy, Helmi Basket ja EBT.
Ensimmäinen peli perjantai-iltana Orimattilan Jymyä vastaan alkoi Jymyn hallitessa erinomaisella pallonliikkeellä (puoliaika 31-36). Namikan tytöt eivät saaneet puolustusta toimimaan ja hävisi liikaa irtopallokamppailuja. Puoliajan jälkeen kentälle marssi täysin erilainen Namika. HNMKY lisäsi tempoa, voitti kaksinkamppailuja ja otti kovan runin 3. erään vieden sen lukemin 29-10 sekä vielä 4. erän 17-5 lukemin. Ottelu päättyi lukemiin 77-51 ja tämä 26p voiton merkitys koitui myöhemmin turnauksessa erittäin arvokkaaksi.
Lauantain aamupelissä vastaan asettui paikallisvastus Helmi Basket. Luvassa oli tiukka kamppailu Malmin emännyydestä. Namika aloitti hyvin (1. erä 18-13). Tämän jälkeen korintekeminen oli todella vaikeaa laadukkaistakin korintekopaikoista. Puolustuspelaaminen toimi poislukien irtopallokamppailut, joissa Helmi oli etevämpi ja sai sitä kautta uusia pallonhallintoja. Ottelu päättyi kiivaiden vaiheiden jälkeen HNMKY:n tappioon lukemin 56-61.
Lauantain iltapelissä vastaan asettui 4p tappion OrJylle kärsinyt EBT. Hyvän korieron turvin Namikalle riitti 14p tappio EBT:tä vastaan päästäkseen välierävaiheeseen. Ottelu alkoi täysin EBT:n hallitessa (1. erä 27-12). Alkushokin jälkeen vierasjoukkue sai puolustuksen toimimaan ja puoliajalle lähdettiin lukemista 41-32. Ottelu oli erittäin viihdyttävä "vuoristorata-ajelu", runien peli jossa molemmat joukkueet vuoron perään hallitsivat tapahtumia. Ottelu päättyi lopulta EBT:n voittaessa yhdellä pisteellä (69-68). HNMKY Whiten pelaajat ryntäsivät kentälle juhlimaan välieräpaikan varmistumista!
18449795_1706316919382648_1885631598_n
Joukkueen kapteeni Kati Ollilainen palkittiin oman joukkueensa parhaana (kuva Harri Vallila)
Sunnuntaiaamuna vastaan marssi Baltian liiga EYBL:ssä ja c-tyttöjen sarjassa tappioton joukkue Tapiolan Honka. Ottelu alkoi korijuhlilla (1. erä 22-19 Hongalle). Ottelun edetessä Honka lisäsi tempoa, voitti kaksinkamppailut ja hallitsi levypallopelaamista. Ottelu päättyi hienon ottelun pelanneen Hongan voittoon lukemin 79-43. Näin Honka marssi finaaliin Helmeä vastaan.
Sunnuntai-iltapäivän pronssipelissä vastaan asettui BC Nokia. Nokialaiset aloittivat tarkalla heittopelillä kaaren takaa ja keskietäisyyksiltä. Kamppailut kentällä meinivät vuorn perään tasaisesti puoliajalle siirryttiin Namikan johtaessa niukasti 40-37. Kotijoukkue paransi puolustuspelaamistaan roimasti, alkoi dominoimaan levypallopelaamista ja sai kovan hengen päälle. Pronssiottelu päättyi HNMKY Whiten voittoon 68-58 lukemiin ja juhliin!
HNMKY:n c-tyttöjen vastuuvalmentaja Teijo Sandvikin kommentoi saavutusta seuraavasti. " Lopputurnauksen suoritus tytöiltä oli upea. Kohtasimme erinomaisia joukkueita ja jokainen ottelu oli haaste meille. Joukkue pystyi toteuttamaan sovittuja tavoitteita, oli yritteliäs ja nostimme tasoa viime päivien aikana pelin jokaisella osa-alueella.
Erityisen ylpeä olen joukkueen hengestä ja tavasta esiintyä kentällä sekä kentän ulkopuolella. Yhteinen matka oli huikea ja tästä joukkueesta löytyi paljon sydäntä! Palkinto toukokuussa alkaneesta harjoittelusta roikkui SM-pronssimitalina pelaajien kaulassa sunnuntaina. Toivon, että tämä suoritus antaa lisää virtaa kohti tulevaa ja kasvattaa vain "nälkää" kohti seuraavia haasteita. HOS"!