HNMKY:n aikuisten joukkueiden syyskausi päätökseen

17.12.2018

HNMKY:n Naiset päättivät syyskautensa keskiviikkona 12.12. vierasvoitolla Ringsidestä numeroin 64-68. Miehet puolestivaan matkustivat vielä M1DA:ssa tappiottoman Lahti Basketballin vieraaksi. Kotijoukkue voitti ottelun lukemin 90-75.

(kuva Velimatti Ollilainen) (kuva Velimatti Ollilainen)

Naisten ottelu Ringsideä vastaan alkoi kotijoukkueen vahvalla pelaamisella ja ensimmäinen kymmenminuuttinen päättyi lukemiin 24-14. Toisella neljänneksellä vierasjoukkue sai pelistä paremmin kiinni ja pitkälle tauolle lähdettiin lukemista 36-34. Kolmas neljännes mentiin tasaisissa tunnelmissa (18-18). Viimeisellä neljänneksellä vierailijat löysivät uuden vaihteen ja voitti ottelun lukemin 64-68. HNMKY lähtee viettämään joulutaukoa sarjataulukon viidenneltä sijalta.

Naisten päävalmentaja Henrik Pulkkisen mietteet ottelusta: ” Hieno voitto. Oltiin ottelun alussa pulassa Ringsiden aggressiivisuuden kanssa. Toiselle neljännekseen kentälle tullut Joanna Kallela rentoutti joukkuetta pitämällä huolta pistetehtailusta jakson alussa. Joukkuepuolustus kehittyi läpi ottelun ja viimeisellä neljänneksellä vastustajan korin tekeminen oli erittäin hankalaa. Penkiltä tuli meidän kolme kovinta pisteiden tekijää, Kallela, Veisto ja Chime. Lisäksi Hemmann taisteli hienosti kummassakin kenttä päädyssä. Tästä on hyvä lähteä joulutauolle otteluista, harjoittelu jatkuu. Seuraava peli loppiaisena Äänekoskella”

(kuva Harri Vallila) (kuva Harri Vallila)

Miesten ottelussa sarjakärkeä Lahtea vastaan alkoi tasaisesti kotijoukkueen ollessa ensimmäisen neljänneksen jälkeen yhden korin johdossa (21-18). Toinen neljännes pelattiin tasan 25-25 ja pitkälle tauolle siirryttiin kotijoukkueen 46-43 johdossa. Kolmannella neljänneksellä vierasjoukkue taisteli itsensä johtoon voittamalla erän kahdeksalla pisteellä. Viimeisellä kymmen minuuttisella kotijoukkue tuli rinnalle ja meni ohi (33-13). Ottelun lopputulos 90-75 ja pisteet jäivät Lahteen.

Miesten päävalmentaja Timo Saukkola kommentoi ottelua seuraavasti: Ensimmäisellä puoliajalla peli oli tasainen ja meidän kannalta liian suurinumeroinen. Jouduimme muuttamaan hieman puolustuspelaamista toiselle puoliajalle ja kolmannella neljänneksellä pelasimme erittäin hyvin. Kävimme 8 pisteen johdossa mutta Lahti näytti niillä hetkillä miksi se on sarjan paras joukkue tällä hetkellä. Vastustaja ei hätääntynyt vaan hoiti kovalla rutiinilla neljännen neljänneksen nimiinsä. Hyvä taistelu meiltä, mutta se ei vielä riittänyt sarjakärkeä vastaan. Kevätkaudelle lähdetään muuttamaan se asia. ”

HNMKY:n Miehet lähtevät viettämään joulutaukoa sarjataulukon sijalta 6.