HNMKY:n A -tytöt SM -finaaliin taistelemaan Suomen mestaruudesta!

13.04.2017

3N3A1448

Keskiviikkona Espoossa pelattiin kolmas ja ratkaiseva välieräpeli A -tyttöjen SM -sarjassa kotijoukkue Hongan ja Namikan kesken.

Helmi basket oli jo selvittänyt tiensä finaaliin viikonloppuna.

Ottelu alkoi hyvin vähäkorisena ja tiukkaa puolustaen. HNMKY yritti lisätä aggressiivisuutta puolustuspäähän, toinen iso tavoite oli päästä vapaaheittoviivalle Honkaa useammin. Puoliaikaa mennessä tilanne oli kotijoukkueelle 20 – 15. Tauon jälkeen Namika sai vielä nostettua puolustuksen intensiteettiä ja heittokin rupesi uppoamaan muualta paitsi vapaaheittoviivalta. Namika kuroi eroa kiinni ja pääsi jo kahden pisteen etumatkalle, kun lähdettiin neljänteen erään. Neljännessä erässä käytiin tasaisista taistoa ottelun voitosta. Vierasjoukkueen Fanny Sannholmin heittäessä viimeisellä kympillä neljä kolmen pisteen heittoa naruihin, vierasjoukkue karkasi yli kymmenen pisteen karkumatkalle ja ottelun voittoon, loppulukemat 45 – 55. HOS!

Tämä tarkoittaa sitä, että HNMKY pelaa viikon päästä A -tyttöjen SM -finaaleissa Helmi Basketia vastaan. Odotettavissa on kova paikallistaistelu, sillä kummankin joukkueen kotiareena löytyy Malmilta ja runkosarjassa keskinäiset otteluvoitot ovat 1-1. Suomen mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa.