HNMKY:n -05 pojilla onnistunut turnausmatka Rakvereen.

18.09.2017

HNMKY:n 05-pojat pelasivat viikonloppuna Rakveressa järjestetyssä Spadematron-turnauksessa. Mukana oli useampi Viron top8-joukkue sekä yksi joukkue Latviasta. Ennakko-odotuksena tiedossa olisi virolaiseen tapaan kovaa kamppailua levy- ja irtopalloista. Kovasta tasosta huolimatta joukkue suoriutui turnauksesta hyvin ja sijoittui kolmanneksi.

IMG-20170917-WA0012_1505719623431

05-poikien päävalmentaja Henri "HC" Clement antoi lyhyen analyysin jokaisesta ottelusta:

HNMKY - Viljandi SK 60-25

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa oli vastassa virolainen Viljandi SK. Vastustaja sijoittui lopulta turnauksessa viimeiseksi ja vaikka alkuun oli pieni hetki tasaista, niin sen jälkeen ero repesi. Turnauksen alkuun hyvä ja ehjä peli hieman heikompaa joukkuetta vastaan ja onnistumisia tuli heti laajalta rintamalta.

HNMKY - KK Viimsi 50-35

Iltapelissä vastus koveni hieman ja alussa olimme helisemässä vastustajan taitavan takamiehen kanssa. Toisella puoliskolla onnistuimme sekä yksilö- että joukkuepuolustuksella hänen pysäyttämisessä ja hyökkäyspäässä peli rullasi toisen jakson hätäilyvaihetta lukuun ottamatta mukavasti. Hieno joukkuepeli ja joukkuevoitto!

IMG-20170915-WA0040_1505719622742

HNMKY - TTÜ Korvpallikool 29-44

Lauantaipäivänä oli vastassa tallinnalainen TTÜ, josta voitolla olisi tarjolla paikka finaalissa. Ottelu alkoi hieman jännittyneissä merkeissä ja eteni lähes kori-korista, kunnes toisessa erässä TTÜ karkasi pieneen johtoon. Puoliajalle kuitenkin hyvä nousu muutaman korin takaa tasoihin, mutta toisella puoliskolla pelaaminen passivoitui liikaa ja vastustaja upotti sekä vapaita että kovia heittoja karaten selvään voittoon.

HNMKY - RSK Sportkunda 41-24

Iltaottelussa oli tavoitteena olla jälleen aktiivinen ja saada tempo ylös pelissä. Muutamaa nukahdusta lukuun ottamatta keskittyminen säilyi ja tempo pysyi hyvänä läpi pelin. Ensimmäisen erän jälkeen Namikalla kolmen pisteen johto, mutta tämän jälkeen eroa kerääntyi tasaisesti. Voiton myötä varmistui lohkon kakkossija ja sunnuntaiaamuna kohti pronssipeliä.

HNMKY - KK Hito / BC Karjamaa 43-38

Tahmean alun jälkeen muutama hyökkäyspään onnistuminen selvästi vapautti pelaamista ja ensimmäisen erän viimeinen kaksi minuuttia 8-2 Namikalle ja kahdeksan pisteen johto. Mahdollisuus eron kasvattamiseen ja pelin ratkaisemiseen oli, mutta muutamat harmittavat nukahdukset auttoivat vastustajaa ensin pysymään iskuetäisyydellä ja viimeisessä erässä myös nousemaan jo 36-37 -johtoon muutama minuutti ennen loppua. Sen suurempaa hermoilua ei kuitenkaan päässyt esiintymään ja namikalaiset klaarasi ottelun lopun tyylikkäästi ja pääsivät aloittamaan mitalijuhlat. Matias Ansamaa palkittiin turnauksessa joukkueensa parhaana pelaajana.

päävalmentaja Henri Clement ynnäsi vielä turnauksen muutamalla lauseella: "Kokonaisuudessaan olen oikein tyytyväinen turnaukseen niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Pelaajille tämä oli ensimmäinen turnaus etelänaapurissa, mutta pääsääntöisesti olimme pelitilannekovuudessa ja kamppailupelaamisessa vähintään samalla tasolla kuin vastustajat. Tästä on hyvä jatkaa sekä joukkuepelaamisen että henkilökohtaisten taitojen kehittämistä syksyn harjoituksissa ja alueen I-divisioonan peleissä!"