Yhdistys

Helsingin NMKY (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) 0n perustettu vuonna 1889. Sen perustajajäseniä olivat mm. Sakari Topelius ja Arthur Hjelt. Helsingin NMKY tunnetaan työstään nuorisotyön uranuurtajana . Helsingin NMKY on ollut käynnistämässä merkittäviä työmuotoja historiansa aikana. Näistä tunnetuimpia ovat koripallon tuonti Suomeen(Vilho Nuoreva) sekä partiotoiminnan (Verneri Louhivuori) ja kerhotoiminnan käynnistäminen Suomessa.

Nykyisin Helsingin NMKY tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille. Toiminta pitää sisällään mm. kerhoja, liikuntaa, musiikkia, partiota, seikkailua, erilaisia tapahtumia, kursseja ja monipuolisen leiritarjonnan. Helsingin NMKY:n viikoittaisen toiminnan piirissä on yli 4000 lasta, nuorta ja aikuista.

NMKY on kansainvälinen yhdistys, joka on maailman suurin ei-poliittinen nuorisoliike. Toiminta perustuu kolmioperiaatteelle, jossa on keskeistä ihmisen henkisen, hengellisen ja fyysisen elementin tasapainoinen kehittäminen.

NMKY tausta

NMKY-liike (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys) sai alkunsa Lontoossa 1844. Liikkeen perustaja oli George Williams, joka oli huolestunut aikansa nuorten kasvupohjasta ja vapaa-ajan harrastus- ja toimintamahdollisuuksista. Nykyisin NMKY:n toimintaan osallistuu noin 58 miljoonaa ihmistä 11.220 paikallisyhdistyksessä yli 130 maassa.
NMKY:n maailmanliitto perustettiin Pariisissa 1855, jolloin kirjatussa Pariisin Baasiksessa määriteltiin NMKY:n toiminta-ajatus. Näitä toimintaperiaatteita on täsmennetty Kampalan maailmankokouksessa 1973 (ns. Kampalan prinsiipit).

Suomeen NMKY tuli vuonna 1886 ja nykyisin toimintaa on noin 40 yhdistyksessä eri puolilla Suomea. Helsingissä NMKY-toiminta alkoi v.1889, jolloin Helsingin NMKY perustettiin.