Diacor

Diacor vastaa Namikan koripalloterveydestä

Diacor on tunnettu monien maamme huippu-urheilijoiden terveyspalveluiden tuottajana. Kuluneen kesän aikana HNMKY seurasi mm. Suomen olympiakomitean, Aino-Kaisa Saarisen, Mika Poutalan, HIFK-jalkapallon ja Vantaan Atlaksen jalanjälkiä ja siirsi terveyspalvelunsa Diacorin harteille. Muista koripalloseuroista Diacor tekee yhteistyötä mm. EBT:n, Panttereiden ja ToPoLan kanssa.

Diacorin pääomistaja on Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö ja vähemmistöomistaja LähiTapiola, joka tuottaa myös uutta NMKY:n koripalloilijoille suunnattua vakuutusturvaa. Uuden vakuutuksen kautta Diacorin palveluiden käyttö sujuu joustavasti.

Diacorilla on pääkaupunkiseudulla 13 täyden palvelun lääkäriasemaa ja Ruoholahdessa sijaitseva sairaala. Lisäksi Turussa on Diacorin palvelupiste. Helsingissä HNMKY:n terveyspalveluiden vastuulääkäriksi on nimetty liikuntalääketieteen erikoislääkäri Klaus Köhler, joka pitää vastaanottoa Diacor Alppikadulla eli Diakonissalaitoksen korttelissa. Diacorissa toimii monia tunnettuja urheilulääkäreitä, kuten jääkiekkomaajoukkueen ja olympiakomitean ylilääkärinä toiminut Harri Hakkarainen ja koripallomaajoukkueen lääkärinä toiminut olkapääspesialisti Harri Heliö.

HNMKY ja Diacor ovat sopineet, että vuosittain yksi juniori-ikäluokka käy urheilijan terveystarkastuksessa, jolla suljetaan pois mm. mahdollisia sydänperäisiä synnynnäisiä sairauksia. Tässä HNMKY kulkee aivan maan etujoukoissa, sillä urheilijoiden säännölliset terveystarkastukset suuremmalta osin ovat vasta tulossa suomalaiseen urheiluelämään. Myös HNMKY:n ja Arthurin työterveyspalvelut ovat Diacorissa.

– Olemme kovin iloisia Namikan kanssa tehdystä sopimuksesta, sillä kummankin toiminta ponnistaa melko lailla samalta arvopohjalta. Toinen iloinen asia on se, että tässä sopimuksessa ei ole kyse pelkästä mainonnasta ja näkymisestä, vaan teemme oikeasti yhteistyötä, Diacorin urheilulääketieteellisestä palvelutoiminnasta vastaava Esko Heikkinen sanoo.

https://www.diacor.fi/yritys/medialle

Lisätietoja mm. urheilijan terveystarkastuksesta www.diacor.fi

Ajanvaraus urheilulääkäreille www.diacor.fi tai puhelin 09 7750 800

diacor