Hanno Möttölän rahasto

HNMKY_mottola_rahasto

Lehdistötiedote 25.5.2015

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä NBA Youth Camp -tapahtuma 5.-7.6. Malmin palloiluhallilla Helsingissä.

Hanno Möttölän rahastosta jaettavilla stipendeillä mahdollistetaan 15 nuoren maksuton osallistuminen ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävälle NBA Youth Campille. Stipendin saaneet nuoret tulevat Helsingin NMKY:n, Helsinki Human Rights 09:n ja Yökoripallon organisaatioista. Kolmipäiväiselle leirille pääsee osallistumaan 130 iältään 8-13-vuotiasta tyttöä ja poikaa.

NBA Youth Campilla keskitytään taito- ja tekniikkaharjoituksiin sekä kilpailuihin. Leirin valmentajina toimivat Helsingin NMKY:n valmentajat sekä Susijengi-legenda, ensimmäisenä suomalaisena NBA:ssa pelannut Hanno Möttölä. Möttölän mukaan NBA-leirin saaminen Suomeen on todella huippu juttu.

– NBA on tarunhohtoinen asia ja NBA:n logon arvo ymmärretään myös Suomessa, siksi leirikin täyttyi alle viidessä minuutissa.

Leirillä mukana NBA-tähti ”Gerald” Henderson, Jr Leirille saapuu vierailijaksi koripallotähti Jerome McKinley ”Gerald” Henderson, Jr.(27), joka pelaa NBA joukkue Charlotte Hornetsissa. Joukkueen pääomistaja on huippukoripalloilija Michael Jordan.

Hanno Möttölä: Rahastossa yhdistyvät minulle rakas koripallo ja haluni hyväntekeväisyyteen

Helsingin NMKY:n hallitus julkisti Hanno Möttölän nimeä kantavan rahaston yhdistyksen viime vuonna viettämän 125-juhlavuotensa kunniaksi. Rahaston peruspääoma on Helsingin NMKY:n 125- juhlavuoden ”Hankitaan puuttuva mahdollisuus”-keräyksen tuotto sekä Hanno Möttölän tekemä lahjoitus.

Rahastoa kartutetaan vuosittaisella hyväntekeväisyys golf-tapahtumalla Helsinki YMCA Golf Challengella sekä yhteistyökumppanien ja yksityishenkilöiden tekemillä lahjoituksilla. Möttölä sanoo olevansa todella iloinen ja otettu, että Namika laittoi pystyyn hänen nimeään kantavan rahaston.

– Olin jo pitkään miettinyt miten voisin päästä vahvemmin mukaan hyväntekeväisyyteen ja tässä yhdistyy itselleni myös rakas koripallo hyvin vahvasti. Harrastustoiminta kallistuu vuosi vuodelta ja samalla yhä useampi lapsi haluaa mukaan ohjattuun toimintaan ja nimenomaan joukkuelajeihin, joten tarvetta avulle varmasti on nyt ja tulevaisuudessa, sanoo Möttölä.

Nuorten tukeminen on alettu nähdä vihdoin tärkeänä. Möttölän nimeä kantavan rahaston tavoite on auttaa erilaisissa elämäntilanteissa olevia nuoria pääsemaan harrastustoiminnan pariin.

– Tämä mahdollistaa nuorille vaikka leirille osallistumisen tai kausimaksujen maksamista. Haluamme auttaa myös lahjakkaita pelaajia urallaan, mutta tämä ei ole rahastomme pääasiallinen tavoite. Jos ja kun tällä voimme ehkäistä pitkällä aikavälillä sosiaalisia ongelmia olemme onnistuneet tavoitteissamme. Meidän yhteiskunnassamme pitää löytää keinoja, joilla varmistetaan ettei yksikään tyttö tai poika joudu jäämään hyvän urheiluharrastuksen ulkopuolelle kohonneiden kustannusten vuoksi. Urheilulla on niin positiivinen vaikutus ihmisiin että parempaa hyväntekeväisyyskohdetta on vaikea löytää, korostaa entinen huippupelaaja. ________________________________________________________

 

Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja kiittelee Hanno Möttölän mukaantuloa

Helsingin NMKY:n ytimessä on lasten ja nuorten toiminta. Viime vuosina olemme nähneet yhteiskunnassa muutoksen, jossa yhä useampi nuori on jäänyt harrastustoiminnan ulkopuolelle. Tällä rahastolla Helsingin NMKY tukee kaikkea lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja mahdollistaa sosiaalisesta taustasta riippumatta mahdollisuuden monipuoliseen harrastustoiminaan. On todella upeaa, että Hanno lähti tähän mukaan. Tämän vuoden Hanno Möttölän rahaston tuki suunnataan NBA Youth Camp leirin tukemiseen.

______________________________________________________

Toiminnanjohtaja Antti Olkinuora: Hienoa että 09 Helsinki Human Rights -nuoria pääsee leirille

Meistä on aivan erinomaista, että 09 HHR toiminnassa mukana olevia lapsia on kutsuttu tällaiselle leirille. Nämä lapset eivät saisi muuten mahdollisuutta osallistua NBA-leirille. On aivan poikkeuksellista, että yhdistys tässä tapauksessa Helsingin NMKY ja Hanno Möttölä -säätiö tarjoaa mahdollisuuden monikulttuurisille ja ehkä myös vähävaraisille lapsille kokea jotain ainutlaatuista. Mielestä Hanno Möttölä on todella esimerkillinen huippu-urheilija, joka ymmärtää myös urheilun kasvatustehtävän laajasti. Toivoisin muiltakin menestyneiltä urheilijoilta ja yrityksiltä vastaavaa ymmärtämystä urheilun monista mahdollisuuksista toimia lasten ja nuorten kehityksen tukena ja loistavana välineenä yhteiskuntaan sopeuttajana. 09 Helsinki Human Rights säätiö on kansalaisjärjestö jonka tehtävänä on taata Ihmisoikeuksien, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden toteutumista sosiaalipalveluissa, terveyspalveluissa, nuorisotyössä, liikunnassa, urheilussa ja taiteessa sekä edistää ihmisten tasavertaista palveluiden saantia sekä sopeutumista yhteiskuntaan heidän kielestään, kulttuuristaan, uskonnostaan, syntyperästään, iästään tai muusta perusteesta tai henkilökohtaisesta ominaisuudestaan riippumatta. Haluamme luoda mahdollisuuksia kaikista yhteiskuntaluokista tuleville nuorille kohdata toisiaan samanvertaisina. ___________________________________________________________________________

NBA-leirillä mukana nuoria myös Yökoripallon ympäriltä

Yökoripallotoiminta on liikunnallista nuorisotyötä, jota tukevat RAY, Helsingin kaupunki ja Aluehallintovirasto. Käytännön toiminnasta vastaa Helsingin NMKY. Nuorille toiminta on avointa ja maksutonta. Kohtaamiskertoja oli viime vuonna noin 17000. Toiminta, työntekijät ja vapaaehtoiset ovat monikulttuurisia. Toiminta on suunnattu pääsosin 13 ikävuodesta ylöspäin.

Yökoripallotoiminassa jo mukana olevilla on sisaruksia ja sukulaisia, jotka pääsevät nyt Hanno Möttölän Stipendin turvin osallistumaan alan huippujen ohjauksessa tälle ensimmäiselle NBA-leirille. Tämä on merkittävä panostus

nuoriin, joilla ei välttämättä muuten olisi mahdollisuutta osallistua.

____________________________________________________

Tiedostusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan NBA Youth Campia Malmin palloiluhallille. Hallin osoite on Siemenkuja 3. Leirin aikataulu: perjantai 5.6. klo 18-21, lauantai 6.6.ja sunnuntai 7.6. klo 9-15.

Tapahtumaan liittyviä linkkejä:

http://www.basket.fi/uutiset/?x125758=31647827

http://www.hnmky.fi/nba-jarjestaa-ensimmaisen-nuorten-leirin-suomessa/#more-8943

 

 

HNMKY_mottola_trust

Rahastoa tukemassa:

Arthur_logo_1907