Namika-Akatemia

Namika- Akatemia -hankkeessa kehitetään yhteisöllisyyttä vahvistava toimintamalli, jossa lapset ja nuoret voivat viettää turvallisesti vapaa-aikaa oman intohimonsa parissa samanhenkisten ihmisten kanssa. Suomen Mielenterveysseuran mukaan harrastusyhteisöt ovat entistä tiiviimpiä ja merkityksellisimpiä, minkä vuoksi näiden yhteisöjen liittäminen alueen muuhun yhteisölliseen toimintaan on olennaista. Akatemia on sosiaalisen vahvistumisen toimintaympäristö ja siinä tuodaan monipuolisesti erilaisia toimintatapoja lähemmäksi nuoria ja heidän perheitään. Namika-Akatemia on osa valtakunnallista Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelman 2012-2015 toimeenpanoa.

Hankkeen päätavoite on testata Namika-Akatemia toimintamalli, jota voidaan soveltaa kaupunkiympäristöissä.

  • Hankkeen ensimmäinen osatavoite on, että toiminnan sisällön toteutuksen suunnitteluun otetaan mukaan seutukunnan lapset ja nuoret (6-29-vuotiaat), sekä huomioidaan heidän tarpeensa.
  • Toinen osatavoite on, että toiminnan piirissä olevat lapset ja nuoret saavat toiminnasta sen mitä se heille lupaa. Toiminta on tavoitteellista, merkityksellistä sekä nuorten arkea helpottavaa.

Hankkeessa tavoiteltavat tulokset:

  • Namika-Akatemia toimii kerrostalon kivijalassa (Kivijalkakerhot). Teemme toimintaa lähellä lasten ja nuorten asuinympäristöä.
  • Namika-Akatemia mahdollistaa turvallisen kesän (Kesäreppu-toiminta).
  • Namika-Akatemia on HipHop tai skeitti tai jokin muu lasta ja nuorta kiinnostava tekeminen.
  • Etsivä toiminta on osa Namika-Akatemiaa. Se haravoi, motivoi ja ohjaa lapsia sekä nuoria harrastamisen pariin.

Kesäreppu-toiminta tehostaa kuntataloutta

Kesäreppu-toiminta on kuntarakenneuudistukseen liittyen esimerkkinä palvelujen tehokkaammasta ja asiakaslähtöisemmästä järjestämisestä. Kunnissa tarvitaan aktiivista työtä innovaatioiden kehittämiseksi, soveltamiseksi ja levittämiseksi. Kesäreppu on kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.

Lisätietoa hankkeesta antavat