C-tyttöjen ja C-poikien SM-urakka päätökseen viikonloppuna.

11.04.2017

17888674_1673377862676554_569306034_n

C-tyttöjen molemmat joukkueet pelasivat kuluneena viikonloppuna SM-turnauksen. Black pelasi omansa kotihallissaan Malmilla ja White matkusti Tampereelle. Malmille vierailijoiksi saapui Sallan palloseura ja Hurmio Jyväskylästä. White puolestaan pelasi Tampereen Pyrintöä ja Turun Rientoa vastaan vierasturnauksessaan.

White varmisti kahdella voitolla pelaavansa C-tyttöjen SM-lopputurnauksessa myöhemmin keväällä.

C-tyttöjen valmentaja Karri Kallela summasi sunnuntain tapahtumia seuraavin sanoin: "Turun hyvin valmennetut pelaajat liikuttivat palloa laadukkaasti sekä liikkuivat myös erinomaisesti pallottomana läpi ottelun. Heidän vahvuutensa tarjosivat meille etenkin ottelun alussa haasteita emmekä olleet parhaimillamme siirtymäpelaamisessa sekä viimeistelyssä. Muutaman ensimmäisen minuutin jälkeen kuitenkin piristyimme jonka jälkeen pelasimme paljon paremmalla tasolla kaikilla pelin osa-alueilla. Pelaajille on annettava tunnustusta etenkin erinomaisesta hyökkäyspään pelaamisesta. Valinnat olivat hyviä, siirryimme ajoittain todella hyvin riiston tai levypallon jälkeen hyökkäyssuuntaan. Puolen kentän pelissä toteutimme pelitapaamme myös hyvin. Pelasimme muutamaa ensimmäistä minuuttia lukuunottamatta ehjän ottelun ja loppulukemat kirjattiin HNMKY Whitelle 53-75. Voitto varmisti paikan kevään sm-lopputurnaukseen. Toisessa ottelussa vastaan asettui Pyrintö White. Hyökkäyspään valinnat ja siirtymäpelaamisen laatu olivat erinomaisella tasolla läpi ottelun. Viimeistelyprosenttimme oli todella korkealla ja pelaajat jaksoivat upeasti myös toisen ottelun, joka alkoi pian ensimmäisen ottelun päättymisen jälkeen. Voittolukemat kirjattiin 121-17. Kaiken kaikkiaan oli hieno viikonloppu ja pelaajille on annettava tunnustusta siitä, että pelasivat kaksi hyvin ehjää ottelua, sillä kahden ottelun päivät eivät ole ikinä helppoja. Kaikki pelaajat selvisivät päivästä erinomaisesti ja laadukkasti. Penkiltä tuli jatkuvasti sisään pelaajia, jotka täyttivät oman roolinsa laadukkaasti ja hyvällä asenteella. Hanni Harjanne esimerkiksi toi kentälle tullessaan hyvää energiaa molemmissa peleissä ja onnistui monella pelin osa-alueella. Koko joukkue on kehittynyt kauden mittaan molemmissa päissä kenttää. Puolustuksessa alkaa näkyä jatkuvasti enemmän kommunikointia ja hyökkäyksessä taitojen lisääntyminen alkaa näkyä hienojen pelin lukujen muodossa. Pelaajat ovat tehneet hienoa työtä läpi kauden. Tästä on hyvä jatkaa kauden viimeisiin otteluihin!HOS!"

xhnmky16_1_ml_0025_1

C-tytöt pelasivat kahdella joukkueella SM-sarjaa kaudella 2016-207

C-tyttöjen valmentaja Vilma Henriksson kommentoi sunnuntain otteluita seuraavasti:
Päivän ensimäinen ottelu lähti käyntiin tasaisuudestaan huolimatta Hurmion pienessä yliotteessa. Levypallot jäivät niin hyökkäys kuin puolustuspäässä liian useasti vastustajan käsiin.
Toinen puoliaika oli kuitenkin meiltä huomattavasti vahvempaa pelaamista, kun saimme levypallopelaamisemme kuntoon. Jälleen kerran saimme arvokasta kokemusta ja oli hienoa kuinka toinen puoliaika näytti miten paljon yhden pelin aikana voi oppia ja kehittyä. Hyökkäyspään pelaaminen helpottui paremmilla syötönvalinnoilla ja puolustuksessa jokainen pelaaja antoi kaikkensa. Hurmio vei kuitenkin voiton luvuin 40-61.
Kauden viimeinen sm-ottelu päättyi tappioon, mutta tästä huolimatta hyvää pelikokemusta tuli senkin edestä. Alku oli tasainen ja saimme onnistumisia niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Hyökkäys pyöri ajoittain erittäin hienosti ja saimme hienoja korintekopaikkoja; tänään ei vaan oikein uponnut. Paransimme edellispeliin verrattuna huomattavasti levy- sekä irtopalloissa. Tällä kertaa vastustaja oli kuitenkin tarkempi viimeistelijä, ja vei voiton 75-57."

"Helsingin namikan C-pojat pelasivat kauden viimeiset SM-sarjan runkosarjaottelunsa lauantaina 8.4. kotiluolassa, Malmin palloiluhallilla. Vieraaksi saapuivat kaksi puhtaan pelin sarjakärkeä: paikallisvastus Sykki ja Uudenkaupungin Korihait.Molemmat vierailijat olivat jo varmistaneet paikkansa SM-lopputurnaukseen. Namikan saldo näytti ennen turnausta 3 voittoa ja 3 tappiota. Mahdollisuudet lopputurnaukseen olivat vielä olemassa mutta se vaatisi vähintään yhden ottelun voittamista.

C-poikien päävalmentaja Eero Levä kommentoi kotiturnauspäivää seuraavasti: "Päivä alkoi aamupelillä klo 9.30 HNMKY - SYKKI. Pelissä oli vauhdikas alku molempien joukkueiden takoessa pisteitä taululle hurjaa vauhtia. Puoliajalle lähdettiin Sykin johdossa 46-60. Toinen puoliaika edettiin tasaisissa merkeissä ja loppulukemat 85-99. Turnauspäivän toisessa ottelussa klo 13.45 kohtasivat SYKKI - KORIHAIT. Lopputulos 83-81 Sykin hyväksi. Päivän viimeisessä ottelu klo 18.00 KORIHAIT - HNMKY asetelma oli selvä. Mikäli haluamme pitää mahdollisuudet elossa lopputurnausta ajatellen, voitto pitäisi ottaa. Sekään ei itsessään riittäisi vaan sunnuntaina 9.4. pelattavat pelit pitäisi mennä meille suotuisasti. Saimme peliin hieman tahmean alun. Korihait löysi aukkoja joukkuepuolustuksestamme liian helposti ja pääsi myös nopeilla hyökkäyksillä iskemään helppoja pisteitä taululle. Ensimmäinen erä Korihaille 25-14. Toinen erä oli meidän hallintaa. Puolustus oli tiiviimpää ja saimme stoppeja, joiden kautta hyökkääminen alkoi sujua paremmin. Puoliajalle lähdettiin Korihaiden johtoasemassa 38-34. Toinen puoliaika edettiin tasaisissa merkeissä, joukkueiden saadessa pieniä runeja vuorotellen. Neljännessä erässä Korihait repäisi eron kahdeksaan pisteeseen kun peliaikaa oli jäljellä 3:30. Tämän jälkeen alkoi namikan huima loppukiri. Puolustuksessa saatiin pysäytyksiä ja hyökkäsimme hyvin kohti koria. Tämän seurauksena pääsimme vapaaheittoviivalle tekemään helpompia pisteitä. Pelin loppuhetkillä pelaajat olivat hyvin hereillä aikalisien jälkeisissä tilanteissa ja pelasivat erittäin kypsästi. Hieno nousu ja uoea päätös SM-sarjalle. Loppulukemat 75-78 HNMKY:n voitto. SM lopputurnauksen ulkopuolelle jääminen ratkesi lopullisesti vasta lohkon sunnuntain peleissä. Heinolan YMCA:n järjestämässä turnauksessa vierailivat Munkkiniemen Kisapojat ja Pyrintö White. Kaikilla tämän turnauksen joukkueilla oli vielä mahdollisuudet edetä SM lopputurnaukseen. Loppuen lopuksi YMCA Heinola eteni SM-lopputurnaukseen Helsingin NMKY:n ja MuKin jäädessä ulkopuolelle samalla voittosuhteella. Tämän vuoden SM-sarja oli erittäin tasainen. Pelasimme hyvän sarjan ja päädyimme tulokseen 4 voittoa ja 4 tappiota. Harjoituksissa on ollut läpi kauden hyvä tekemisen meininki ja pelimme on kehittynyt koko ajan. Pelasimme parhaat parhaat pelimme SM-sarjassa kahden viimeisen turnauksen aikana ja osoitimme että pystymme haastamaan joukkueen kun joukkueen, pelaamalla yhdessä, fiksusti ja kovaa."