C-ikäisten SM-sarjat 6.-7.2

09.02.2016

csm

c-pojat helmikuu

Kolme HNMKY:n C-junioreiden joukkuetta pelasivat viikonlopun aikana SM-sarjan toisen kierroksen turnauksen. Kukin joukkue pelasi turnauksessa kaksi sarjaottelua. C-tytöt pelaavat sarjaa kahdella joukkueella. Joukkueet matkustivat pelaamaan Kausalaan ja Ouluun. C-pojat pelasivat omat ottelunsa Joensuussa. Saldona kuudesta pelistä kuusi voittoa. HYVÄ HOS! (Kuvat: Janne Kataja, Velimatti Ollilainen, Laura Laine)

C-tytöt voitokkaina Kausalassa ja Oulussa

HNMKY Black pelasi SM-turnauksessa Oulussa BC Nokiaa ja OuNMKY:ä vastaan. Aamulento Ouluun ja valmiina pelaamaan. Namika esiintyi avausottelussaan varmoin ottein kun BC Nokia kaatui lukemin 46-63.

namika-L

Päivän toisessa pelissä isäntäjoukkuetta Oulun NMKY:tä vastaan toteuttamisen taso pysyi korkeana ja joukkue onnistui hoitamaan pelin kaimaseurasta lukemin 86-41. Ottelua oli seuraamassa myös HNMKY:n kasvatti, aikanaan Namikassa A-poikien suomenmestaruuden voittanut, Oulun edustusjoukkueen Ynnin kapteeni Kristofer Clement.

C-tyttöjen päävalmentaja, Teijo Perälä:

teijo"Ottelu BC Nokia-HNMKY Black alkoi tasaisissa merkessä. Toisen erän tekeminen oli laadukasta erityisesti puolustuksen osalta. Voitimme 2. erän 2-15 ja tämä siivitti Blackin voittoon 46-62. Hieno voitto tytöiltä!

Toinen ottelu Oulussa paikallista Ynniä vastaan oli hienoa tekemistä tytöiltä. Voitimme ottelussa jokaisen erän (18-2, 23-12, 24-11 ja 19-5). ottelun päätyttyä lukemiin 86-41. Paikalla katsomossa oli HNMKY:n kasvatti, Ynnin miesten edustusjoukkueen kapteeni Kristofer Clément. Kristo kehui erityisesti tyttöjen puolustuksen intensiteettiä ja hyökkäyksen pallon liikettä. C-tytöiltä kiitokset ja isot tsempit Kristolle kevätkauteen, HOS!"

Sunnuntaina Orimattilan Jymy isännöi C-tyttöjen SM-sarjan turnausta Kausalassa. HNMKY Whiten sekä Jymyn lisäksi turnauksessa oli pelaamassa Tampereen Pyrintö.

lista-L

Avausottelussa Jymy kaatui 13-113. Namika hyökkäsi hienosti joukkueena ja pallonliike oli erinomaista.

Tampereen Pyrintöä vastaan taisteltiin tasaisemmassa kamppailussa upea 72-91 voitto. Pyrintö johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen viidellä pisteellä, mutta toisen alkaessa HNMKY oli taas valmiina. Jälkimäisellä puoliskolla Namika vastasi Pyrinnön hyvään hyökkäyspelaamiseen uhrautuvalla joukkuepuolustuksella ja onnistui nousemaan peliin ratkaisuhetkillä heittämällä jopa 5 onnistunutta kolmenpisteenheittoa.

teijo" Järjestävä seura Orimattilan Jymy oli vastassa Kausalan aamupelissä. Tytöt lähtivät keskittyneenä otteluun ja sama tahti jatkui läpi pelin. Ehjä 40 minuuttinen, kova tempo ja upea pallonliike toivat lopulta 13-113 voiton!

Toisessa ottelussa vastaan asettui erittäin kookas Tampereen Pyrintö. Pyrintö aloitti vahvasti ottelun voittamalla 1. erän 18-23. Iso käsi tamperelaisille: tilannekovuus, suoraviivaisuus, loppuun asti pelaaminen olivat Pyrinnöllä hyvällä tasolla. Puoliajalle lähdettiin lukemista 34-39 Pyrinnön hyväksi. Toiselle puoliajalle kentälle tuli hieman erilainen HNMKY White. Koko kentän miespuolustus, tilannekovuus, tempo ja namikalaisten pallonliike olivat tamperelaisille liikaa. Uhrautuva puolustus ja mm. onnistuneet 3 pisteen heitot ratkaisun hetkillä (5kpl) toivat hurmosta tyttöjen tekemiseen. Voitimme toisen puoliajan 38-19 ja koko ottelun 72-58. Ottelussa oli paljon tunnetta mukana. Tytöt pystyivät kasvamaan ja parantamaan tekemistä ensimmäisen puoliajan haastavista hetkistä. Muutamilla pelaajilla näkyi isoa kasvamista aiempaan, mikä lämmitti valmennuksen mieltä. HOS!"

C-pojille kaksi upeaa voittoa SM-sarjan turnauksessa Joensuussa

cjoukkue

C-pojat pääsivät Joensuun turnauksessa pelaamaan paikallisen Katajan lisäksi Forssan Koripoikia vastaan.

Ensimmäisessä ottelussa Joensuun Katajaa vastaan tehtiin paljon pisteitä. Avauspuoliskolla korintekeminen onnistui hyvin molemmilta joukkueilta. Namikan haasteet olivat puolustuksessa. Toiselle puoliajalle HNMKY terävöityi erityisesti puolustuspäässä. Lopputulos 72-91.

Jälkimmäinen ottelu Forssaa vastaan oli alusta Namikalla hallinnassa. Hienon ottelun päätteeksi loppulukemat 101-55.

Turnauksen jälkeen HNMKY jatkaa sarjaa rekordilla 2-2. Ensi viikonloppuna pelit jatkuvat Baltian kovia joukkueita vastaan YBL-turnauksessa Viron Pärnussa.

C-poikien päävalmentaja, Eero Levä:

eero"Ensimmäinen puoliaika Katajaa vastaan oli hieman takkuista. Emme pelanneet riittävän kovalla intesiteetillä ja vastustaja pääsi tekemään liikaa helppoja koreja. Puoliaikalukemat 45-40 Katajalle. Toiselle puoliajalle pukuhuoneesta marssi sisuuntunut HNMKY. Puolustimme paremmin joukkueena ja onnistuimme saamaan omien stoppien kautta helpompia korintekopaikkoja hyökkäyspäässä. Pelin loppulukemat 72-91 HNMKY:lle.

Päivän toisessa ottelussa vastassa oli FoKoPo. Lyhyestä otteluiden välistä huolimatta joukkueelta löytyi vielä hyvin energiaa pelata koko ottelu kovalla temmolla. Puolustimme agressiivisesti ja pääsimme nauttimaan avoimella kentällä pelaamisesta. Eroa syntyi tasaisesti läpi ottelun ja loppulukemat kirjattiin HNMKY:lle 101-55 (50-28).