B-tytöt taisteluvoittoon LePystä, B-pojille tappio Munkkiniemestä.

24.10.2016

B-tytöt jatkoivat taivaltaan B-tyttöjen SM-sarjassa Leppävaaran Pyrintöä vastaan lauantaina LePyn kotiluolassa. Ottelu pysyi tasaisena pitkin kamppailua ja kotijoukkue kiusasi mustanuttuista HNMKY:n soturilaumaa viimeiselle neljännekselle asti.

Namika piti pään kylmänä ja hoiti levypallot kunnialla isompaa joukkuetta vastaan. Vaiherikkaan pelin jälkeen loppulukemat vierailevalle HNMKY:lle 64-73.Coach Perälä antoi seuraavan lausunnon ottelusta.

"Korostimme levypallopelaamisen merkitystä ennen ottelua. Ensimmäisessä erässä LePy haki peräti 8 hyökkäyslevypalloa. Paransimme tekemistä ensimmäisestä erästä ja ottelun jälkeen levypallot 51-50 LePylle. Kun jokainen kokoonpanossa ollut pelaaja kävi hakemassa levypalloja, niin asetettu tavoite saavutettiin!
Erityismaininta joukkueen kapteenille, Ilona Sutiselle. Hän otti paljon kolhuja vastaan puolustaessaan ja kamppaillessaan sarjan levypallokuningatarta, Emerita Mashairea vastaan (levypallokeskiarvo 15,7/peli).
Joukkueestamme löytyy ratkaisijoita hyökkäyspäähän. Tarvitsemme jokaisessa ottelussa korkeaa puolustuspään intensiteettiä ja energiaa. Menetämme liikaa myös palloa ns. "turhissa tilanteissa", joka ei aina johdu ainoastaan vastustajan hyvyydestä vaan meidän huolimattomuudesta hyökkäyspelaamisen rytmityksessä".
Tilastojen varjossa nostona Ilona Sutisen 13/5/5 ja Janette Aarnion 20/11/4+ 8 kohdistunutta virhettä.
ilona-btytot
HNMKY:n raju taistelu tuotti Leppävaarassa tulosta.(Kuva Harri Vallila)

B-pojilla oli ennakkoon katsottuna sarjan yksi kovimmista testeistä edessä. Mustanuttuiset huomattavasti pienemmät B-pojat pystyivät haastamaan todella isoa ja taitavaa MuKia 20 minuuttia voittokamppailussa. Vastustajan koko ja rutinoituminen alkoi näkyä kolmannen jakso puolessa välissä ja loppulukemat MuKi:lle 82-56. Joukkueen päävalmentaja Jani Salo lounnehti kamppailua seuraavasti :

"Lähdimme Muki-otteluun hyvällä asenteella. Onnistuimme ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyksessä pitämään pelivirran käynnissä ja monistimme etua pallonliikkeellä hienosti.  Taistelimme tosissamme voitosta ottelun puoleen väliin saakka, mutta Muki lähti kolmanteen neljännekseen astetta kovemmalla intensiteetillä. Emme olleet valmiina vastaamaan kovaan puolustukseen ja tyydyimme heikompiin heitonvalintoihin.
Päivän ottelussa oli paljon positiivisia asiota. Nyt pitää pelikovuutta saada vielä lisää. Tulemme pelaamaan useassa otteluissa itseämme fyysisempää joukkuetta vastaan. Erityisesti levypallopelaamisessa pitää uskaltaa antaa vielä kovempia kontakteja. Tänään Mukin ensimmäisen puoliajan 42 pisteestä 20 tuli toisista tai kolmansista yrityksistä.
Ensi sunnuntaina pelataan ehjä 40 minuuttinen WBKori80 vieraana."