B-tytöille vierastappio Espoosta, B-pojat vierastappioon Äänekoskella.

13.02.2017

B-tytöt vierailivat sunnuntaina Hongan vieraana Summahallissa. Ottelu alkoi vierasjoukkueen näkökulmasta tahmeasti ja sarjakärki käytti tätä surutta hyväkseen. Ensimmäisellä puoliskolla pallo pääsi karkailemaan vierailijoiden käsistä ja Honka rankaisi näistä virheistä nopeilla hyökkäyksillän. Puoliajalla (43-20) vierasjoukkue kuitenkin siisuntui ja alkoi uhrautuvan puolustuksensa ansiosta kavuta peliin mukaan. Silti herääminen peliin tapahtui liian myöhään ja Honka nappasi kaksi sarjapistettä lukemin 76-49.

Joukkueen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelun kulkua: "Ottelun ensimmäinen puolisko oli vaikea meidän joukkueelle. Hävisimme paljon tilanteita puolustuspäässä ja olimme honkalaisten pallonliikkeen myötä koko ajan askeleen jäljessä.

Puoliajan jälkeen kentälle saapui erilainen vierasjoukkue (3. erä 16-14 ja 4. erä 17-15). Paransimme puolustuspelaamistamme ja voitimme irtopallokamppailuja. Haimme ottelussa 63 levypalloa, joista 18 hyökkäyspäässä. Menetysmäärämme ottelussa oli liian korkea ja suurin osa pallonmenetyksistämme johti kotijoukkueen erinomaisiin korintekotilanteisiin. Opimme virheistä ja otamme mukaan ottelun toisen puoliskon positiiviset asiat.
Toivon että sairastupamme tyhjenee ja kaikki pelaajat pääsevät harjoittelemaan täysipainoisesti. Sarja jatkuu neljän viikon tauon jälkeen 12.3. vierasottelulla EBT:tä vastaan. Harjoittelemme, kehitymme ja tulemme olemaan vahvempia runkosarjan viimeisillä kierroksilla".
Tilastoja: Ilona Sutinen 19 p/6 lev/2 s/3 r/11 kohdistunutta virhettä
Elda Morina 10 p/1 lev/1 r/1 t
Maiju Sarajärvi 8 p/14 lev/2 s/1 r/5 t
Emma Joutsila 8 p/4 lev
16763903_1604900706190937_1642822852_o
B-tytöt vierailivat Honkahallissa sunnuntaina. (kuva Velimatti Ollilainen)
B-pojat puolestaan matkasi Äänekoskelle SäyRi:n vieraaksi sunnuntaina. Ottelu alkoi vierasjoukkueen näkökulmasta erittäin tahmeasti ja kotijoukkue rankaisi haikailematta nukuksissa ollutta vierailijaansa. Ensimmäinen puolisko meni kotijoukkueen komennossa 46-23. Puoliajan jälkeen kentällä nähtiin taas omalla tasolla pelaava Namika. Loppukirin aloittaminen toisella puoliajalla ei kuitenkaan riittänyt vaan pisteet jäivät Äänekoskelle numeroin 74-70.
B-poikien päävalmentaja Jani Salon kommentit ottelusta: "SäyRi oli tänään valmiina pelaamaan. Vastustaja onnistui pelin alussa hämmentämään meitä toteuttamalla passiivista puolustuskonseptiaan erinomaisesti. Hämmennyimme, passivoiduimme ja olimme arkoja hyökkäyspäässä. Menetimme pallon ensimmäisen 20 minuuttisen aikana 21 kertaa. Onnistuimme nostamaan pelin temmon haluamallemme tasolle vasta toisella puoliskolla. Toisella puoliajalla olimme todella hyviä. Juoksimme kenttää, hyökkäsimme laadukkaasti ja puolustimme kovaa. Kentällä nähtiin tänään kuin kaksi eri Namikajoukkuetta. Näytimme mitä olemme huonoimmillaan ja mitä olemme parhaimmillaan. Tänään nousimme 26 pisteen takaa taistelemaan. Ei riittänyt. Onnittelut SäyRille ansaitusta voitosta!"
16730048_1604901552857519_737338218_n
B-poikien hyvä loppukiri ei riittänyt sarjapisteisiin asti sunnuntaina (kuva Harri Vallila)