B-tytöille kova kotivoitto, B-pojat rankan taistelun jälkeen tappioon.

30.01.2017

B-tytöt jatkoivat taivaltaan SM-sarjassa sunnuntaina kotihallissaan LePy:ä vastaan. Kotijoukkueen pelivalmius oli jälleen kerran hyvällä tasolla ja kotijoukkue pystyi vastaamaan fyysisen LePy:n kovaan intsensiteettiin heti pelin alusta lähtien. Isokokoinen vierailija pysyi ensimmäisen puolikkaan vauhdikkaasti palloa liikuttaneen kotijoukkueen kyydissä ja tauolle mentiin kotijoukkueen 39-37 johdossa. Toisella puolikkaalla kotijoukkue löysi oman rytminsä ja pääsi rankaisemaan vastustajaa nukahduksista.

Toisen puoliajan agressiivinen ja aloitteellinen puolustus tuotti tulosta ja namikalaiset hoitivat voiton kotiin rutiinilla. Loppulukemat 74-55 ja voiton turvin tytöt jatkavat SM-sarjassa sijalla kolme.

B-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelua seuraavasti :"Puolustuksemme ei toiminut ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Muutimme puoliajalla puolustustapaamme ja pelaajat toteuttivat sovittuja asioita erinomaisesti. Vastustajan helpot korit jäivät vähiin, voitimme levypalloja ja pidimme paremmin kurissa LePyn vaarallisimmat hyökkäyspään pelaajat. Hyökkäyspäässä onnistuimme laajalla rintamalla pallonliikkeen ja hyvien heitonvalintojen kautta".
Tilastoja: Maiju Sarajärvi 20p/9lev/2s/5r, Kati Ollilainen 10p/6lev/2s/3r, Viivi Sjöberg 9p/10lev/6s/4r, Jade Pohjonen 9p/1lev ja Ilona Sutinen 7p/7lev/1s/3r,Emma Joutsila 7p/4lev
16359299_1588360061178335_321229882_n
Tarkkakätinen Maiju Sarajärvi upotti heitot kaaren takaa 4/5 sunnuntaina LePy:ä vastaan. (kuva Harri Vallila)
B-pojat pelasivat eilen SM-sarjakierroksella MuKi:a vastaaan myöskin kotisalissaan Malmilla. Vastassa oli isokokoinen ja taitava joukkue, joka tunnettaan hyvänä siirtymähyökkäys joukkueena. Namikan B-pojat ovat kuitenkin keränneet pelikovuutta pitkin kautta ja vastustajan kokoetu oli selvästi unohdettu kun pallo nousi ilmaan. Ensimmäisen puoliskon ajan kotijoukkue esitti parasta koripalloaan koko kaudella ja näin pisti Munkkiniemeläiset äärimmäisen koville. Tauolle lähdettiin MuKi:n pisteen johdossa tilanteesta 45-46. Puoliajan jälkeen namikan pelissä tapahtui valitettavan pitkä musta jakso jossa menetyksiä kertyi liikaa ja MuKi pääsi repäisemään 16 pisteen kaulan. Kotijoukkue ei tähän kuitenkaan luovuttanut vaan sisuuntui entisestään ja neljännen neljänneksen alusta Namika nousi peliin mukaan uhrautuvan puolustuksensa ansiosta. MuKi:n rutiini näkyi kuitenkin selvästi tiukassa vaiheessa peliä ja vierasjoukkueen pelaajat laittoivat vapaat heitot pussiin, kun taas namikalaiset laittoivat vapaat heitot ohi. Pisteet tällä kertaa Munkkiniemeen ja lopputulos 70-84.
B-poikien päävalmentaja Jani Salo kommentoi ottelua seuraavasti:" Pelasimme MuKi:a vastaan hyvän ottelun. Pelaajat ovat sitoutuneet hienosti harjoitteluun koko kauden ajan ja tämä on näkynyt  peliesityksissä. Pojat ovat menneet syyskauden aikana paljon eteenpäin niin henkilökohtaisella taitotasolla kuin joukkuetaktisissa asioissa.Teimme puolella kentällä hyviä valintoja palloskriini- ja automaatio tilanteissa. Onnistuimme luomaan ja monistamaan etua ja pääsimme hyviin korintekopaikkoihin. Puolustuspäässä painotimme erityisesti levypallopelaamista ja henkilökohtaisten kaksinkamppailutilanteiden voittamista. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla olimme noissa asioissa erittäin hyviä. Puoliajalla tilanne oli Niklas Vallilan kovan buzzer beaterin jälkeen plus yksi MuKille.Mukia vastaan pelatessa korostuu siirtymäpelaaminen molempiin suuntiin. Tänään olimme noissa reagointitilanteissa teräviä, eikä munkkiniemeläiset enää päässeet yllättämään nopeilla hyökkäyksillä samalla tavalla kuin monesti aiemmissa kohtaamisissa. Kolmanteen neljännekseen Muki lähti kovaa. Meillä meni hetki, että saimme pelistä jälleen otteen. Eroa tuli neljänneksen aikana 15 pistettä. Viimeisellä neljänneksellä saimme ottelun hallintaamme, mutta loppunumeroiksi 70-84."