B-tytöille kirvelevä kotitappio,B-poikien SM-sarjakausi päätökseen kahdella tappiolla.

27.03.2017

17474743_1655955477752126_564951421_n

B-tytöt saivat sunnuntaina vieraita Karhulasta kun PeKa saapui Malmin palloiluhallille. Tällä kertaa PeKa oli nuorelle kotijoukkueelle liian suuri suupala. Peli alkoi täydellisessä vierasjoukkueen hallinassa, kun kotijoukkueen heitot kolisivat rautoihin.

Ensimmäisen jakson jälkeen (12-23) kotijoukkue löysi hieman otetta omasta pelistään ja saikin hienoisen runin aikaseksi. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin puoliajalle lähdettiin vierasjoukkueen 32-40 johdossa. Kolmannessa erässä PeKa löi lisää tahtia omaan koneeseensa ja rykäisi selvän eron. Hyvän taistelun antanut kotijoukkue ei löytänyt enää vaihdetta voittoon tarvittavaan kiriin ja ottelun lopputulos 60-79 vierasjoukkueen hyväksi.

B-tyttöjen päävalmentaja Teijo Sandvik kommentoi ottelua: "Ottelun alku oli vaikea. Jännitys näkyi liikaa pelaajissa (1. erä 12-23). Pääsimme pelin edetessä paremmille korintekopaikoille, mutta haasteena oli 1vs1-puolustaminen (2. erä 20-17).

3. erä alku oli vaikea (3. erä 14-28). Emme pärjänneet puolustuspäässä ja PeKa viimeisteli tarkasti.

Voitimme 4. erän 14-11 lukemin. Tämä kertoo joukkueemme asenteesta. Vaikka emme valitettavasti tänään pystyneet parhaimpaamme puolustuspäässä niin jotain joukkueesta kertoo pallonhallintojen määrä, heittoyritysten määrä, levypallot ja menetysmäärät. Olimme edellä mainituissa kategorioissa hyviä tänään. Vastustaja PeKa oli rutinoituneempi ja vierasjoukkue viimeisteli erittäin hyvin. He ansaitsivat voiton tänään.

Meillä on sarjaa jäljellä vielä yksi peli. Pyrintö Tammelassa saa vastaansa kentällä kaikkensa antavan vierasjoukkueen".

Tilastoja:
Maiju Sarajärvi 24p/13lev/2s/2r/1t
Kati Ollilainen 18p/9lev/2s
Janette Aarnio 5p/7lev/3s/

B-tytöt jatkavat SM-sarjaa ensi sunnuntaina Tampereella (kuva Harri Vallila)

B-poikien kauden loppurytistys on saanut päätöksensä. Viime viikonloppuna joukkue pelasi kauden viimeisen EYBL-turnauksen Riiassa, jonka jälkeen keskiviikkona kotona Malmin palloiluhallilla vastaan asettui sarjan suvereeni kärkijoukkue KTP. Keskiviikosta palauduttuaan pojat matkasivat Pohjanmaalle Kauhajoen Karhun vieraaksi sunnuntaina B-poikien SM-sarjan päätösotteluun.

Keskiviikon ottelussa vastaan asettui sarjan ehdoton ennakkosuosikki KTP. Kotijoukkue HNMKY oli vastustajaa selvästi pienempi ja pystyi oikeastaan haastamaan sarjan mestarisuosikkia ensimmäisen neljänneksen ajan. Rutinoitunut,vahva ja määrätietoinen vierasjoukkue KTP pääsi viimeistelemään läheltä koria ja kovilla prosenteilla pitkin peliä ja runttasi loppunumeroiksi 61-103.17580079_1655955531085454_1472253343_n

(Kuva Harri Vallila)

Edellisestä KTP-ottelusta toivuttuaan B-pojat matkasivat Kauhajoelle Karhun vieraaksi. Ottelussa ei enää HNMKY:n näkökulmasta ollut panoksia pudotuspelipaikan suhteen, mutta matkaan lähti silti hyvin motivoitunut ja voitontahtoinen ryhmä. Pitkän bussimatkan päätteksi peli alkoi Karhun kotisalissa jossa myös pelataan kotimaista Korisliigaa. Peli vierasjoukkueen 8-0 runilla, mutta kotijoukkue herättyään tasoitti eron agressivisella koko kentän paikkapuolustuksella. Kotijoukkueen kirittyä alun tuoma ero kiinni peli tasoittui ja loppupeli koreja vaihdettiin hyvien puolustusten jälkeen tasaisesti. Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue Karhu pääsi hienoiselle karkumatkalle ja vierasjoukkue ei saanut enää eroa kurottua. Loppulukemat tiukan puolustuspainotteisen väännön jälkeen Karhulle 72-64.

B-poikien päävalmentaja Jani Salo kommentoi ottelua seuraavasti: "

Lähdimme Kauhajoelle sunnuntaiaamuna Malmilta klo 7:00. Matka taittui mukavasti tilavassa bussissa.
Pojat lähtivät SM-sarjakauden päättävään peliin hyvällä peli-ilmeellä eikä matkaväsymyksestä ollut tietoakaan. Hallitsimme ottelun alkua varmasti kummassakin kenttäpäädyssä. Karhu kuroi eron ennen puoliaikaa 2 pisteeseen.
Toinen puoliaika alkoi meille vaikeissa merkeissä. Karhun prässi, joka ensimmäisellä puoliajalla oltiin murrettu hyvin, aiheutti vaikeuksia ja johti liian moneen menetykseen. Vastustaja juoksi paljon koreja riistojen kautta luoduista nopeista ylivoimahyökkäyksistä.
Kausi on nyt SM-sarjan osalta paketissa. Jätkät on tehnyt kauden aikana sitoutuneesti töitä ja eteenpäin olemme menneet monella osa-alueella. Nyt jatkamme aluesarjoissa kautta ja P02 kausi huipentuu vielä pääsiäisenä Scania Cup:iin Ruotsissa Södertäljessä."