A-tyttöjen välierät jatkuu, A-pojat pronssiotteluun

10.04.2017

16522619_1597524906928517_97015037_n

HNMKY ja Honka kohtasivat viikonloppuna kahdesti välierissä, joista kahdella voitolla irtoaisi paikka SM -finaaliin. Lauantaina pelattiin Hongan kotipeli Tapiolassa. Ottelu alkoi tunnustellen ja korin tekeminen oli tarkassa puolustuksessa haastavaa. Kummatkin joukkueet olivat valmistautuneet otteluihin ja olivat selvillä mitä joukkueet yrittävät tehdä hyökkäyspäässä.

Puoliajalle siirryttiinkin tasatilanteessa 19-19. Kolmannessa erässä Namika pääsi tekemään koreja tasaiseen tahtiin ja sai venytettyä johdon jo yhdeksään pisteeseen, Honka kuitenkin taisteli erän lopussa itsensä taas iskuetäisyydelle viiden pisteen päähän erän loppuun mennessä.  Neljäs erä alkoi Namikan kahdella kolmen pisteen korilla ja tämän jälkeen Honka ei enää saanut kiinni vierasjoukkuetta. Näin HNMKY otti kauden ensimmäisen voiton Hongasta, ttelu päättyi Namikalle 50-59 ja kotietu siirtyi Malmille.

Toinen ottelu pelattiin sunnuntaina MPH:lla. Honka tuli otteluun kovaa ja he olivat selkeästi päättäneet, että finaalipaikka ei helpolla irtoa. Hongan todella kova heittopeli ja puolestaan kotijoukkueen heikkoheittopeli nakersivat kotijoukkueen henkeä pitkin ensimmäistä puoliaikaa. Pitkälle tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 14 pisteen johdossa. Toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli uudella ilmeellä ja vielä uskoa pelinkääntämiseen löytyi, mutta kun heitto ei tuntunut uppoavan mistään kohdasta kenttää niin vaikeata oli. Loppujen lopuksi viimeisessä erässä koreja rupesi syntymään, mutta aikaa enää ollut tarpeeksi ja pisteet matkasivat Espooseen. Loppulukemat kirjattiin 56-66. Näin ollen ottelusarja saa arvoisensa päätöksen, kun keskiviikkona joukkueet kohtaavat finaalipaikan ratkaisevassa pelissä Espoossa Summahallilla klo 20.00. Kaikki HNMKY:n kannustajat paikalle ja huutamaan Namikan tytöt finaaliin pelaamaan Suomen mestaruudesta.

17886692_1671744512839889_1298252265_o

A-pojilla on vielä edessään pronssiottelu. (kuva Harri Vallila)

HNMKY:n A-pojat pelasi puolestaan perjantaina ja sunnuntaina välierät runkosarjan voittanutta kolmen joukkueen yhdistelmäjoukkuetta Helsinki Rocksia vastaan. Ensimmäinen osaottelu pelattiin Kallahdessa Itä-Helsingissä perjantai-iltana. Kotijoukkue Rocks oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla erittäin hyvä ja Namikan hyökkäyspelaaminen oli vaikeaa. Ensimmäinen puoliaika päättyi Rocksin 40-22 johtoasemaan. Toisella puoliajalla Namika kuroi eroa kiinni tasaiseen tahtiin hyvän puolustuspelin ja ensimmäistä puoliaikaa huomattavasti paremman joukkuehyökkäyksen ansiosta. Kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Rocks otti sarjassa 1-0 johdon lukemin 70-61.

Toisessa osaottelussa Malmin palloiluhallilla nähtiin kaksi kovaa taistelevaa joukkuetta ja johto vaihteli joukkueiden välillä koko ensimmäisen puoliajan. Namika siirtyi 44-41 johdossa pitkälle tauolle. Toisella puoliajalla Rocks teki sitä, mitä tekee parhaiten, eli repi hyökkäyspään levypalloja ja käytti niistä tulleet heittopaikat laadukkaasti hyödykseen. Helsinki Rocks meni finaaleihin toisen osaottelun 85-78 tuloksen saattelemana ja Helsingin NMKY marssii pronssiotteluun, missä vastaan asettuu niin ikään 2-0 Mukille hävinnyt KTP.

A-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit:" Pelasimme lähes haluamaamme koripalloa kahdeksasta neljänneksestä kuusi. Ensimmäisen ottelun toinen puoliaika ja toisen ottelun ensimmäinen puoliaika olivat esimerkkejä siitä, että mahdollisuudet olivat voittaa. Rocks kuitenkin oli parempi niissä asioissa, mihin pudotuspelikoripallo ratkeaa, eli pisteissä hyökkäyslevypalloista, pisteissä nopeista hyökkäyksistä ja vapaaheittomäärissä. Olen äärimmäisen ylpeä koko joukkueen tekemisestä ja siitä, miten pelaajat asennoituivat kovaan kilpailutilanteeseen. Tästä esimerkkinä, että pystyimme pelaamaan omaa parasta koripalloamme tiukan paikan tullen, emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Tässä tapauksessa runkosarjan sijoitukset eivät valehdelleet ja Rocks oli juuri tuon verran parempi.

Meillä on kolme 98-syntynyttä pelaajaa, jotka pelaavat viimeisen junioripelinsä pronssiottelun merkeissä. Ainoa asia, mitä voimme tehdä, on pelata kauden paras Sm-sarjapeli kauden viimeisessä ottelussa."