A-tyttöjen kotitaika yhä murtamaton, A-pojat saivat jatkoa voittoputkeensa torstaina.

23.01.2017

A -tytöt jatkoivat vahvasti kotisalissaan Namikan A -tytöillä on seitsemän kotiottelunputki menossa SM -sarjassa. Ennen lauantaita niistä oli viisi pelattu ja yhtä monta voitettu. Tällä kertaa vastaan asettui viime kauden A -tyttöjen SM -pronssijoukkue SB Girls Lahdesta. Ensimmäisellä kierroksella Namika sai oppitunnin lahtelaisilta, kun HNMKY jäi kovaa pelanneen SBG:n jalkoihin 61 – 45. Nyt kotijoukkueen tavoite oli jatkaa kotivoittojen putkea voittamalla irtopallot ja olemalla puolustuksessa aggressiivinen.

Ottelu oli kuin toisinto viikon takaisesta Nokia -pelistä tulostaulua katsoessa, ensimmäinen puoliaika väännettiin tasaisesti ja kolmannessa kotijoukkue jätti vastustajan alle kymmeneen pisteeseen, tällä kertaa SBG sai aikaiseksi kolmannessa erässä viisi pistettä Namikan onnistuneen puolustuksen johdosta ja neljännessä erässä HNMKY vielä venytti johtoaan. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin HNMKY 81 ja SBG 50. Ottelussa kummatkin joukkueet halusivat pitää kovaa tempoa sekä yrittivät puolustaa kovaa. Tilastoissa tämä näkyy menetysten ja riistojen määrässä, menetyksiä pelissä oli yhteensä 68 ja riistoja 42. Levypallot päättyivät tiukasti 52 – 49 kotijoukkueelle. Kaiken kaikkiaan peli oli viihdyttävää vauhdikasta vääntöä koko pelin. Erityismaininnan ansaitsee kotijoukkueen hyökkääminen mikä onnistui ilahduttavasti koko joukkueen voimina SBG:n tiukkaa puolustusta vastaan. Ensi viikolla on seitsemäs kotiottelu peräkkäin, vastustajaksi saapuu nimivahva Helmi Basket radan toiselta puolelta. Tervetuloa kannustamaan HNMKY:n A -tytöt seitsemänteen peräkkäiseen voittoon!

15327558_1523905477623794_679248110_n

A-tytöt ovat yhä voittamattomia kotisalissaan (kuva Harri Vallila)
A-pojat jatkoivat torstaina voittoputkeansa kotonaan Malmin Palloiluhallilla. Vieraileva joukkue PuHu pysyi kotijoukkueen kyydissä vain ensimmäisen puoliajan ja sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Keskeisessä asemassa pelissä oli levypallopeli jonka kotijoukkue voitti 58-35. Loppulukemat HNMKY:lle 86-65. Voitto oli A-pojille seitsämäs putkeen A-poikien SM-sarjassa ja joukkue majaileee sarjataulukossa sijalla kolme.
A-poikien valmentaja Jarkko Lohikoski kommentoi ottelua seuraavasti "Otimme Puhusta tärkeät sarjapisteet. Peli oli koko ajan hallinnassamme, vaikka hyökkäyspään toteutuksemme ei ollutkaan parhaalla tasolla. Jatkossa meidän pitää parantaa pallosta huolenpitämistä ja saada menetysten määrää pienemmäksi."