A-tytöt varmistivat välieräpaikan, A-pojille komea vierasvoitto.

13.03.2017

17328131_1640993545914986_493990050_n

Helsingin NMKY:n A -tytöt lähtivät lauantaina SM -sarjassa Espoonlahteen EBT:n vieraaksi. Namikalla oli mahdollisuus voitolla varmistaa paikka playoffeihin. Alusta alkaen ottelu oli tasaista vääntö, Namikan ollessa koko ajan karvan verran niskanpäällä.

Vierasjoukkueen joukkuepuolustus toimi läpi ottelun vähintäänkin kohtuullisesti, vielä kuitenkin 1-1 puolustus ja palloskriinin puolustus oli tällä kertaa liian passiivista. Ottelun toisessa erässä Namika rupesi laittamaan palloa paremmalla prosentilla koriin ja ero kasvoi puoliajaksi 11 pisteeseen. Toinen puoliaika pelattiin enemmän tai vähemmän tasaisissa merkeissä, Namikan pikkuhiljaa venyttäen eroa. Lopputulos 52 – 74 HNMKY:lle ja paikka pleijareihin on varma. Vielä viimeisellä kahdella kierroksella on panosta, kun Namika pyrkii säilyttämään tämän hetkisen kolmannen sijan sarjataulukossa. Tervetuloa kannustamaan tämän viikon lauantaina klo 11.30 Malmin palloiluhallille, kun vastaan asettuu Peli-Karhut Kotkasta.

A-tytöt onnistuivat varmistamaan välieräpaikan lauantaina Espoossa. (kuva Harri Vallila)

A-poikien vieraskiertue tuli päätökseensä lauantaina Tampereella. Ottelu oli tärkeä sarjapisteiden ja playoff- haaveiden kannalta. HNMKY pelasi ensimmäisen jakson loistavaa, intensiivistä ja hyvin keskittynyttä koripalloa ja karkasi mukavan tuntuiseen 20p johtoon. Toisella neljänneksellä kotijoukkue Pyrintö sai hiukan kiinni juonesta, mutta puoliajalle siirryttiin Namikan 26p johtoasemassa. Toinen puoliaika oli hiukan passiivisempaa pelaamista ja ero kasvoi tasaisesti kohti päätössummeria. Loppulukemat kirjattiin 57-93 (7-27, 16-22, 17-14, 17-30).

A-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit ottelussa:"Olimme hyvin latautuneita ja tietoisia ottelun panoksista, mikä näkyi erityisesti ensimmäisellä neljänneksellä. Pojat halusivat ottaa vastustajalta tilan pois puolustuksessa ja juoksivat kenttää erinomaisesti onnistuneiden stoppien jälkeen. Ottelu oli meiltä todella hyvä esitys joukkueena ja antoi hyvää uskoa tulevaan."