A-tytöt palasi voittokantaan, A-pojille onnistunut ryöstöreissu Kotkaan.

13.02.2017

A -tytöt lähtivät pitkän kotiotteluputken jälkeen vieraspeliin Espooseen, vastassa oli Honka 2. Syksyn keskinäisessä pelissä Namika avasi sarjan voittotilinsä. Honka 2 koostuu pääosin B -ikäisistä tytöistä. Edellisessä pelissä Namika yllätettiin nimenomaan pelin alussa ja nyt pukuhuoneessa painotettiin alun merkitystä. Ottelu alkoikin täysin HNMKY:n hallinnassa ja ensimmäinen erä päättyi 3 – 26 vierasjoukkueelle. Toisessa erässä Namika kuvitteli, että oli jo pelattu ja käytännössä lopetti rohkean sekä aggressiivisen pelaamisen, Honka pääsi hivuttautumaan lähelle. Puoliaikatulos kertoo 20 – 33 kertoo, että koripallopeli päättyy vasta neljännen erän jälkeen.

Kahdessa seuraavassa erässä Namika pystyi nostamaan tasoaan, mutta kuitenkaan alun erittäin hyvää tekemistä ei enää nähty toisella puoliajalla. Ehkä monella tytöllä oli jo toinen jalka tämän viikon penkkareissa tai vanhojen tansseissa.

Ottelun loppulukemat olivat vierasjoukkueelle 47 – 66.

Seuraavan kerran A -tytöt pelaavat lauantaina 4.3. Tampereella Pyrintöä vastaan, joka on yhden voiton edellä sarjataulukossa kolmantena.

16736260_1604900756190932_155434198_n

A-tytöt onnistuivat Espoossa lauantaina. ( kuva Harri Vallila)

A-pojat matkasivat Kotkaan KTP:n vieraaksi lauantaina. KTP oli sarjassa toisena ja Namika kolmantena ennen ottelua. KTP tiedettiin erittäin kovaksi kotijoukkueeksi ja Karhuvuoresta ei ole koskaan kovin helppoa lähteä voittajana kotimatkalle. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ensimmäisen puoliajan kotijoukkueen ollessa hienoisesti niskan päällä peliesitysten valossa. Kolmannella jaksolla Namika sai puolustuksena kuntoon ja pääsi juoksemaan nopeilla hyökkäyksillä erän lukemiksi 19-12. Neljäs jakso kirjattiin vierasjoukkueelle lukemin 28-22, ja voitto irtosi lukemin 86-75.

A-poikien päävalmentaja Timo Saukkola kommentoi ottelua seuraavasti: "Olimme ensimmäistä kertaa karsintojen jälkeen ottelussa niin, että kaikki karsintajoukkueen pelaajat olivat matkassa. Itseluottamuksemme oli hyvä, mutta sorruimme hyökkäyspäässä yrittämään hieman liikaa, mikä näkyi liian nopeina ja epäkypsinä ratkaisuina, joista KTP:n tasoinen joukkue rankaisee välittömästi. Koneellamme kesti käynnistyä melko kauan, mutta siihen voi olla todella tyytyväinen, että pystyimme nostamaan tasoa pelin edetessä ja karkaamaan kovaan vierasvoittoon. Jokainen kentällä ollut pelaaja antoi esimerkillisen panoksen voiton eteen."