A -tytöt kohenteli sarjasijoutustaan.

20.03.2017

HNMKY:n A -tytöt saivat SM -sarjan toiseksi viimeisessä ottelussa vieraaksi Peli-Karhut Kotkasta. Kotijoukkueella on vielä peleissä panoksena runkosarjan kolmassija, joten voittoa lähdettiin hakemaan. Peli-karhujen naisten joukkue oli ottanut A -tyttöjen mukaan peliinsä, joten MPH:lle he eivät saaneet mukaan täyttä kokoonpanoa.

Namikan alku oli sähäkkä ja laadukas levypallopeli sekä onnistunut puolustus vei kotijoukkueen johtoon neljässä minuutissa 15-4. Peka pääsi pikkuhiljaa rytmiin ja Namika taisi hieman tuudittautua hyvään alkuun, näin vierailijat nousivat toisessa erässä iholle. Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen niukassa neljän pisteen johdossa 41-37. Toisella puoliajalla HNMKY:n heitto rupesi uppoamaan paremmin, puolustuspeli tiivistyi, myös levypallopeli parani huomattavasti. Ero kasvoi tasaisesti läpi kolmannen ja neljännen erän. Ottelun loppulukemat olivat 81 – 56 HNMKY:lle. HNMKY on nyt vahvasti kiinni runkosarjan kolmannessa sijassa, Pyrinnön tulee voittaa kummatkin jäljellä olevat pelit ja HNMKY:n hävitä viimeinen peli Catzille, jotta he voivat ohittaa Namikan.