A-tytöille ehjä esitys Honkaa vastaan, A-pojille jännitysnäytelmästä tappio Kotkalle.

14.11.2016

Namikan A -tytöt jatkoivat SM -sarjaa lauantaina, tällä kertaa vastassa oli Honka 1 joukkue.

Namika lähti otteluun altavastaajana, edellinen keskinäinen peli karsinnoissa oli mennyt selvin lukemin Hongalle. Tällä kertaa Namika oli selvästi latautuneempi ja valmiimpi pelaamaan tarvittavalla tilannekovuudella ja intensiteetillä. Ensimmäisellä neljänneksellä Honka pääsi reilun kymmenen pisteen karkumatkalle joka säilyi koko ensimmäisen puoliajan. Kolmannen erän lopussa Namikan sai erinomaisen vaihteen päälle ja pääsi kuromaan eroa umpeen kovalla puolustuksella sekä hyökkäyspään onnistumisilla. Eroa jäi kuitenkin vielä seitsemän pistettä Hongan hyväksi kolmannen erän jälkeen. Neljännen alussa Namika pääsi vielä kolmen pisteen päähään, mutta sitä lähemmäksi Honka ei vierailijoita päästänyt. Ottelun lopputulos 65 – 54. Ottelu oli Namikalta kauden ehjin ottelu, käytännössä tytöt pystyisit pitämään puolustuksen intensiteetin lähes koko ottelun halutulla tasolla. Vielä kun onnistuneen puolustuksen lisäksi hyökkäyspäässä joukkue pystyy parantamaan viimeistelyvarmuutta, niin tämä joukkue tulee varmasti voittamaan lisää pelejä A -tyttöjen SM -sarjassa. Taas viikko harjoitellaan kovaa ja lauantaina lähdetään haastamaan Peli-Karhuja vieraskentällä.

15045760_1496968173650858_1206222976_n

A-tytöt taistelivat hienosti Honkaa vastaan lauantaina. ( Kuva Harri Vallila)

A-poikien pelissä KTP vei jatkoaikatrillerissä pisteet Kotkaan lukemin 90-83. Ottelu alkoi KTP:n hallinnassa suvereenin 10-0 runin merkeissä. HNMKY ryhdistäytyi ja pelaamaan joukkueena paremmin ja siirtyi puoliajalle 3 pisteen johdossa. Toinen puoliaika meni tasaisesti eron vaihdellessa joukkueelta toiselle tasaiseen tahtiin. Molemmat joukkueet heittivät kaaren takaa huonosti ja se joukkue, kumpi pääsisi enemmän korin alle ja vapaaheittoviivalle tulisi viemään ottelun. Tasaisesti edennyt ottelu meni jatkoajalle, missä voittajasta ei ollut pisteiden valossa epäselvyyttä, jatkoaika päättyi KTP:lle 10-3.

Päävalmentaja Timo Saukkola kertasi ottelun tapahtumia:"Meillä oli omat mahdollisuutemme voittaa ottelu, mutta vaikeutimme omaa tehtäväämme olemalla huolimattomia 23 menetyksellä. Voitimme levypallot, mikä yleensä auttaa meitä voittamaan otteluja, tällä kertaa emme vaan olleet tarpeeksi kypsiä ottelun lopussa. KTP pelasi ottelun lopun ja jatkoajan kypsästi ja pystyi luomaan meitä parempia ratkaisuja. Kaikki kunnia KTP:lle voitosta. Seuraava ottelu on jo keskiviikkona Martinlaaksossa Puhua vastaan, joten kovin kauan ei voi märehtiä tappiota. Sami Tahvanainen teki miehekkäät tilastot 25/16 kantaen joukkuetta tärkeillä hetkillä. Koko joukkueesta voi olla ylpeä taisteluilmeen ja motivaation ansiosta, tällä kertaa se ei vaan riittänyt sarjapisteisiin."

15032599_1496967210317621_1166293250_n

A-poikien jännittävä kamppailu KTP:tä vastaan kääntyi tappioksi. ( Kuva Harri Vallila)