A-tytöille jälleen kotivoitto, A-pojat vahvoina Kaarinassa.

09.01.2017

A -tytöt edelleen voittamattomia kotikentällään.

HNMKY aloitti uuden vuoden A -tyttöjen SM -sarjassa kohtaamalla ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa Catzin Lappeenrannasta. Joukkueet kohtasivat elokuun lopussa Tallink -turnauksessa, tuolloin ottelu päättyi helsinkiläisten tiukkaan kahden pisteen voittoon. Sarjassa HNMKY oli Catzin edellä, joten ehkä hienoisena ennakkosuosikkina kotijoukkue lähti otteluun.

Ottelun alku olikin Namikan ja Catz joutui heti turvautumaan aikalisään. Tahti säilyi samana aina erän loppuun asti, kotijoukkueen totutun kova puolustus aiheutti vaikeuksia vierailijoille ja lisäksi hyökkäyspäässä nähtiin hienoja syöttöyhdistelmiä Namikalta. Toisessa erässä puntit hieman tasoittuivat, mutta pitkälle tauolle siirryttiin 41 – 22 tilanteessa. Kolmannessa erässä kotijoukkue kävi 28 pisteen johdossa, mutta erän lopun menetykset ja huolimaton puolustus toi Catzin 17 pisteen päähän. Neljännessä HNMKY pääsi kaunistelemaan numeroita ja ottelu päättyi kauden suurimpaan voittoon lukemin 80 – 49.

15327558_1523905477623794_679248110_n

A-tytöt olivat vahvoina kotonaan jälleen kerran. (kuva Harri Vallila)

A-pojat taas vuorostaan kävivät ryöstöretkellä Kaarinassa lauantaina.

Helsingin NMKY matkusti Kaarinaan A-poikien Sm-otteluun Uran vieraaksi. Namika sai otteluun lentävän lähdön ja Ura joutui turvautumaan aikalisään tilanteessa 10-2. Kovaksi hyökkäyslevypallojoukkueeksi tiedetty Ura sai otteen levypallopelistä ja ottelu tasoittui. Puoliajalle siirryttiin 5 pisteen vierasjohdossa. Kolmas jakso oli vierasjoukkueelta erittäin hyvä, kovalla itseluottamuksella molemmissa päissä esiintynyt Namika karkasi turvallisen tuntuiseen 15 pisteen johtoasemaan parhaimmillaan. Neljännellä jaksolla Namikan vauhti kiihtyi ja johtoasema oli suurimmillaan 23 pistettä ennen kuin Ura pääsi kaunistelemaan lopussa lukemiin 84-73.

A-poikien päävalmentaja Timo Saukkola kommentoi ottelun tapahtumia seuraavasti: "Koko ottelua leimasi Namikan erinomainen sitoutuminen puolustuspelaamiseen, Uran isot korinaluspelaajat saatiin puolustettua joukkueena vaikeuksiin, jolloin vastustajan takakentän pelaajille ei jäänyt aikaa luoda korkean prosentin heittopaikkoja. Uran suunnitelma oli pelata palloa erityisesti sisään pituusylivoiman takia, kun taas meidän suunnitelma oli juosta isokokoinen kotijoukkue puhki avoimella kentällä. Tällä kertaa onnistuimme siinä ajoittain täydellisesti. Onnistuimme laajasti hyökkäyspäässä Uran puolustuksen hajottamisessa ja kovalla prosentilla viimeistellyt Valtteri Vuorio nautiskeli A-poikien piste-ennätyksensä 18 pistettä. Voitto oli osoitus koko joukkueen sitoutumisesta yhteiseen tekemiseen ja erityisesti kolmikko Benjamin Vanninen, Ville Tahvanainen ja Jyri Eboreime pitivät huolen siitä, että ottelu tempo oli meidän hallinnassa. Kova vierasvoitto hyvään paikkaan."