A-pojille palkinto kauden uurastuksesta.

28.04.2017
FB_IMG_1493382480282
Helsingin NMKY:n A-pojat matkasivat lauantaina Kotkaan taistelemaan pronssimitaleista. Välierätappio oli jätetty taakse ja joukkue pääsi harjoittelemaan yhtenäisesti kohti kauden viimeistä ja samalla suurinta ottelua. Ottelun alussa molemmat joukkueet olivat todella keskittyneitä ja esittivät fiksua ja laadukasta juniorikoripalloa lähes 300- henkiselle kotkalaisyleisölle. Namika heitti tarkasti ensimmäisellä puoliajalla 3p heitot ja erityisesti Ville Tahvanaisen ja Benjamin Vannisen johdolla vierasjoukkue siirtyi pitkälle tauolle johtolukemissa 52-39. Kolmannella neljänneksellä Namika kasvatti johtoaan puolustuksen stoppien ja niiden ansiosta tulleiden nopeiden hyökkäysten kautta. Vajaalukuinen KTP ei kyennyt nousemaan enää omalle tasolleen ja neljäs jakso oli voiton kannalta kosmetiikkaa. Pronssimitalit Helsingin NMKY:lle lukemin 63-102 (21-26, 18-26, 15-24, 9-26).
A-poikien päävalmentaja Timo Saukkolan kommentit."Kausi oli ehdottomasti positiivinen. Kauden kokonaisuutta ajatellen tärkeimmät pelit pelataan ikävä kyllä alkusyksystä karsinnoissa. Edelliskaudella jäimme muutaman pisteen päähän Sm-sarjasta ja tällä kaudella voitimme ratkaisevan ottelun kahdella pisteellä. Tasokkaaseen lohkoon joutuminen ja siitä selviäminen on todella pienistä marginaaleista kiinni ja nämä pienet marginaalit voivat määrittää koko kauden tasokkaiden ottelujen määrän. Onnistuneiden karsintojen jälkeen pelaajat asettivat ensimmäiseksi välitavoitteeksi pääsyn neljän joukkueen runkosarjassa, ja toiseksi tavoitteeksi koko sarjan voiton. Jälkimmäinen ei tällä kertaa toteutunut, mutta kolmas sija on osoitus oikeanlaisesta kulttuurista joukkueemme sisällä.

Pelasimme koko kauden aikana maksimissaan kolme ottelua selvästi oman tasomme alapuolella, mikä on melko vähän. Pystyimme johdonmukaisesti pelaamaan omalla parhaalla tasollamme, josta osoituksena molempien finaalijoukkueiden kukistaminen kauden aikana. Tärkeintä tässä vaiheessa poikien uraa on olla paras versio itsestään joka kerta, kun laittaa Namikan treeniasun tai peliasun päälle ja pystyimme siihen kiitettävän hyvin. Meidän harjoitusryhmästä 17 pelaajaa pelasi Sm-sarjaotteluissa ja kiitos koko kauden hyvistä otteista kuuluu kaikille HNMKY:n a-pojille, jotka loivat harjoituksiin tiukan itsekurin ja kehittymisen halua säteilevän ympäristön. Tästä tilanteesta on todella hyvä jatkaa ensi kauteen, kun 2001-syntyneet tulevat A-poikaikään ja 1998-syntyneet kasvavat miehiksi. Erityiskiitos vielä Jyri Eboreime, Riku Nikama ja Sami Tahvanainen ikimuistoisista juniorivuosista Namikassa, yksi porras takana, monta vielä edessä."