A-pojat komeaan kotivoittoon Lahdesta, A-tytöille opettavainen reissu Helmi Centeriin.

24.10.2016

A-pojat pelasivat lauantaina sarja-avauksensa ennakkoon kokonsa takia hankalaksi arvioitua Lahtea vastaan.

Kotijoukkue näytti olevan valmiilla jalalla liikenteessä ja Lahtelaiset putosivat kyydistä kolmannen jakson aikana. Namikalaiset olivat tylyjä koti-isäntiä ja puoliajan jälkeen pienestä kokoalivoimasta huolimatta levypallopeli saatiin kuntoon.Neljännekset:(22 - 17),(16 - 13),(25 - 14)ja(21 - 15). A-poikien päävalmentaja Timo Saukkola luonnehti ottelua seuraavasti "Saimme otteluun hieman hitaan startin ja Lahti pääsi liikuttamaan palloa liian helposti. Olimme myös omasta puolustussuunnitelmasta hieman ulkona ottelun ensimmäiset viisi minuuttia. Poikien keskittyminen parani huomattavasti jo ensimmäisen neljänneksen aikana ja ottelu alkoi kääntyä meidän eduksi.

Onnistuimme voittamaan levypallot isompaa joukkuetta vastaan ja loimme sitä kautta itsellemme voiton avaimet. Onnistuimme laajalla rintamalla hyökkäyspäässä, mutta erityisesti Riku Nikaman aggressiivinen koria kohti pelaaminen oli lahtelaisille myrkkyä. Kauden ensimmäinen runkosarjaottelu on nyt pelattu ja suurin osa pelaajista pelasi ensimmäiset A-poikien Sm-sarjaminuutit. Tästä kausi alkaa kunnolla ja kahden viikon päästä jatketaan taas

Sm-sarjan merkeissä."

urho-apojat

A-pojat onnistui levypallopelissä. (Kuva Harri Vallila)

A -tyttöjen SM -sarjassa HNMKY sai vastaansa lauantaina sarjan yhden kovimmista ennakkosuosikeista: Helmi Basketin. Ottelun alussa Namika taisteli irtopalloista, puolusti nöyrästi ja hyökkäsi joukkueena, näin ollen ensimmäiselle tauolle siirryttiin vierasjoukkueen neljän pisteen johdossa. Toisessa erässä kotijoukkue rupesi tiukentamaan puolustusta ja Namika alkoi syyllistyä huolimattomuus virheisiin. Puoliajalle mentäessä kotijoukkue oli ottanut 10 pisteen johdon. Toisella puoliajalla kotijoukkue lisäsi vielä intensiteettiä ja Namikan pystyi vain ajoittain haastamaan Helmeä. Loppujen lopuksi HNMKY:llä oli 46 menetystä pelissä mikä johti kotijoukkueen reiluun 86 – 38 voittoon. Peli oli kuitenkin erittäin hyvää oppia Namikalle ja pelaajat ovat varmasti valmiimpia seuraavassa pelissä.

HNMKY:n A -tytöt toivottavat kaikki tervetulleeksi kauden ensimmäiseen kotiotteluun lauantaina 5.11. klo 14.00 MPH:lle kannustamaan. A -tyttöjen SM -sarjaa ei ole pelattua MPH:lle vuosiin ja huhujen mukaan kioskiin on tulossa herkkuja myyntiin tuona päivänä!