A- ja B-pojat taistelivat itsensä SM-sarjaan.

04.10.2016

nimeton

A- ja B-pojat pelasivat itsensä kuluneena viikonloppuna SM-sarjaan. A-poikien lohkoarvonnoista osui kohdalle pahin mahdollinen ja B-poikien sarjapaikan varmistuminen jäi myöskin kutkuttavasti viimeisen pelin armoille. B-poikien toinen joukkue ei valitettavasti selvinnyt ankarasta viikonlopusta valtakunnaliseen I-divisioonaan.

(A-poikien karsinnat olivat onnistuneet.) (Kuva: Harri Vallila)

A-poikien päävalmentaja  Timo Saukkola linjasi viikonlopun tapahtumat seuraavasti: "HNMKY arvottiin toista vuotta putkeen erittäin kovaan lohkoon yhdessä viime kauden Sm-hopeamitalisti Honsun ja uuden kolmen seuran yhteistyöjoukkue Helsinki Rocksin kanssa. Lohkon muut joukkueet olivat Tapiolan Honka2 ja kotijoukkue Forssan Koripojat. Lähtökohta oli se, että jompikumpi ennakkoon Suomen top-6 joukkueista (Rocks & Honsu)  täytyi voittaa, mikäli mieli Sm-sarjaan.

Karsintojen ensimmäinen ottelu pelattiin Lauantaina klo 12 Honsua vastaan. Honsu lähti otteluun tuttuun tapaan todella fyysisesti ja vei ottelun alun nimiinsä 15-5. Namika sai pikkuhiljaa pelinsä kuntoon ja pääsi puoliajalle siedettävässä 5 pisteen takaa-ajoasemassa. Toisella puoliajalla oli kentällä kaksi äärimmäisen latautunutta joukkuetta, mikä näkyi osittain myös hermostumisena. HNMKY pysyi pelissä mukana erityisesti saamalla Honsun joukkuevirheitä täyteen ja hoitamalla työnsä vapaaheittoviivalta. Namika jatkoi uskomista ja koria kohti menemistä ja ottelu meni tasaisena loppuminuuteille asti. Ottelun viimeiset 12 minuuttia pelattiin ilman Jyri Eboreimea hänen virhetilinsä täytyttyä. Urho Saarinen otti joukkueen hyökkäyksen reppuselkäänsä luoden kerta toisensa jälkeen hyviä syöttöketjuja, joista viimeinen päätyi kapteeni Sami Tahvanaisen kolmen pisteen onnistumiseen ja namikan 2 pisteen johtoasemaan kun ottelua oli minuutti jäljellä. Puolustus oli viimeisen minuutin ajan fiksua ja Honsu ei saanut enää eroa kiinni. Tulos 61-59 HNMKY:lle.

Honsu-voitto takasi HNMKY:lle hyvät asemat illan Honka2-otteluun. Ottelu oli alusta asti hallinnassa ja voitto tuli rutiinisuorituksella.

Sunnuntain ensimmäinen koitos oli Helsinki Rocksia vastaan. Ottelu alkoi Rocksin hallinnassa, mutta melko nopeasti kelkka käännettiin puolustuksen onnistumisten myötä. Koko joukkue sai paljon vastuuta ja hoiti homman mallikkaasti maaliin. Tuloksena 76-66 voitto Helsinki Rocksista ja paikka A-poikien Sm-sarjassa kaudella 2016-2017.

Sunnuntai-illan ottelu oli merkityksetön molemmille joukkueille FoKoPon varmistettua valtakunnallisen 1-divisioonapaikkansa voitolla Hongasta. Ottelu pelailtiin rennoissa merkeissä tuloksena rutiinivoitto. Karsintojen jokainen pelaaja onnistui erittäin kiitettävästi omassa roolissaan ja tästä on hyvä jatkaa kohti kauden alkua."

B-poikien päävalmentaja Jani Salo tiivisti viikonlopun lyhyesti, mutta ytimekkäästi: "Olen ylpeä joukkueestamme. Kesän aktiivinen harjoittelu palkittiin viime viikonloppuna SM-sarjapaikalla. Hienoa todeta meidän pelaajien henkinen vahvuus ja kyky nousta tiukoista paikoista. Jätimme viimeisessä ottelussa kaikkemme kentälle. Tuo sama energia pitää löytää jokaiseen sarjaotteluun! Koutsi kiittää ja fiilistelee mukana. Nyt siirretään katse eteenpäin kun kausi starttaa parin viikon päästä."

nimeton123

(B-pojat taistelivat kotiyleisön edessä voitokkaasti.) (Kuva Harri Vallila)

B-poikien toisen joukkueen karsinta pelattiin Kerava/Wartti-yhteistyöjoukkueen järjestämässä turnauksessa jossa pojat eivät aivan yltäneet tavoitteeseensa. Joukkueen apuvalmentaja Vili Suntisen kommentti viikonlopusta. "Lauantain peleissä oli hyvä energia kun pelasimme omaa koripalloamme ja näinä hetkinä pystyimme pakottamaan lohkon selvät SM-sarja joukkueet hetkellisesti pois omasta rytmistään. Lauantaista palautuminen oli mielestäni havaittavissa, mutta ennalta arvioimamme päävastustaja Sykki pääsi yllättämään meidät sunnuntain aamupelissä omalla valmiudellaan ja taistelutahdollaan. Iltapäivän kiihkeässä kamppailussa Pyrintö oli meitä valmiimpi pelaamaan ja näin ollen jäimme ilman valtakunnallista sarjapaikkaa. Pojat taistelivat hienosti läpi viikonlopun ja saimme arvokkaan opetuksen valmistautumisen tärkeydestä. Vaikka tavoite jäi saavuttamatta olen silti ylpeä poikien taistelutahdosta ja selvästi olemme kehityksen kannalta oikealla tiellä."