Merkitystä elämään jo vuodesta 1889

Helsingin NMKY on stadilainen vaikuttaja vahvoilla juurilla. Olemme olleet aktiivisesti mukana liikunnan, sosiaalialan ja kaupunkikulttuurin kentillä jo 130 vuoden ajan ja tänä päivänä tarjoamme osallistumis-, vaikuttamis- ja verkostoitumismahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille. Toimintamuotoja on erilaisiin tarpeisiin ja kaikessa toiminnassa pyritään yksilökeskeisesti ihmisen kehitykseen elämän kaikilla osa-alueilla.

490 000
KOHTAAMISTA VUODESSA
6 000
HENKILÖÄ VIIKOITTAIN
200
TYÖNTEKIJÄÄ
17 000 h
VAPAAEHTOISTYÖTÄ VUODESSA

AJANKOHTAISTA

Ville Turkka: Nuoret erityiset miehet

15.04.2024

Olen tehnyt pitkän uran lastensuojelullisissa tehtävissä. Koulussa, lastensuojelussa, perustamassani Icehearts yhteisössä ja järjestötehtävissä ylipäätään. Nykyään työskentelen Helsingin NMKY:llä. Teen siellä viime vuonna kehittämässäni hankkeessa töitä. Hanke on Tulevaisuuden osaajat ja sitä rahoittaa STEA ja eräs säätiö.

Luokasta, sosiaaliluokasta,

Olen ollut viimeisen 6 viikkoa yläkoulun erityisluokanopettajan sijaisena. Kymmenisen kaveria oli istumassa takit, huput, pipot ja kaukaisuus silmiensä edessä, kännykät käsissä. Minua jännitti. Poikia varmaan enemmän ärsytti. Taas uus hiippari valoisine tsemppipuheineen. Tai natsikurineen. Minä se vaan syvältä peloissani, jännittäen ja odottaen jokaista hetkeä. Uteliaana tietenkin.

Miten hienolta poikien puolelta ja puolesta on se mitä tämän jakson jälkeen näen.

Helsingin NMKY ry:n KEVÄTKOKOUS pidetään 23.4.24 klo 18.00

11.04.2024

Helsingin Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry:n 

KEVÄTKOKOUS 

pidetään tiistaina 23.4.2024 klo 18.00 Hotel Arthurin tiloissa (Vuorikatu 19, Helsinki). 

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 §:n määräämät asiat. Muutetun yhdistyslain nojalla jäsenet voivat osallistua kokoukseen myös etänä (Teams). Kokoukseen etänä osallistuvilta jäseniltä pyydetään ennakkoilmoittautumisia (olli.joensuu@hnmky.fi) 22.4.2024 mennessä Teams-linkin toimittamiseksi. 

Tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus tilikaudelta 2023 on jäsenistön nähtävillä 15.4.2024 alkaen virka-aikoina yhdistyksen toimistossa ja internetsivulla (www.hnmky.fi). 

Tervetuloa! 

HALLITUS 

Kansakuntamme menestys riippuu siitä, miten meidän nuorillamme menee

09.04.2024

Kirjoituksen otsikko on suora lainaus 20.6.2023 julkaistusta hallitusohjelmasta. Emme voisi olla lauseen sisällöstä enemmän samaa mieltä. Nuoruusvuodet rakentavat perustan koko ihmisen loppuelämälle: niiden aikana opitaan elämäntaitoja, ne muokkaavat yksilön maailmankuvaa ja rakentavat yhteiskunnallista omistajuutta. Ennen kaikkea ne luovat näkymiä ja uskoa tulevaisuuteen – paitsi nuoren omaan myös kollektiiviseen tulevaisuuteemme.

Hallitustaipaleen alussa poliittisissa juhlapuheissa luvattiin, ettei nuorilta leikata. Loppuvuodesta 2023 päätetyt kiristykset sosiaaliturvaan osuivat kuitenkin eniten nuoriin ikäluokkiin, sillä Kelan asiantuntijatyöryhmän mukaan pienituloisten joukossa nuorten ja nuorten aikuisten osuus on suurin ja kasvaa leikkausten vuoksi entisestään. Nyt myös nuorisoalan järjestöjen valtionavustuksiin on tulossa leikkauksia, kun hallitusohjelmassa on suunnitella näiden asteittainen mutta merkittävä alentaminen vuoteen 2027 mennessä.

Loviisa Openista kertyi seitsemän taekwondomitalia

08.04.2024

HNMKY Taekwondon kaksi ottelijaa ja seitsemän liikesarjakilpailijaa keräsivät mitaleja ja kokemusta lauantaina 6. huhtikuuta järjestetystä Loviisa Openista.

Antti Vehman kunnostautui liikesarjoissa kahden mitalin saaliillaan: kultaa alle 50-vuotiaissa miehissä ja pronssia ryhmällä. Toisen päivän ranking-sarjojen pronssin sai Kim Chung (kuvassa oik.) alle 40-vuotiaissa naisissa.

Kisoissa nähtiin myös sarjasiirtyjiä harrastajista virallisiin sarjoihin. Edvin Halminen debytoi otteluliigassa ja isä Oskari Halminen liikesarjojen rankingissa. Kumpikin sai hopeaa.

Monique Gnauv taisteli tiensä finaaliin kadettitytöissä ja siellä tiukan pistekisan seitsemänneksi. Muissa ranking-sarjoissa, joihin seuran kisaajat osallistuivat, olikin suora finaali. 

Harrastajien mitaleista vastasivat Lauri Rönkkö ottelussa ja Petteri Nummela liikesarjoissa.

Ottelijoita valmensi Frans Frangén. Liikesarjakilpailijoita luotsasivat Sirpa Huuskonen ja Antti Vehman.

“Olen saanut henkistä pääomaa sekä kestävyyttä ja kokenut liikunnan riemua!” - Helsingin NMKY liikuttaa ikäihmisiä Helsingissä

04.04.2024

Helsingin NMKY alkoi tehdä töitä ikäihmisten liikkumisen edistämiseksi lanseeraamalla Liikuntaetsivä-toimintamallin 1.6.2023. Toimintamallia toteutetaan Helsingin kaupungin alueella kerhotiloissa, kuntosaleilla, luonnossa tai asiakkaiden kotona. Liikuntaetsivä-toimintamalli jatkuu nykyisellä rahoituksella toukokuuhun 2024 saakka. Ikäihmisten liikuntaetsivä Jaana Närvä liikuttaa viikoittain yhdeksää ryhmää sekä kahta yksityisasiakasta.

“Ryhmissä teemme tuolijumppaa ja tasapainoharjoitteita. Yksityisasiakkaitteni kanssa käymme asiakkaan kunnosta riippuen kävelylenkeillä, kuntosalilla tai suunnittelen heille porrastreenin”, Närvä kertoo.

Namikapolkuja: Milla Nummenmaa

27.03.2024

Jo 20 vuotta Helsingin NMKY:n toiminnassa mukana ollut Milla Nummenmaa on monen muun tavoin aloittanut Namikapolkunsa koriksen parissa. 8-vuotiaana aloitettu koriskoulu poiki muun muassa hyviä, koko elämän mittaisia ystävyyssuhteita.

Helsingin NMKY:n monipuolinen toiminta on tarjonnut Nummenmaalle useita mahdollisuuksia löytää uusia kiinnostuksen kohteita, sekä antanut viittaa myös työuralle.

"Yksi tärkeä etappi tässä matkan varrella on ollut nuorten parlamentti, jossa olin mukana koko teini-iän. Siellä avautui, että Namikassa on niin paljon muutakin kuin korista", Nummenmaa kertoo.

Nykyään Nummenmaa on töissä Helsingin NMKY:n liitolla, jossa hän vastaa liiton kehitysyhteistyöohjelmasta. Lisäksi Nummenmaa on mukana Helsingin NMKY:n hallituksessa sekä Hotel Arthurin hallituksessa.

"Olen saanut Namikan kautta todella paljon mahdollisuuksia kasvaa ja tehdä monenlaisia asioita", Nummenmaa summaa.

 

Katso Milla Nummenmaan Namikapolku-video alta!

YHTEISTYÖSSÄ